Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 6 Plus - Το «σύνδρομο» της γκρίζας αναλαμπής 'Touch Disease'

iPhone 6 Plus - Το «σύνδρομο» της γκρίζας αναλαμπής 'Touch Disease'
ired.gr

Ένα πρόσφατο περίεργο φαινόμενο που εμφανίζεται σε όλο και περισσότερα iPhone 6 Plus. Τι συμβαίνει (αν συμβαίνει);

Η είδηση μας ήλθε από το εξωτερικό. Καθώς τα iPhone 6 Plus πλησιάζουν τα δεύτερα γενέθλιά τους, μια παράξενη βλάβη έχει αρχίσει να κάνει όλο και σε περισσότερο την εμφάνισή της, καταντώντας σχεδόν σαν ένα είδος επιδημίας που χτύπησε τα συγκεκριμένα μοντέλα. Ξένος δάχτυλος; Το FBI εκδικείται για τη μη συνεργασία της Apple στο «σπάσιμο» του iPhone; Η Samsung εκδικείται για την αποτυχία του Galaxy Note 7 που είναι κατώτερο του iPhone 6s και βγάζει το άχτι της στα παλαιότερα iPhone 6 Plus που μπορεί να τα φτάσει;

Μήπως είναι απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινων (που υποσχέθηκε να μας τους δείξει η Χίλαρι αν την ψηφίσουμε) και να επιτίθενται; Μήπως η Apple θέλει να εξαναγκάσει τον κόσμο να πάρει το καινούριο iPhone (6 SE;) και γι’ αυτό ενεργοποίησε έναν μηχανισμό αυτοκαταστροφής στα ταλαίπωρα 6άρια; Πολλές οι θεωρίες αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες, αλλά εμείς δεν μασάμε εδώ στο ired.gr. Θα τη βρούμε την απάντηση.

Δείτε ακόμη: Τα μεγαλύτερα προβλήματα του iPhone 6 

Η διάγνωση

Και ενώ ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε εντός ολίγων ημερών το ολοκαίνουριο iPhone (αποφασίστε επιτέλους πώς θα λέγεται) μια περίεργη βλάβη εμφανίζεται εν μορφή επιδημίας στα σχεδόν 2 χρονών iPhone 6 Plus. Μια γκρίζα αναλαμπή στην κορφή της οθόνης, η αφή δυσλειτουργεί και γενικά το τηλέφωνο φαίνεται να έχει πρόβλημα με την οθόνη του. Μόνο που δεν είναι πρόβλημα με την οθόνη στην πραγματικότητα και η αντικατάστασή της δεν θα πετύχει με κανένα τρόπο να λύσει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με το iFixit και κάποια άλλα επισκευαστικά κέντρα του εξωτερικού, το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα κατασκευαστικό πρόβλημα του iPhone 6 Plus ιδιαίτερα, λόγω μεγέθους, και του γνωστού προβλήματος με το «στράβωμα». Λόγω της εκτεταμένης συχνότητάς του, το ονόμασαν «Touch Disease» (Ασθένεια Αφής), και έχει να κάνει με τον ελεγκτή της οθόνης αφής και όχι με την ίδια την οθόνη.

Και στα δύο μοντέλα, iPhone 6 και 6 Plus, τα τσιπάκια του ελεγκτή συνδέονται με τη μητρική του τηλεφώνου μέσω ενός συνόλου κολλήσεων που θυμίζει ένα πιάτο στηριγμένο σε ένα σετ από βόλους. Με τον καιρό και τη χρήση και καθώς η «συσκευή λυγίζει(;)», αυτές οι κολλήσεις αρχίζουν να φθείρονται και να αποκολλούνται δημιουργώντας το πρόβλημα που αναφέραμε παραπάνω.

Ο μόνος τρόπος να επιδιορθωθεί το πρόβλημα είναι, η αγορά νέας συσκευής, η αλλαγή μητρικής και η αλλαγή του ελεγκτή. Αυτό το τελευταίο όμως είναι σχεδόν αδύνατο και ούτε το σέρβις της ίδιας της Apple δεν το κάνει (ακόμη και να τους πλήρωνες).

Αν, από την άλλη μεριά, καταφέρει κανείς με προβληματική συσκευή και βρει εργαστήριο να του αλλάξει το τσιπ του ελεγκτή, είναι κάτι που παίζεται, καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο, όμως γίνεται.

Όσον αφορά τα iPhone 6s/6s Plus, δεν τα επηρεάζει το συγκεκριμένο πρόβλημα λόγω διαφορετικής κατασκευής στο συγκεκριμένο τομέα, κάτι που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η Apple γνώριζε το πρόβλημα στην κατασκευή του παλαιότερου μοντέλου, αλλά «έκανε το παγόνι». Ήδη υπάρχουν δεκάδες παράπονα στο Apple support forum, και όλο πληθαίνουν, το αν όμως θα καταλήξουν σε μαζικές μηνύσεις που θα ζητούν από την Apple επανορθώσεις, είναι κάτι δύσκολο να προβλεφθεί, όσο κι αν αγαπούν τα δικαστήρια στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Η εφαρμογή πίεσης στην οθόνη από την αντίθετη μεριά, μπορεί να βοηθήσει σε μια προσωρινή επίλυση του προβλήματος - άπαξ και αυτό εμφανιστεί - ή σε τελικό σπάσιμο της οθόνης, οπότε, εσείς αποφασίζετε.

Δείτε το βίντεο του iFixit

Όπως και να έχει όμως, και για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους, ΛΥΓΙΣΜΑ ΑΠΟ ΧΡΗΣΗ; Σοβαρά τώρα; Δηλαδή τι είναι το iPhone και λυγίζει; Τσίχλα;

Έχω ένα iPhone 6 Plus εδώ και δυο χρόνια κι εγώ. Το έχω σε θήκη με μεταλλική πλάτη, που του προσθέτει μεγάλη ακαμψία για να υποβοηθήσω το υποτιθέμενο πρόβλημα του λυγίσματος - που ποτέ δεν είχα ακόμη κι όταν το είχα χωρίς θήκη. Η αλήθεια είναι ότι το προσέχω. Δεν το βάζω σε κωλότσεπες και γενικά δεν το ταλαιπωρώ. Τι στα κομμάτια; 700€ μου στοίχισε. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει κάποιος να ταλαιπωρεί και να μην προσέχει μια τόσο ακριβή συσκευή. Αν όμως δεν την προσέχει, τότε ... «ας πρόσεχε».

Και για την περαιτέρω ενημέρωσή σας κι από τα εργαστήριά μας, εδώ στην Ελλάδα που «τα έχουμε δει όλα», δεν μπορούμε να πούμε ότι είδαμε κάποια σοβαρή αύξηση των βλαβών ή το ανωτέρω πρόβλημα σε μορφή επιδημίας. Όλα βαίνουν κατά το σύνηθες, οπότε, μην τρελαίνεστε.

Αν τώρα οι φίλοι μας Αμερικανοί χρήστες έχουν περίεργες τάσεις, όπως να πυροβολάνε, να βυθίζουν, να λυγίζουν σε μέγγενη, να πατάνε με αυτοκίνητα (ή τανκς) τα iPhone τους για να δουν ως πού φτάνει η αντοχή τους, ας πάνε στην Apple να διαμαρτυρηθούν που δεν αντέχουν σε ριπές από ΑΚ-47.

Δείτε ακόμη: Τέλος στη βία ενάντια στα iPhone

Άκου λύγισε από τη χρήση. Έλεος!

από Elichord

 

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status