Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 8 - Θα έχει καλύτερο γυαλί από το Gorilla Glass 5;

iPhone 8 - Θα έχει καλύτερο γυαλί από το Gorilla Glass 5;
ired.gr

Τι θα λέγατε αν το iPhone 8 επρόκειτο να έχει ισχυρότερο γυαλί από το Gorilla Glass 5;

Πριν λίγες μέρες η Corning ανακοίνωσε το επόμενης γενιάς γυαλί Gorilla Glass 5 που θα προστατεύει τις οθόνες κάποιων από τις ναυαρχίδες κινητών Android που θα εμφανιστούν του χρόνου. Το Galaxy Note 5 και το iPhone 8 (αν το φετινό ονομαστεί 7 τελικά) μπορεί να είναι οι πρώτες συσκευές που θα «φοράνε» το συγκεκριμένο αξεσουάρ-προστατευτικό. Αλλά τι θα λέγατε αν το iPhone του μέλλοντος ερχόταν με μια οθόνη με κάλυμμα από τεχνητό διαμάντι (!) που είναι ακόμη ισχυρότερο από το Gorilla Glass;

Η ζημιά στην οθόνη λόγω πτώσεων κατά λάθος είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που μπορεί να συμβούν σε ένα smartphone. Ευτυχώς το Gorilla Glass 5 (παραπάνω εικόνα) θα βοηθήσει στην προφύλαξη από σπασίματα οθονών ακόμη πιο αποτελεσματικά απ’ ό,τι η προηγούμενη γενιά. Όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, η Corning δεν είναι η μόνη εταιρία που εργάζεται πάνω σε μια τέτοια τεχνολογία.

Η ΑΚΗΑΝ Semiconductor είναι ένα όνομα που θα πρέπει να θυμόμαστε από εδώ και στο εξής. Σύμφωνα με το Mashable, (www.mashable.com/2016/08/01/diamond-glass/) η εταιρία σκέφτηκε έναν τρόπο για να κατασκευάσει γυαλί ενισχυμένο από τεχνητό διαμάντι. Η ΑΚΗΑΝ κατάφερε να εφαρμόσει μια στρώση «λεπτού φιλμ μερικών νανομέτρων από συνθετικό διαμάντι», το AKHAN Miraj NCD diamond, πάνω σε ένα κανονικό γυαλί UV. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα υλικό που θεωρείται κατά πολύ πιο ισχυρό από το Gorilla Glass 5.

iphone 8 01

Δείτε ακόμη: 4 συναρπαστικά concepts για το iPhone 7 

Χωρίς την επιμονή του Steve Jobs, το αρχικό iPhone μπορεί να μην είχε ποτέ οθόνη καλυμμένη ολοκληρωτικά από γυαλί και η Corning μπορεί να μην είχε εξαναγκαστεί ποτέ στη δημιουργία ενός κατάλληλου προστατευτικού για την οθόνη του. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η Apple είναι για άλλη μια φορά στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας - ειδικά όταν πρόκειται για την ποιότητα ενός προϊόντος - κι έτσι είναι λογικό να ενδιαφέρεται για μια τέτοια νέα τεχνολογία.

Ο καιρός θα δείξει αν το iPhone της επόμενης χρονιάς θα διαρρήξει τις σχέσεις του με την Corning προκειμένου να αγκαλιάσει αυτή τη νέα πρωτοποριακή τεχνολογία. Άλλωστε δεν είναι πολύς καιρός που η ίδια η Apple σκεπτόταν να καλύψει την οθόνη του iPhone με ζαφείρι.

Το γυαλί από AKHAN Miraj NCD diamond είναι 800 φορές πιο λεπτό από το Gorilla Glass 5 και μπορεί να είναι πιο ισχυρό και από το ζαφείρι! Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι το εν λόγω γυαλί είναι φθηνότερο στη μαζική παραγωγή από το ζαφείρι και μπορεί να κατασκευαστεί και πολύ ταχύτερα. Άλλο πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι η ευκαμψία - μέχρι 45 μοίρες - κάτι που θα βόλευε πολύ το μελλοντικό καλυμμένο με γυαλί μπρος πίσω iPhone. Επίσης το γυαλί το καλυμμένο από διαμάντι έχει πολύ χαμηλό σημείο θερμικής επαφής, κάτι που θα κρατάει τις μελλοντικές οθόνες σε ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας.

Δείτε ακόμη: Ένα video concept iPhone 6c που ίσως σας κάνει να θέλετε να αποκτήσετε ένα 

Η ΑΚΗΑΝ θα μπορεί να παράγει το προϊόν της σε μαζικές ποσότητες σε ένα χρόνο, αλλά θα μπορούσε επίσης και να συνεργαστεί με την Corning που έχει τις εγκαταστάσεις, παρέχοντάς της την άδεια κατασκευής. Τα δείγματα που κατασκεύασε άλλωστε η ΑΚΗΑΝ χρησιμοποιούσαν το γυαλί της Corning σαν υπόβαθρο.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status