Pokémon Go - Η μεγαλύτερη ενημέρωση, έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη απογοήτευση!

Pokémon Go - Η μεγαλύτερη ενημέρωση, έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη απογοήτευση!
ired.gr

Μια παράξενη κίνηση της Niantic που μπορεί και να αποβεί μοιραία για το δημοφιλές παιχνίδι.

Μόλις πρόσφατα, το Pokémon Go, δέχθηκε μια τεράστια ενημέρωση στο iOS και στο Android, τη μεγαλύτερη ως τώρα, και τα συναισθήματα είναι ανάμικτα όσον αφορά τις αλλαγές που έγιναν. Η μεγαλύτερη αναταραχή δημιουργήθηκε σε σχέση με την κατάργηση του μετρητή απόστασης (distance calculator).

Μετά από ένα μήνα σχεδόν απερίγραπτης δημοτικότητας στην κοινότητα των χρηστών, ήταν μια έκπληξη το ότι η Niantic, κατασκευάστρια της εφαρμογής, έκανε κάποιες αλλαγές και ρυθμίσεις, αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός των παικτών νιώθει μάλλον μπερδεμένος για ένα καινούριο χαρακτηριστικό (ή μάλλον την αφαίρεσή του): την πλήρη εξαφάνιση του Δείκτη Απόστασης (Distance Indicator), γνωστού και ως «Βήματα» (steps).

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι παίκτες πίστευαν ότι υπήρχε ένα πρόβλημα μέσα στην εφαρμογή που έδειχνε όλα τα Pokémon να απέχουν τρία βήματα από τον παίκτη. Αλλά η Niantic, αντί να διορθώσει το πρόβλημα σε αυτή την ενημέρωση που έκανε, αποφάσισε να αφαιρέσει εντελώς τα «βήματα». Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που ξέρεις για το επόμενο Pokémon που θα πιάσεις, είναι ότι βρίσκεται κάπου εδώ γύρω, στην ευρύτερη περιοχή. Τέλεια. Μας υποχρέωσες.

Φαίνεται πως η απόφαση πάρθηκε μετά από προβλήματα ασφαλείας, όσον αφορά την ένδειξη της περιοχής του χρήστη (geolocation), διότι παρατηρήθηκαν και αναφέρθηκαν κάποια μάλλον ανησυχητικά παράπλευρα περιστατικά. Ακόμη κι έτσι όμως, οι παίκτες μάλλον δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την αλλαγή.

Δείτε ακόμη: Pokemon Go - Κόλπα και συμβουλές απαραίτητα στο παιχνίδι

Εξαιτίας του «three-step glitch» όπως ονομάστηκε, πολλοί παίκτες στράφηκαν στη βοήθεια ανεπίσημων ιστοσελίδων παρακολούθησης (tracking sites) των Pokémon, όπως το Pokevision, που έδειχναν τα Pokémon στον χάρτη της περιοχής.

Αλλά η ιστοσελίδα της Pokevision απενεργοποιήθηκε «εν μία νυκτί», με τους δημιουργούς της να απολογούνται στους παίκτες λέγοντας ότι έπρεπε να σεβαστούν τις επιθυμίες των δημιουργών της εφαρμογής Niantic και Nintendo.

Και για να «ρίξουμε αλάτι στην πληγή» η τελευταία ενημέρωση αφαίρεσε εντελώς τη λειτουργία των «Βημάτων» αφήνοντας τους παίκτες στο σκοτάδι όσον αφορά το πού είναι τα Pokémon στην περιοχή τους (ξέρετε: ‘εδώ το Pokémon, εκεί το Pokémon πού ειν’ το Pokémon;’).

Έτσι οι παίκτες πρέπει απλώς να περιφέρονται άσκοπα προσπαθώντας να βρουν τα Pokémon και ελπίζοντας να «τρακάρουν» κανένα κατά τύχη. Περιττό να πούμε ότι οι Niantic και Nintendo τα «έχουν ακούσει χοντρά» από τους παίκτες στο Twitter. Μάλιστα, ο ένας από τους δημιουργούς της σελίδας Pokevision, ο Yangcheng Liu, έγραψε:

«Δεν εφευρίσκεις το αντίστοιχο του Μάρκο Πόλο σε παιχνίδι, μαζεύεις 80 εκατομμύρια παίκτες να παίζουν και μετά αφαιρείς τον Μάρκο Πόλο και περιμένεις οι παίκτες να συνεχίσουν να παίζουν.»

pokemon go 03

Για την ώρα πάντως, το μόνο που μένει, είναι να γυρίζετε τους δρόμους άσκοπα ελπίζοντας να πετύχετε κανένα Pokémon στην πορεία.

Δείτε ακόμη: Pokemon Go Ομάδες - Υπάρχει κάποια που ξεχωρίζει; (Instinct, Mystic and Valor) 

Για να χρυσώσουμε το χάπι, υπάρχουν και καλά νέα όσον αφορά τη νέα ενημέρωση. Μπορείτε πια να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του χαρακτήρα σας ακόμη και μετά τη δημιουργία του. Όσον αφορά τις μάχες, το Damage Per Second (DPS) έχει βελτιωθεί σε όλες σχεδόν τις κινήσεις, κάνοντας έτσι τις μάχες πολύ πιο διασκεδαστικές. Πολλές φωλιές σε όλο τον κόσμο (μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για διεθνές παιχνίδι) παράγουν τώρα διαφορετικά είδη, κάτι που κρατάει ψηλά το ενδιαφέρον, ειδικά γι’ αυτούς που παίζουν εδώ και καιρό.

Και τελικά, μπορείς τώρα να αποθηκεύσεις τα στοιχεία σου και τις ρυθμίσεις σου ώστε να μην μεταφέρεις κατά λάθος το αγαπημένο σου Pokémon, χάρις στην αφαίρεση του πλήκτρου «transfer» από το κάτω τμήμα της οθόνης του παιχνιδιού.

Το θέμα είναι όμως ότι η αφαίρεση των «Βημάτων» και το κλείσιμο των ιστοσελίδων παρακολούθησης, έχεις δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους παίκτες, αφαιρώντας τους τη δυνατότητα να βρίσκουν τα Pokémon - παρά μόνο αν πέσουν πάνω τους κατά τύχη - και κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί καταστροφικό για το παιχνίδι και τη δημοτικότητά του. Απομένει να δούμε τι θα γίνει.

από Elichord