Android Nougat 7.0 - Αναμένεται νωρίτερα του λειτουργικού της Apple

Android Nougat 7.0  - Αναμένεται νωρίτερα του λειτουργικού της Apple
ired.gr

 Άλλο ένα «γλυκό» προστίθεται στη λίστα με τα λειτουργικά συστήματα Android. Το όνομά του είναι Nougat και έρχεται τον Αύγουστο.

Το Android 7.0 Nougat θα κάνει το ντεμπούτο του τον Αύγουστο, έναν μήνα νωρίτερα από το iOS 10. Η ανανέωση του λογισμικού της Google πραγματοποιείται κάθε χρόνο και συνήθως έχει ένα όνομα κάποιου γλυκού. Πέρυσι, λοιπόν, ήταν το Marshmallow, φέτος είναι το Nougat.

Η φετινή έκδοση του λογισμικού περιέχει πάνω από 250 αλλαγές και διορθώσεις. Ανάμεσα στις σημαντικές καινοτομίες είναι η αύξηση του χρόνου σε offline εργασία, η υποστήριξη για εικονική πραγματικότητα, οι «άμεσες» εφαρμογές και νέες δυνατότητες multitasking.

Αν λάβουμε υπόψη ότι κάποιες συσκευές δεν έχουν δεχθεί ακόμη το προηγούμενο Marshmallow REPLACE, τότε θα πρέπει σίγουρα να διαθέτετε μια καινούρια Android συσκευή για να μπορέσετε να αποκτήσετε το Nougat. Για παράδειγμα, το Nexus 5x, Nexus 6P, Nexus 9, Google Pixel C, HTC 10, One A9, One M9, Moto G4 Plus. Κάποιες συσκευές σίγουρα θα μείνουν απ’ έξω και περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι. Πάντως, παλαιότερες συσκευές άνω των 18 μηνών μάλλον δεν θα καταφέρουν να αναβαθμίσουν, γεγονός που στεναχωρεί πολλούς χρήστες Android συσκευών.

 

 

Βέβαια, αυτό δεν είναι πρόβλημα που αφορά την Google αλλά τους κατασκευαστές που είναι υπεύθυνοι να προωθήσουν την αναβάθμιση στις δικές τους συσκευές. Και επειδή, επιθυμούν να πουλήσουν τα νέα μοντέλα, συχνά παραμελούν τα παλιά και αυτό αφήνει τη συντριπτική πλειοψηφία των Android να «μαραζώνουν» με παλαιότερο λογισμικό.

Αυτό έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την τακτική της Apple, η οποία έχει πλήρη έλεγχο στο οικοσύστημά της και επιτρέπει στις συσκευές της να έχουν πρόσβαση στις νέες εκδόσεις του iOS, αμέσως μόλις είναι διαθέσιμες, ακόμη και σε συσκευές παλαιότερες έως και 3+ χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος που το ποσοστό αφομοίωσης του νέου λογισμικού της Apple είναι πάντα τόσο μεγάλο.

Είναι νωρίς για να πραγματοποιήσουμε μια σύγκριση του Nougat με το iOS 10, αφού βρίσκονται και τα δυο σε beta version. Πάντως και τα δυο λειτουργικά συστήματα φαίνονται πιο «ώριμα» και έχουν δανειστεί βασικά χαρακτηριστικά το ένα από το άλλο, με αποτέλεσμα να μοιάζουν ολοένα και περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: «Apple – Η λειτουργία Night Shift ίσως έλθει σε όλες τις συσκευές της»

Από mirelen