Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί η Apple αφαίρεσε τη λέξη "Store" από τη προσφώνηση των καταστημάτων της;

Γιατί η Apple αφαίρεσε τη λέξη "Store" από τη προσφώνηση των καταστημάτων της;
ired.gr

Ξεκινάει το re-branding. To Apple Store δεν είναι πια μόνο Store αλλά πολλά περισσότερα.

Η απόφαση της Apple να αφαιρέσει τη λέξη «Store» από το Apple Store μπορεί να πέρασε στα ψιλά στην Ελλάδα, αφού δεν διαθέτουμε το δικό μας Apple Store αλλά στο εξωτερικό, η κίνηση αυτή συζητήθηκε αρκετά. Τα καταστήματα της Apple από εδώ και στο εξής θα ονομάζονται Apple + το όνομα της περιοχής που βρίσκονται.

Πρόκειται για προσπάθεια re-branding;

Οι απόψεις είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Πολλοί πιστεύουν ότι η Apple θέλει να μετατρέψει τα καταστήματά της σε κάτι περισσότερο από χώρους λιανικής πώλησης των προϊόντων της, οπότε η λέξη «Store» ήταν δεσμευτική.

Η ιδέα για τη μετονομασία άρχισε να εφαρμόζεται αφού κατασκευάστηκε η Apple Union Square, που είναι κάτι περισσότερο από ένα τυπικό κατάστημα. Διαθέτει μια υπαίθρια πλατεία όπου δίνουν παραστάσεις επιλεγμένοι καλλιτέχνες. Εκεί βρίσκεται επίσης και ένα video wall 6K με καθίσματα για το κοινό, το οποίο έχει ονομαστεί The Forum. Εκεί, οι καταναλωτές δεν επισκέπτονται το κατάστημα μόνο για να ενημερωθούν για τα προϊόντα της Apple αλλά και για να ξοδέψουν ποιοτικό χρόνο με δραστηριότητες, εκδηλώσεις και μαθήματα που πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο.

Η Apple είναι πιθανό να επεκτείνει αυτή τη «λογική» σε όλα τα καταστήματά της, όσον αφορά το μέγεθος και τη λειτουργικότητα και να τα μετατρέψει σε κέντρα «διασκέδασης». Τη μετονομασία των φυσικών καταστημάτων θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη των online ιστότοπων αλλά αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά.

Μέχρι στιγμής, ονόματα έχουν αλλάξει ορισμένα καταστήματα, όπως το Apple Soho, Apple Ridge Hill και Apple Fifth Avenue. Οι υπάλληλοι φέρεται να ενημερώθηκαν αρχικά με ένα memo για την αλλαγή, με λίγα λόγια για τη διαδικασία του re-branding των καταστημάτων.

Η είδηση έρχεται λίγο πριν το Apple Event, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, όπου και θα παρουσιαστεί το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus.

Διαβάστε επίσης: «Νέο κατάστημα της Apple στην περιοχή Hangzhou στην Κίνα, φωτογραφίζει τον σχεδιασμό του καταστήματος στο San Francisco.»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status