Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MacBook Pro - Μετά από 4 ολόκληρα χρόνια έρχεται ολική ανανέωση

MacBook Pro - Μετά από 4 ολόκληρα χρόνια έρχεται ολική ανανέωση
ired.gr

«Ολική Επαναφορά» και ριζική ανανέωση ετοιμάζεται για το MacBook Pro.

Μια ριζική και πλήρης ανανέωση έρχεται για το MacBook Pro, σύμφωνα με το Bloomberg. Σύμφωνα με την αναφορά, που έχει σαν πηγή της «ανθρώπους που έχουν σχέση με το θέμα», η πολυ-φημολογούμενη οθόνη αφής στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου που αντικαθιστά τα Function (F) πλήκτρα, θα γίνει πραγματικότητα και προχωρημένα τσιπς της AMD για τα γραφικά θα εξοπλίσουν τα νέα MacBook δίνοντάς τους μεγάλες δυνατότητες απεικόνισης.

Το MacBook Pro, όπως πωλείται ακόμη σήμερα, δεν έχει δει κάποια σοβαρή αναβάθμιση από το 2012 και μετά - και αυτό πια είναι ορατό. Η σειρά Pro είναι βαριά, χαμηλών επιδόσεων και ακριβή ως προς τον ανταγωνισμό. Για να επιδιορθώσει όλα αυτά, η Apple, πρέπει να αλλάξει αρκετά στοιχεία του μονομιάς, πράγμα που εξηγεί και την πληθώρα των φημών που κυκλοφορούν.

Δείτε ακόμη: MacBook Pro 2016: Νέα σχεδίαση με επιπλέον οθόνη αφής OLED και αισθητήρα Touch ID 

Αυτή η πρόσφατη αναφορά από το Bloomberg λοιπόν, κάνει ακριβώς αυτό. Το νέο λάπτοπ είναι σε φάση δοκιμών από τις αρχές αυτού του χρόνου. Πιο κάτω είναι οι αλλαγές που αναφέρονται ειδικά στο άρθρο ότι θα γίνουν:

  • Τα νέα MacBook Pro θα είναι πολύ λεπτότερα.
  • Μια οθόνη αφής θα αντικαταστήσει τη σειρά των πλήκτρων «F» στην κορυφή του πληκτρολογίου.
  • Το Trackpad θα είναι ελαφρώς πιο φαρδύ.
  • Ισχυρού επιπέδου κάρτα γραφικών θα συνοδεύει τα Pro με τη συνδρομή του AMD “Polaris” chip, που η Apple το προτιμά λόγω της αρκετά χαμηλότερης κατανάλωσής του και της λεπτότερης σχεδίασής του εν σχέσει με αυτά της NVIDIA.
  • Τα λάπτοπ θα έχουν πια μόνο USB type-C θύρες για φόρτιση, μεταφορά δεδομένων και σύνδεση με εξωτερικά μόνιτορ.
  • Χρωματικά, θα διανθιστεί η σειρά με γκρι, χρυσά, ασημί μοντέλα παρόμοια με αυτά των 12-ιντσων MacBook, iPhone και iPad.
  • Το Touch ID θα έλθει και στο MacBook Pro.

Δείτε ακόμη: Νέο MacBook Pro: οι πρώτες φωτογραφίες έκαναν την εμφάνισή τους 

Οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές φημολογούνται εδώ και αρκετό καιρό, εδώ που τα λέμε, και μάλιστα συμφωνούν και με τις - υποτιθέμενες - διαρροές φωτογραφιών των νέων λάπτοπ. Ο όγκος και μόνο των φημών, αλλά και το ενδιαφέρον γι’ αυτές, είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη του γεγονότος ότι η Apple πρέπει πια να ανανεώσει τη σειρά των ναυαρχίδων της στον τομέα των επαγγελματικών λάπτοπ.

Για λίγο ακόμη όμως, όλα αυτά θα παραμένουν απλά φήμες. Η αναφορά του Bloomberg λέει ότι το νέο μοντέλο δεν θα εμφανιστεί κατά τη μεγάλη παρουσίαση νέων προϊόντων της Apple στις 7 Σεπτεμβρίου, η οποία θα εστιαστεί στο iPhone και το iOS 10. Οι αξιωματούχοι της Apple δεν κάνουν κανένα σχόλιο κι έτσι απλά μένει να μαντεύουμε. Θα είναι ενδιαφέρον τελικά να δούμε ποιες απ’ όλες τις φήμες θα επαληθευτούν.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status