Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΟΚ - Το ολοκαίνουριο Samsung Galaxy Note 7 είναι πιο αργό από το περσινό iPhone 6s!

ΣΟΚ - Το ολοκαίνουριο Samsung Galaxy Note 7 είναι πιο αργό από το περσινό iPhone 6s!
ired.gr

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, σε καθημερινή χρήση, το iPhone 6s εξακολουθεί να είναι ηγέτης στην ταχύτητα λειτουργίας.

Ναι, το Galaxy Note 7 είναι πανέμορφο και είναι μάλλον η ατραξιόν της χρονιάς στη σχεδίαση smartphone στην κατηγορία phablet. Ένα «μικρό» πρόβλημα όμως είναι ότι εξακολουθεί να μην είναι το «πιο γρήγορο πιστόλι στο Γουέστ», παρόλη την τελευταίας κοπής τεχνολογία που ενσωματώνει. Μπορεί να πηγαίνει καλά στα τεστ ανάμεσα στα άλλα αντίστοιχα Android smartphone της κατηγορίας του, αλλά όταν μιλάμε για τεστ «πραγματικότητας» - δηλαδή με εφαρμογές της καθημερινής ζωής - αποτυγχάνει οικτρά να αντεπεξέλθει απέναντι στο περσινό iPhone 6s - κάτι που συμβαίνει και με ΟΛΕΣ τις ναυαρχίδες των υπόλοιπων εταιριών άλλωστε.

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, δεν είναι και πολύ παράξενο να βλέπουμε τα iPhone να νικάνε με άνεση τα καλύτερα μοντελάκια της Samsung σε τεστ πραγματικότητας. Το έχουμε ξαναδεί το έργο και δεν είναι έκπληξη και με το Galaxy Note 7, δεδομένου ότι έχει το ίδιο hardware «κάτω από το καπό» με τα Galaxy S7 και S7 Edge.

Και πάλι όμως είναι ένα «θεματάκι» να βλέπουμε το iPhone 6s να πατάει κάτω τους αντιπάλους του σχεδόν ένα χρόνο μετά την εμφάνισή του. Το PhoneBuff  έβαλε τα δύο κινητά σε ένα απλό τεστ της καθημερινής ζωής, ανοίγοντας κάποιες συνήθεις εφαρμογές και στα δύο τηλέφωνα με τη σειρά, κλείνοντάς τις και μετά ανοίγοντάς της και πάλι από τη μνήμη με την ίδια σειρά. Το iPhone 6s προσπέρασε σαν σίφουνας το Galaxy Note 7 που έχει πολύ ισχυρότερο hardware στα χαρτιά.

Δείτε ακόμη: Πρώτη παρουσίαση του νέου Samsung Galaxy S7 

Βέβαια υπάρχει ο αντίλογος εδώ ότι το Galaxy δεν είχε την τελευταία έκδοση του Android (7.0 Nougat), αλλά αυτή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη επίσημα, οπότε δεν μπορούσε να την έχει. Κι επίσης θα ήταν πιο ενδιαφέρον να δούμε την κόντρα του Galaxy με το iPhone 6s Plus μια και τα δύο είναι phablets, αλλά με δεδομένο το κοινό σχεδόν hardware των δύο iPhone μοντέλων, μάλλον δεν θα υπήρχε σοβαρή διαφορά.

 

 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το xda-developers έχει ένα ακόμη πιο εμπεριστατωμένο τεστ του κινητού της Samsung. Σε ανάρτησή τους με τίτλο «Με το Galaxy Note 7 η Samsung συνεχίζει να ντροπιάζεται σε λειτουργίες πραγματικών συνθηκών», η ιστοσελίδα εξηγεί διεξοδικά όλα όσα πάνε στραβά με το συγκεκριμένο μοντέλο της Samsung.

Το τεστ δεν είναι ένα απλό συγκριτικό «στα γρήγορα». Αντίθετα, το xda μπαίνει εις βάθος στις λειτουργίες του Galaxy και, βλέποντας τι το κάνει να «παίζει», καταλήγει στο ότι το κινητό δεν είναι εις θέσει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό (κι όχι μόνο με το iPhone 6s). Το Galaxy Note 7 «δεν υπολείπεται μόνο άλλων κινητών με τον Snapdragon 820, όπως τα OnePlus 3 και HTC 10, αλλά και παλιότερων, όπως το ενός χρόνου Nexus 6P που δοκιμάσαμε σε παλαιότερο τεστ του Android».

Το συμπέρασμα καταλήγει ως εξής: «Υπολογίζοντας ότι το Galaxy έχει όλη την αφρόκρεμα του hardware συγκεντρωμένη μέσα του όπως τα UFS 2.0 storage, LPDDR4 RAM και τον Snapdragon 820, μπορούμε μόνο να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κάτι πήγε πολύ στραβά με τη δουλειά που έκανε η Samsung στη συναρμολόγηση.»

Κι ακόμη χειρότερα (έχει κι άλλο; έλεος!), φαίνεται να απάγεται μεγάλο ποσόν θερμότητας από τη συσκευή εκεί που δεν το περιμένεις. «Δεν είχαμε μόνο προβλήματα σε λειτουργίες της καθημερινότητας, αλλά και αρκετοί από τους δοκιμαστές μας είχαν προβλήματα με μεγάλες θερμοκρασίες (κοντά στους 40° Celsius), ενώ εκτελούσαν συνήθεις λειτουργίες, όπως η ακρόαση μουσικής, ή παρακολούθηση βίντεο στο YouTube μέσω LTE», συμπληρώνει η ιστοσελίδα στις παρατηρήσεις της.

Δείτε ακόμη: iPhone 6 Vs Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, υπάρχει νικητής; 

Βέβαια, κάποια από αυτά τα προβλήματα μπορούν να διορθωθούν σε μελλοντικές αναβαθμίσεις (που ξέρουμε πόσο συχνά γίνονται στο Android, κι αν οφείλονται σε hardware, θα πάρουμε το επόμενο μοντέλο;). Όμως δεν παύει να είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις ένα ολοκαίνουριο μοντέλο και ναυαρχίδα μιας εταιρίας να έχει τόσο απογοητευτικές επιδόσεις σε κόντρες με αντίπαλες συσκευές του εμπορίου (και μάλιστα παλιές). Αν θέλετε να διαβάσετε την πλήρη αναφορά του xda δείτε εδώ.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status