H Apple επεκτείνει τη διαθεσιμότητα χρέωσης των αγορών μέσω παρόχων κινητής τηλεφωνίας

H Apple επεκτείνει τη διαθεσιμότητα χρέωσης των αγορών μέσω παρόχων κινητής τηλεφωνίας
ired.gr

Πώς σας φαίνεται η εναλλακτική χρέωση του λογαριασμού κινητής τηλεφωνίας αντί της πιστωτικής κάρτας για αγορές από το App Store;

Η Apple χθες Τρίτη προχώρησε στη δυνατότητα χρέωσης αγορών μέσω των παρόχων κινητής τηλεφωνίας σε δύο ακόμη χώρες, Ταϊβάν και Ελβετία. Οι χρήστες στις χώρες αυτές μπορούν να χρεώνουν τις αγορές τους από τις υπηρεσίες iTunes και App Store, απευθείας στο λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας των συσκευών τους.

Το σύστημα αυτό είναι ήδη διαθέσιμο ως εναλλακτική μέθοδο πληρωμής σε χώρες όπως τη Γερμανία και τη Ρωσία και τώρα εξαπλώνεται και στις Ταϊβάν και Ελβετία. Όλες οι αγορές των χρηστών στις παραπάνω χώρες θα χρεώνονται στο τηλεφωνικό τους νούμερο, σύμφωνα με την ET.

Διαβάστε επίσης: Μαζικές μηνύσεις στην Apple για το Wi-Fi Assist 

Αναφορά της τεχνολογικής ιστοσελίδας Mashable, σημειώνει πως η δυνατότητα αυτή θα δοθεί στους χρήστες Apple συσκευών και στην Ελβετία, φθάνοντας τις 4 διεθνείς αγορές. Στην Ταϊβάν η εναλλακτική δυνατότητα πληρωμής θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε πελάτες συμβολαίου των τοπικών τηλεπικοινωνιών Far EasTone.

Η Apple θα διατηρήσει τις παραδοσιακές πληρωμές των υπηρεσιών στο οικοσύστημά της για αγορές από υπηρεσίες iTunes και App Store, χρεώνοντας πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες που είναι δηλωμένες στο λογαριασμό Apple ID.

Επιλέγοντας οι χρήστες τη χρέωση κινητής τηλεφωνίας, εξακολουθούν να χρειάζονται τη δημιουργία Apple ID ώστε να είναι δυνατή η πρόσβασή τους στα ηλεκτρονικά καταστήματα App Store, iTunes, Apple Music και άλλων υπηρεσιών, αλλά η χρέωση θα γίνεται στον μηνιαίο λογαριασμό τους.

Οι χρήστες των συσκευών iPhone / iPad είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν τη χρέωση μέσω του φορέα τους, από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού Apple ID. Επιβεβαιώνοντας τον αριθμό τηλεφώνου και ολοκληρώνοντας την αρχική διαδικασία ρύθμισης, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους με ένα κλικ, σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Η Apple αρχικά είχε αρνηθεί να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα χρέωσης, ως μία εναλλακτική λύση πληρωμής αγορών iTunes, στην πλειονότητα των αγορών όπου πωλούνται οι συσκευές iPhone.

Επιτρέπει τη δυνατότητα μόνο σε χώρες στις οποίες η άμεση χρέωση είναι δύσκολη να πραγματοποιηθεί ή και αδύνατη. Η χρέωση μέσω παρόχου κινητής τηλεφωνίας είναι ιδιαίτερα ελκυστική σε χώρες και χρήστες που δεν έχουν συνηθίσει να πληρώνουν με πιστωτικές κάρτες.

Μην απορήσετε εάν δούμε και στην Ελλάδα τη δυνατότητα αυτή, ως εναλλακτική μέθοδο πληρωμής αγορών. Θα σας ενδιέφερε μία τέτοια εξέλιξη;

από DINFUN