Το Google Duo ξεπέρασε το Pokémon Go σε κατεβάσματα στο iOS App Store

Το Google Duo ξεπέρασε το Pokémon Go σε κατεβάσματα στο iOS App Store
ired.gr

Το Google Duo φαίνεται να είναι το νέο trend του καλοκαιριού.

Η εφαρμογή βίντεο-κλήσεων της Google, το Google Duo, έχει κλείσει μόλις μια βδομάδα από την εμφάνισή του στο App Store και ήδη έχει «χτυπήσει κόκκινο» σε κατεβάσματα από τους χρήστες. Το Google Duo είναι αυτή τη στιγμή η πιο περιζήτητη δωρεάν εφαρμογή στο App Store. Παρόλο που η εφαρμογή είναι ακόμη καινούρια, η Google έχει ήδη ανακοινώσει μια ενημέρωση που θα προσθέσει και κλήσεις μόνο ήχου. Κι αυτό είναι κάτι λογικό, μιας και οι χρήστες δεν θέλουν πάντα να βλέπουν το συνομιλητή τους.

Το Google Duo πέρασε μπροστά από το Pokémon Go και το Facebook Messenger και στο Google Play Store επίσης.

Άλλη μια εφαρμογή που, όπως ξέρουμε, είχε κάνει ρεκόρ πριν λίγο καιρό, ήταν το Pokémon Go η εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας των Nintendo-Niantic. Μάλιστα το Pokémon Go έσπασε αρκετά ρεκόρ. Λοιπόν, το Google Duo κατάφερε και το ξεπέρασε και είναι τώρα το πιο δημοφιλές πρόγραμμα στα App Store και Play Store ευρισκόμενο στην κορυφή της λίστας του Play Store ειδικά, και ακολουθούμενο από τα Pokémon Go, Messenger, Facebook και Snapchat.

Όπως ξέρουμε το Google Duo είναι σαν το FaceTime της Apple, μόνο που δεν περιορίζεται μόνο σε μια πλατφόρμα και αυτό είναι η ιδιαίτερη δύναμή του. Στις κριτικές έχει αποσπάσει συνολικά 4,5 «αστεράκια» στα 5 κάτι που είναι επίσης εντυπωσιακό. Τα Pokémon Go και Messenger έχουν συμπληρώσει 4,1 και 3,9 αστεράκια αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι το Google Duo θεωρείται καλύτερο σαν εφαρμογή από μεριάς χρηστών. Όλα αυτά λειτουργούν υπέρ της Google σαν διαφήμιση.

Η εφαρμογή στην αρχή δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη παντού, σύντομα όμως κάλυψε όλον τον κόσμο. Κι όπως φαίνεται, με το πέρασμα του χρόνου, όλο και περισσότερος κόσμος θα προστίθεται στη λίστα αυτών που την κατεβάζουν.

Μέσα στις διάφορες ευκολίες που προσφέρει η εφαρμογή είναι το «Knock Knock». Το «Knock Knock» επιτρέπει στο χρήστη να δει σύντομα σε τι κατάσταση βρίσκεται ο καλών. Αυτή είναι μια μοναδική λειτουργία που δεν προσφέρει κάποια άλλη εφαρμογή βίντεο-κλήσεων.

Το Google Duo είναι διαθέσιμο και σε iOS και σε Android, κι αν δεν το έχετε κατεβάσει ακόμη, νομίζουμε ότι θα άξιζε να του ρίξετε μια ματιά. Και μόνο ότι δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικές πλατφόρμες (κάτι που το FaceTime δυστυχώς δεν κάνει) είναι, νομίζουμε, ένας καλός λόγος να το αποκτήσετε.

Δείτε ακόμη: Η μάχη των video chat: Google Duo vs Apple FaceTime

από Elichord