Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 7 - Αναβαθμίσεις από παλαιότερους κατόχους αναμένει η Apple

iPhone 7 - Αναβαθμίσεις από παλαιότερους κατόχους αναμένει η Apple
ired.gr

 Τεράστια επιτυχία αναμένεται για το iPhone 7, αν η Apple καταφέρει να πείσει τους ... παλιούς!

Η επιτυχία του iPhone 7 θα μπορούσε, σε μεγάλο βαθμό, να εξαρτηθεί από την ικανότητα της Apple να πείσει χρήστες με μοντέλα πριν το iPhone 6 να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η επενδυτική εταιρεία Piper Jaffray ασχολείται με τις ενδεχόμενες πωλήσεις της Apple. Πρόσφατα, o διάσημος αναλυτής της, Gene Munster, παρουσίασε την άποψή του με αφορμή την επίσημη εκδήλωση της Apple στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο Munster εκτιμά ότι μεταξύ των χρηστών iPhone, υπάρχουν περίπου 275 εκατομμύρια χρήστες που κατέχουν συσκευές άνω των δύο ετών. Αυτοί είναι και οι εν δυνάμει πελάτες που ενώ σήμερα κατέχουν iPhone με μέγεθος οθόνης τις 4 ίντσες ή και μικρότερες, θα μπορούσαν να δελεαστούν για μια αναβάθμιση σε μεγαλύτερη συσκευή.

Φυσικά, στη συζήτηση αυτή, θεωρείται δεδομένο ότι το iPhone 7 θα διαθέτει μέγεθος οθόνης για το βασικό μοντέλο 4,7 ίντσες ενώ για το μεγαλύτερο Plus μοντέλο 5,5 ίντσες. Πέρα από την αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών, τις βελτιωμένες κάμερες και ένα διπλό φακό για το Plus δεν θα υπάρχει κάτι περισσότερο για να παρακινήσει πολύ κόσμο να αποκτήσει το νέο μοντέλο και γενικότερα οι προσδοκίες των επενδυτών είναι χαμηλές. Οπότε αν οι κάτοχοι παλαιότερων μοντέλων αποφασίσουν ότι ήρθε η ώρα να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους, το iPhone 7 θα εκτοξευτεί στα ύψη.

old users 01

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Munster, η Apple θα φτάσει τα 234,5 εκατομμύρια σε πωλήσεις iPhone για το οικονομικό έτος 2017, εκ των οποίων τα 150 εκατομμύρια θα είναι iPhone 7.

Κάθε ενδιαφέρουσα ανακοίνωση στο πολυαναμενόμενο Apple Event, όπως π.χ. μια βελτίωση στη ζωή της μπαταρίας, θα μπορούσε να βοηθήσει στην ώθηση των μετοχών της Apple αλλά και στις πωλήσεις. Σύμφωνα με τον Munster, η Apple έχει θέσει δυο μεγάλους στόχους: πρώτον, το iPhone 7 αυτό το φθινόπωρο και δεύτερον έναν σημαντικό ανασχεδιασμό του iPhone για την 10η επέτειό του τον επόμενο χρόνο. Κάποιοι θα προβούν σε αγορά του χρόνου, κάποιοι φέτος. Όμως ποιοι θα είναι οι περισσότεροι;

Διαβάστε επίσης: «Πόσο αξίζει το iPhone 5s εν έτει 2016;»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status