iPhone 7 - Η παραγωγή θα έχει καθυστερήσεις

iPhone 7 - Η παραγωγή θα έχει καθυστερήσεις
ired.gr

Προβλήματα με την αδιαβροχοποίηση και τη διπλή κάμερα θα προξενήσουν καθυστερήσεις στην παραγωγή του νέου μοντέλου της Apple.

Το iPhone 7 είναι σίγουρα στο μυαλό κάθε οπαδού της Apple αυτή τη στιγμή, είτε γιατί η ιδέα της διπλής κάμερας δίνει ελπίδες για νέες εμπειρίες στη φωτογράφιση, είτε γιατί η - βέβαιη πια - έλλειψη της εισόδου αναλογικών ακουστικών δημιουργεί άγχος και, ίσως, άγρυπνες νύχτες. Και μέσα σ’ όλα αυτά, έρχονται και τα άσχημα νέα από την γραμμή παραγωγής της Apple στην Άπω Ανατολή, που λένε ότι υπάρχουν προβλήματα.

Η πηγή ειδήσεων με το όνομα Nikkei, αναφέρει ότι, λόγω προβληματικών εξαρτημάτων, η παραγωγή θα έχει καθυστερήσεις όσον αφορά την αρχική διάθεση των νέων μοντέλων της Apple την ημέρα της παρουσίασής τους.

Σύμφωνα με αναλυτές της Yuanta Investment Consulting, οι προβλέψεις διάθεσης του iPhone 7 έχουν πέσει από τα 120 εκατομμύρια στα 114 εκατομμύρια κομμάτια, μέσα σ’ αυτά μάλιστα περιλαμβάνονται και παλαιότερα μοντέλα πέρα από τα νέα iPhone 7. Η Yuanta αναφέρει ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται σε προβλήματα αδιαβροχοποίησης του ηχείου και στη διπλή κάμερα, προβλήματα που δε φαίνεται να έχουν βρει τη λύση τους ακόμη.

Η βελτιστοποιημένη αδιαβροχοποίηση είναι ένα από τα ευπρόσδεκτα νέα χαρακτηριστικά των iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Και για να πέσει κι άλλο λάδι στη φωτιά, υπάρχουν επίσης θέματα και με την αδιαβροχοποίηση του απτικής ανάδρασης (3D Touch στα ελληνικά) home button - κάτι που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα προκειμένου να μην περνάει νερό στο σασί του iPhone.

Από τη μια μεριά αναμένεται να είναι χαμηλή η ζήτηση για το νέο μοντέλο - λόγω της φασαρίας με τη έλλειψη θύρας ακουστικών, αλλά και με την σχεδόν απαράλλακτη σχεδίασή του σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα 6 και 6S. Κι από την άλλη, τα νέα χαρακτηριστικά όπως η βελτιωμένη κάμερα και στα δύο μοντέλα και ειδικά η διπλή στο «μεγάλο» Plus, αλλά και η βεβαιότητα για αδιαβροχοποίηση, πέραν των άλλων, ίσως δώσουν τη «δικαιολογία» για αναβάθμιση σε πολλούς. Οπότε, μένει να δούμε προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα. Ο Σεπτέμβριος ήλθε και η 7η του μηνός είναι πολύ κοντά ώστε να δούμε πια τι θα γίνει. Αμάν μας έφαγε η αναμονή.

Δείτε ακόμη: Ο πραγματικός λόγος που η Apple θέλει να «ξεφορτωθεί» την υποδοχή ακουστικών

από Elichord