10 λόγοι που τα Mac είναι καλύτερα από τα PC

10 λόγοι που τα Mac είναι καλύτερα από τα PC
ired.gr

Ερευνούμε δέκα λόγους για τους οποίους τα Mac είναι καλύτερα από τα PC και διαλύουμε τους μύθους για την τιμή, τα χαρακτηριστικά και τη συμβατότητα.

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, στο ired έχουμε μια μεγάλη αγάπη για οτιδήποτε έχει να κάνει με την Apple και φυσικά οι υπολογιστές Macs δεν θα αποτελούσαν εξαίρεση. Είναι πανέμορφοι αλλά πολλοί δεν τους προτιμουν έναντι των PC. Παρακάτω θα διαβάσετε τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι οι υπολογιστές Mac είναι καλύτεροι από τους προσωπικούς υπολογιστές με Windows.

*Η σύγκριση δεν έχει γίνει αυστηρά για τα λειτουργικά συστήματα Mac και Windows, αφού ένα Mac μπορεί να «τρέξει» τα Windows.

Η εμπειρία

Το λειτουργικό σύστημα είναι κάτι που χαρακτηρίζει την συνολική εμπειρία του χρήστη. Τα Windows 8 ήταν πλήρως απογοητευτικά και χαώδη, με τα Windows 10 να έχουν βελτιωθεί αρκετά, αλλά έχοντας ακόμη πολλά πράγματα προς διόρθωση. Σε αντίθεση, το OS X El Capitan διαθέτει ένα σταθερό και εύκολο στη χρήση interface, ενώ το trackpad και το ποντίκι προσφέρουν κινήσεις που κάνουν το σύστημα της Apple μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.

Συνεργασία με το iOS

Με την εισαγωγή του Continuity στο OS X Yosemite, η Apple έχει ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ Mac και iOS συσκευών. Χάρη στη λειτουργία Hand off, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα email, μια σημείωση ή ένα αρχείο στο iPhone ή στο iPad και να το συνεχίσετε στον υπολογιστή σας Mac χωρίς συγχρονισμό ή αποθήκευση σε σύννεφο όπως το Google Drive ή το OneDrive. Το ίδιο ισχύει και για τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο, τις υπενθυμίσεις, τις αναζητήσεις χαρτών, το ημερολόγιο. Αυτή η στενή συνεργασία είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για όσους έχουν ήδη iPhone, στην απόφασή τους να αγοράσουν τον επόμενο υπολογιστή.

mac vs 01

Υπάρχουν πολλά PC για να διαλέξετε

Αν και ακούγεται για πλεονέκτημα, μερικές φορές, η μεγάλη ποικιλία δεν είναι θετικό στοιχείο. Η Apple προσφέρει έξι διαφορετικούς υπολογιστές με διαφορετικές προδιαγραφές: MacBook Pro, MacBook Air, MacBook, Mac mini, iMac, Mac Pro. Κάποιο από όλα θα ταιριάζει στις απαιτήσεις του προϋπολογισμού σας και στον τρόπο ζωής σας. Τα PC δεν προέρχονται μόνο από ένα κατασκευαστή αλλά υπάρχουν εκατοντάδες υπολογιστές στην αγορά. Κανένας από αυτούς δεν έχει το ενιαίο όραμα που προσφέρουν τα Mac. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι, ενώ το μερίδιο αγοράς των Mac είναι μικρότερο από το μερίδιο των PC, αυτό βασίζεται σε όλους τους κατασκευαστές συνολικά. Η Apple είναι στην τέταρτη θέση, με πρώτη τη Lenovo, δεύτερη την HP και τρίτη τη Dell.

Ασφάλεια

Για χρόνια, οι χρήστες Mac θεωρούνταν τυχεροί επειδή τα συστήματά τους ήταν άτρωτα. Η αλήθεια είναι ότι τα Mac εμφανίζουν λιγότερες επιθέσεις από τα PC που τρέχουν Windows. Βέβαια, τα πράγματα αλλάζουν, με τις επιθέσεις να βασίζονται στο διαδίκτυο και τους hackers να γίνονται ολοένα και πιο εξελιγμένοι. Προς το παρόν, “το Mac” εξακολουθεί να είναι η ασφαλέστερη πλατφόρμα, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να μην εφησυχάζουν και να προσέχουν όταν συνδέονται στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης: «Ελέγξτε τον υπολογιστή σας Mac, για ιούς .... Μισό λεπτό, τι είπατε;»

Τα Mac έρχονται με εξαιρετικά προγράμματα

Τα PC’s διαθέτουν πάρα πολλά άριστα πακέτα λογισμικού που διατίθενται σχεδόν για κάθε εργασία. Κάποια μπορείτε να τα κατεβάστε δωρεάν ενώ άλλα είναι διαθέσιμα για αγορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα περισσότερα δεν είναι προ-εγκατεστημένα στο PC. Όταν αγοράζετε ένα Mac, θα δείτε, ακόμη από τη συσκευασία του, μια εντυπωσιακή συλλογή από πολύ χρήσιμες εφαρμογές, όπως Φωτογραφίες, iMovie, Garageband, Pages, Numbers, Keynote, FaceTime, iTunes, χάρτες και πολλά άλλα. Έτσι θα είστε σε θέση να επεξεργαστείτε φωτογραφίες, να φτιάξετε ταινίες, να δημιουργήσετε μουσική. Επίσης υπάρχει το Mac App Store, το οποίο σας προσφέρει πρόσβαση σε έναν κόσμο πρόσθετων εφαρμογών που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή Mac. Πλέον, όλες οι εφαρμογές Microsoft, όπως το Word, το Excel, το PowerPoint και το Outlook, έχουν την συμβατή έκδοσή τους με τα Mac. Ακόμη και τα ίδια τα Windows μπορούν να εγκατασταθούν στα Mac.

mac vs 02

Ποιότητα κατασκευής

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα Mac είναι ακριβά. Αν το μόνο που θέλετε είναι να έχετε πρόσβαση στο Facebook, ιντερνετικές αγορές και λίγη δουλειά, τότε το Mac δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Αγοράστε αντ’ αυτού ένα Chromebook, καθώς είναι άριστες συσκευές και κοστίζουν πολύ λιγότερο. Αντίθετα, αν νομίζετε πώς με όσα χρήματα θα δίνατε για ένα Mac, θα μπορούσατε να αγοράσετε μόνοι σας εξοπλισμό για να συνθέσετε ένα υπερσύγχρονο PC, τότε μπορείτε να το κάνετε. Αλλά αν θέλετε μια συσκευή που έχει κατασκευαστεί με τις υψηλότερες προδιαγραφές, με εξαρτήματα κορυφαίας ποιότητας, κομψό στιλ και εμμονή στη λεπτομέρεια, τότε τα Macs είναι τα πιο όμορφα καταναλωτικά προϊόντα στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Βελτιστοποίηση

Κάθε εξάρτημα σε ένα Mac έχει βελτιστοποιηθεί για να εξασφαλίζει μεγαλύτερη απόδοση με την μικρότερη ενέργεια. Οι αναβαθμίσεις του firmware βελτιώνουν τον τρόπο που λειτουργούν ορισμένα στοιχεία και μια ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος μπορεί πραγματικά να οδηγήσει έναν παλιό Mac να αποκτήσει καλύτερη απόδοση μπαταρίας. Επειδή τα υποσυστήματα συνήθως είναι ενσωματωμένα, δεν είναι εύκολο να υπάρξει δυνατότητα αναβάθμισης. Αν θέλετε να είστε σε θέση να προσαρμόζετε το μηχάνημά σας, ανάλογα με τις ανάγκες σας, ένα PC μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αλλά πολλοί άνθρωποι θέλουν απλά ένα υπολογιστή που δουλεύει. Στα PC θα πρέπει επίσης να κατεβάζετε τους σωστούς drivers από το internet, ενώ στα Mac μπορείτε να συνδέσετε μια φωτογραφική μηχανή ή έναν εκτυπωτή και να λειτουργήσει χωρίς άλλη απαίτηση.

Διαβάστε επίσης: «Φτιάξε το δικό σου PC – Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε»

mac vs 03

Τα Mac έχουν τις καλύτερες οθόνες

Μπορεί πολλοί να κοροϊδεύουν μια οθόνη Retina, επειδή είναι απλά μια HD οθόνη, αλλά η τρέχουσα σειρά των MacBooks και iMacs διαθέτουν οθόνες που διαθέτουν αντι-ανακλαστική επίστρωση και κανένα κενό αέρος, που τις καθιστά ό,τι καλύτερο στην αγορά σήμερα. Μαζί με την υψηλή ποιότητα προβολής DPI, σε αντίθεση με τα προβλήματα scaling σε πολλά τελευταίας τεχνολογίας laptop με Windows, τα Macs είναι πεντακάθαρα οι νικητές.

Εξυπηρέτηση πελατών

Ό,τι κι αν συμβεί, η Apple προσφέρει διάφορες καλές επιλογές υποστήριξης και παροχής υπηρεσιών. Τα περισσότερα προϊόντα της Apple έρχονται με 90 ημέρες δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη και ένας έτος εγγύηση.

Ικανοποίηση του χρήστη

Το Mac είναι ένα ηλεκτρονικό προϊόν που πρέπει να δικαιολογήσει το αστρονομικό ποσό στο οποίο πωλείται. Στις έρευνες ικανοποίησης πελατών, τα Mac έρχονται πάντα στην κορυφή, το οποίο είναι ένα τεράστιο επίτευγμα, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ακριβά αντικείμενα που υπόσχονται πολλά στον υποψήφιο αγοραστή.

Διαβάστε επίσης: «Δωρεάν SMS από το PC»

Από mirelen