Mac - Το "The WOLFE" εγχείρημα θα μετατρέψει τα Mac σε παιχνιδομηχανές

Mac - Το "The WOLFE" εγχείρημα θα μετατρέψει τα Mac σε παιχνιδομηχανές
ired.gr

Ένα νέο εγχείρημα θα βοηθήσει στη μετατροπή των Mac σε ισχυρότατες μηχανές επεξεργασίας γραφικών για κάθε χρήση.

Σκεφθείτε να μπορούσατε να συνδέσετε μια εξωτερική - θηριωδών προδιαγραφών - κάρτα γραφικών στο Mac σας, όποτε τη χρειάζεστε για να παίξετε κάποιο βαρύ και απαιτητικό παιχνίδι, να δείτε ταινίες ή παιχνίδια Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) να επεξεργαστείτε τρισδιάστατα γραφικά κλπ, και μετά να την αφαιρείτε όταν δεν τη χρειάζεστε πια. Δε θα ξαναχρειαστείτε ένα ξεχωριστό μηχάνημα για παιχνίδια πια (ή ότι άλλο από αυτά που αναφέραμε).

Αυτός είναι ο στόχος του πρότζεκτ «The Wolfe» που έχει ήδη ξεκινήσει στο Kickstarter την εκστρατεία του για στήριξη και συγκέντρωση χρημάτων για την ολοκλήρωσή του. Πρόκειται για μια εξωτερική κάρτα γραφικών που θα συνδέεται σε οποιοδήποτε Mac με θύρα Thunderbolt παρέχοντάς του την απαραίτητη ισχύ στα γραφικά για να ολοκληρώσει οποιαδήποτε απαιτητική εργασία. Οι δύο κάρτες που αυτή τη στιγμή είναι στα σκαριά - η The Wolfe και η The Wolfe Pro - θα παρέχουν την πλήρη ισχύ μιας Nvidia GTX 950 και μιας GTX 970 αντίστοιχα.

Οι κάρτες θα βρίσκονται σε μια θήκη με διαστάσεις 20x14x7 περίπου εκατοστά και βάρους 1,7 κιλών περίπου. Την βάζεις στην τσάντα σου μαζί με το MacBook σου κι έχεις μια φορητή παιχνιδομηχανή που την παίρνεις μαζί σου όπου θέλεις.

Τα Mac - ως γνωστόν - δεν έχουν και την καλύτερη φήμη ανάμεσα στην κοινότητα των gamers. Ειδικά όσον αφορά τα λάπτοπ, η Apple τα φτιάχνει με στόχο τη φορητότητα και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και όχι τις επιδόσεις στα γραφικά. Και, ως γνωστόν ακόμη περισσότερο, τα παιχνιδο-λάπτοπ τείνουν να είναι βαριά και δύσχρηστα και με φρικτή διάρκεια μπαταρίας.

Η The Wolfe λοιπόν, σκοπεύει να μας προσφέρει ένα «τρίτο δρόμο» προς τα υψηλών απαιτήσεων γραφικά, εφόσον όλα καταλήξουν καλά με το πρότζεκτ (κάτι που ευχόμαστε ολόψυχα). Μας δίνει ισχυρή επεξεργασία γραφικών όποτε τη θέλουμε, αλλά αφήνει το MacBook μας φορητό και εύχρηστο για όλο τον υπόλοιπο χρόνο που δεν τη χρειαζόμαστε. Η The Wolfe είναι συμβατή με τα παρακάτω μοντέλα Mac:

  • MacBook Air 11-inch, Mid 2011–2015
  • MacBook Air 13-inch, Mid 2011–2015
  • MacBook Pro Retina, 13-inch, Late 2012–2015
  • MacBook Pro Retina, 15-inch, Mid 2012–2015
  • MacBook Pro 13-inch, Early 2011–2015
  • MacBook Pro 15-inch, Early 2011–2015
  • Mac mini, Mid 2011–2015
  • iMac, Mid 2011–2015
  • Mac Pro, Late 2013-2015

wolfe 02

Δείτε ακόμη: Αναβαθμίζονται τα Mac;

Και, όπως καταλαβαίνετε, ένας κύριος στόχος του πρότζεκτ είναι η επίτευξη της Εικονικής Πραγματικότητας και στα Mac, που με τις υπάρχουσες κάρτες γραφικών είναι αδύνατη. Στον ιστότοπο της κάρτας βλέπουμε έναν νέο να χρησιμοποιεί ένα Oculus Rift με ένα MacBook και το πρωτότυπο της κάρτας δίπλα του. Κι επειδή δεν υπάρχει ακόμη συμβατότητα του Oculus Rift με το macOS ακόμη, το πιθανότερο είναι ότι το MacBook έχει φορτωμένα τα Windows μέσω Bootcamp. Δεν γνωρίζουμε κάποιο άλλο τρόπο που να επιτρέπει το Rift να δουλέψει με ένα Mac (πέρα από τα γραφικά).

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πόσο θα κοστίσει η κάθε μια από τις δύο κάρτες, αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Η Nvidia GTX 950 στοιχίζει 160$, ενώ η Nvidia GTX 970 250$ - σαν κανονικές κάρτες γραφικών για PC. Άρα μπορούμε να υπολογίσουμε ότι οι The Wolfe υλοποιήσεις τους θα είναι αρκετά πιο ακριβές. Σύντομα όμως θα ξέρουμε, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

από Elichord