iPhone 7 - Πώς να ξεχωρίζετε τις δήθεν από τις αυθεντικές «διαρροές»

iPhone 7 - Πώς να ξεχωρίζετε τις δήθεν από τις αυθεντικές «διαρροές»
ired.gr

Θα σας κάνουμε εξπέρ στο να ξεχωρίζετε τα iPhony από τα iPhone. Απλά προσέξτε μερικές λεπτομέρειες στις φωτογραφίες.

Και ενώ μας χωρίζει μόλις μια εβδομάδα από το Apple Event, όπου θα εμφανιστεί το ολοκαίνουριο και πολυαναμενόμενο iPhone 7, όλο και περισσότερες διαρροές θα κάνουν την εμφάνισή τους σε social media και tech sites. Οι «πηγές» ισχυρίζονται πάντα ότι πρόκειται για αυθεντικές φωτογραφίες εξαρτημάτων ή ολοκληρωμένων συσκευών, όμως αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια.

Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να χαζεύουμε αυτές τις φωτογραφίες, όμως επειδή υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για ψεύτικες αναπαραστάσεις, μπορείτε να εντοπίσετε μερικές λεπτομέρειες που θα σας πείσουν για το τι ακριβώς πρόκειται. iPhone ή iPhony;

Αριθμός μοντέλου iPhone

fake iphone 01

Κάθε iPhone διαθέτει ένα νέο αριθμό μοντέλου. Το iPhone 6 (Α1549) για παράδειγμα διαθέτει διαφορετικό αριθμό μοντέλου από το iPhone 5c (A1456). Το iPhone 7 θα έχει το δικό του μοναδικό αριθμό και όχι π.χ. το A1429 που ανήκει στο iPhone 5. Ούτε και το «S», που αναγράφεται στο πίσω μέρος των iPhone 5s και 6s, δεν θα υπάρχει στο iPhone 7. Παρ’ όλα αυτά, εμφανίζεται σε φωτογραφίες κάποιων υποτιθέμενων iPhone 7.

Σύμβολα ρυθμιστικών αρχών

Τα σύμβολα FCC και CE, που συμβολίζουν την έγκριση από την FCC και την Eυρωπαϊκή Ένωση, αντίστοιχα, εξαφανίστηκαν από το πίσω μέρος του iPhone 6s. Αν θέλετε να τα εντοπίσετε, αυτά βρίσκονται στο iOS, Ρυθμίσεις> Γενικά> Σχετικά> Νομικά. Δηλαδή, μόνο σε περίπτωση που κοιτάτε μια φωτογραφία ενός ψεύτικου iPhone, θα τα δείτε σε περίοπτη θέση στο πίσω μέρος. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μπορεί απλώς να βλέπετε ένα iPhone 6.

Διαβάστε επίσης: «Τα ιερογλυφικά στην πίσω πλευρά του iPhone (και όχι μόνο)»

Θολές ετικέτες

fake iphone 02

Αν μια ετικέτα, όπως ο σειριακός αριθμός ή ο αριθμός του μοντέλου είναι θολά, τότε υπάρχει μια πιθανότητα ότι κάποιος επεξεργάστηκε την εικόνα για να κρύψει κάτι. Αυτό από μόνο του προδίδει το γεγονός ότι πρόκειται για μια πλαστή φωτογραφία.

Πρόχειρες κατασκευές

Η Apple δίνει προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Ψάξτε για σημάδια στο εξωτερικό περίβλημα που δεν ταιριάζουν, περίεργες λεπτομέρειες στους διακόπτες σίγασης και έντασης κλπ. Παρατηρήστε προσεκτικά το λογότυπο στο πίσω μέρος. Σε πολλά ψεύτικα πλάνα, μπορεί να πρόκειται για αυτοκόλλητα ή για κακή δουλειά ενός γραφίστα.

Ανεύρεση ψεύτικων iPhone φωτογραφιών

Πολλές πλαστές φωτογραφίες προέρχονται από μοντέλα που βασίζονται σε φήμες, άλλες από mock up δήθεν μονάδων παραγωγής. Το Photoshop και άλλα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας είναι το Α και το Ω στην κατασκευή πλαστών εικόνων και κατά συνέπεια ψεύτικων ειδήσεων, με τεράστια απήχηση, ωστόσο.

Διαβάστε επίσης: « iPhone 7 φήμες – Αποχαιρετάμε το φυσικό πλήκτρο Αφετηρίας (Home Button);»

Από mirelen