iPhone 2017 - Φήμες αναφέρουν πως η Apple "επιστρέφει στο γυαλί"

iPhone 2017 - Φήμες αναφέρουν πως η Apple "επιστρέφει στο γυαλί"
ired.gr

Με γυάλινο περίβλημα το iPhone του 2017; Θα σας άρεσε ένα iPhone στα “χνάρια” των iPhone 4/4s, με το γυαλί να “πρωταγωνιστεί”

Όλα δείχνουν πως οι μεγάλες αλλαγές στο iPhone θα γίνουν στο μοντέλο του 2017. Μη σας κουράζουμε, είστε ενημερωμένοι, φέτος οι αλλαγές θα είναι κυρίως “εσωτερικές”. Το ερώτημα είναι όμως κατά πόσο θα θέλαμε ο νέος σχεδιασμός να μην βασίζεται στο αλουμίνιο, αλλά στο γυαλί, όπως στα iPhone 4 & 4s.

Διαβάστε επίσης: O απόλυτος οδηγός χρήσης για το Apple Watch

Το ερώτημα αυτό δεν προέκυψε αυθαίρετα. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, δύο αναφορές από την KGI έκαναν λόγο για την πρόθεση της Apple να μεταβεί και πάλι στο γυαλί, ως κυρίαρχο υλικό του iPhone, πάντα για το μοντέλο του 2017. Το ασιατικό (και έγκυρο) πρακτορείο Nikkei, σε νέα του αναφορά, επαναφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα, προσθέτοντας όμως μία σημαντική πληροφορία: η Foxconn Technology Group, κατασκευάστρια - ως γνωστόν - του iPhone, αναπτύσσει ένα νέο περίβλημα για smartphones, το οποίο και θα αποτελείται κυρίως από γυαλί. Πηγές από το πρακτορείο αναφέρουν με σχετική σιγουριά πως η Foxconn αναπτύσσει αυτό το νέο περίβλημα αποκλειστικά για τον μεγαλύτερο (από άποψη τζίρου) πελάτη της, την Apple.

Σίγουρα η “φουρνιά” των iPhone 4 & 4s ήταν μία εξαιρετική σειρά, αρκετά μπροστά από τα υπόλοιπα smartphones της εποχής, και σχεδιαστικά αλλά και συνολικά. Ωστόσο σήμερα, όλο και περισσότερες κατασκευάστριες εταιρίες έχουν υιοθετήσει τη χρήση του αλουμίνιου, μερικές φορές με όμοια (οπτικά) αποτελέσματα με αυτά της Apple και του iPhone. Όμως, τίθεται το ερώτημα του βάρους της συσκευής σε μία ενδεχόμενη τέτοια κίνηση. Προφανώς και η τεχνολογία έχει κάνει προόδους και στο ζήτημα της επεξεργασίας του γυαλιού, μένει όμως να δούμε το τελικό αποτέλεσμα για να είμαστε σίγουροι. Σίγουρα η Apple δεν θα έκανε μία τέτοια μετάβαση χωρίς να έχει συνυπολογίσει το θέμα του βάρους.

Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε ενδεικτικά, πως σε ψηφοφορία που τέθηκε στους αναγνώστες του 9to5Mac τον Μάιο, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε πως προτιμά περίβλημα από γυαλί, ενώ το 45% είχε απαντήσει πως προτιμά μεταλλικό περίβλημα.

Μου κάνει εντύπωση πως για το μοντέλο του 2017 έχουν προγραμματιστεί τόσες πολλές αλλαγές, τουλάχιστον με βάση τις φήμες και τις διαρροές των πληροφοριών. Αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο, ίσως να δούμε την πιο “αλλαγμένη” συσκευή iPhone, από τη στιγμή της κυκλοφορίας του.

Αλήθεια όμως, με όλες αυτές τις φήμες για το iPhone του 2017, πόσοι θα αγοράσουν το επερχόμενο που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβρη; Αποκλείεται οι ιθύνοντες της Apple να μην έχουν “υπολογίσει” τις τάσεις και την ψυχολογία της αγοράς και αναμένω τουλάχιστον ένα στοιχείο έκπληξη στην επερχόμενη συσκευή. Ποιο θα είναι αυτό, μένει να φανεί. Ένας μήνας έμεινε εξάλλου...

από Kostthem