Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone SE vs iPhone 6s: Γολιάθ εναντίον Γολιάθ

iPhone SE vs iPhone 6s: Γολιάθ εναντίον Γολιάθ
ired.gr

Αν βρίσκεστε σε δίλημμα, η συνοπτική σύγκριση των δύο συσκευών θα σας εξυπηρετήσει ώστε να πάρετε μια απόφαση.

Οι περισσότεροι χρήστες είναι ικανοποιημένοι με την λεπτή εμφάνιση του iPhone 6s, όμως υπάρχουν και κάποιοι που νοσταλγούν τις πρώτες εκδόσεις της εμβληματικής συσκευής. Το iPhone SE ήταν η απάντηση σε όσους επιθυμούσαν την παλιά εμφάνιση του iPhone αλλά και τα νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Ας δούμε πόσο καλά έχουν ενσωματωθεί οι νέες τεχνολογίες σε μια συσκευή που «μοιάζει» παλιά, συγκρίνοντας το iPhone SE με το iPhone 6s.

Οθόνη

Αν υπάρχει ένα σημείο όπου το iPhone 6s υπερτερεί του iPhone SE, αυτό είναι η οθόνη. Πρώτα από όλα, το 6s έχει μια μεγαλύτερη οθόνη, 4,7 ιντσών, κάτι που πάντα είναι ευχάριστο στο μάτι, καθώς και φωτεινότερα χρώματα και καλύτερη αντίθεση. Το iPhone SE διαθέτει οθόνη 4 ιντσών, που δυστυχώς δεν είναι “αδιάβροχη”, σε αντίθεση με του 6s που έχει ελαιοφοβική επίστρωση.

RAM & χώρος αποθήκευσης

Τόσο το iPhone 6s, όσο και το iPhone SE έχουν 2 GB μνήμης RAM, αλλά η εσωτερική αποθήκευση είναι διαφορετική. Στο iPhone SE, η μνήμη μπορεί να επεκταθεί έως 64 GB, ενώ στο iPhone 6s έως 128 GB. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε πολλά δεδομένα στο τηλέφωνό σας, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να προτιμήσετε τη μεγαλύτερη συσκευή, αλλά να μην ξεχνάτε ότι πάντα υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης στο iCloud (και όχι μόνο).

Φωτογραφική μηχανή

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν την ίδια κάμερα 12 MP, με πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά και επιλογές, όπως εστίαση αφής, αυτόματη εστίαση, geotagging, HDR, Panorama και ανίχνευση χαμόγελου. Ωστόσο, το iPhone SE, στο μπροστινό μέρος της κάμερας, έχει μόνο 1.2 MP ενώ το iPhone 6s έχει 5 MP.

Μπαταρία

Δεδομένου ότι το iPhone SE είναι μεγαλύτερο σε πάχος, η Apple θα μπορούσε να κατασκευάσει μια μεγαλύτερη και πιο ισχυρή μπαταρία. Σε δοκιμές, το iPhone SE έχει αντέξει έως και 73 ώρες, ενώ το iPhone 6s έως 62 ώρες. Η διάρκεια της μπαταρίας θα μπορούσε να είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας, ανάλογα με τη χρήση του τηλεφώνου που κάνει ο καθένας.

Συμπέρασμα

Και οι δύο συσκευές είναι εξαιρετικές. Αν πρέπει να διαλέξετε, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Εάν σας αρέσει η νέα εμφάνιση του iPhone, με καλύτερα χαρακτηριστικά στη φωτογραφική μηχανή, τότε μπορείτε να διαλέξετε το iPhone 6s. Αν πάντα αγαπούσατε το παλιό στιλ και ενδιαφέρεστε να κρατήσετε τη συσκευή σας όσο το δυνατόν περισσότερο, το iPhone SE είναι η συσκευή σας.

Διαβάστε επίσης: «Χαρακτηριστικά iPhone SE»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status