Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 Γνωστοποιήσεις - Μοιάζουν ίδιες αλλά είναι πολύ διαφορετικές

iOS 10 Γνωστοποιήσεις - Μοιάζουν ίδιες αλλά είναι πολύ διαφορετικές
ired.gr

Οι γνωστοποιήσεις στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 10 ίσως να φαίνονται ίδιες, είναι όμως πολύ διαφορετικές.

Με την πρώτη εντύπωση και χωρίς να εξετάσει κάποιος τις Γνωστοποιήσεις στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 10, θα έλεγε πως είναι ακριβώς οι ίδιες. Όμως όπως έλεγαν οι παλιοί τα φαινόμενα απατούν. Ο τρόπος που σας επιτρέπεται να προβάλλετε και να αλληλεπιδράσετε με τις γνωστοποιήσεις στο νέο λειτουργικό σύστημα της Apple, είναι πολύ διαφορετικός.

Θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε πως η μέθοδος αλληλεπίδρασης, εξαρτάται από το είδος μια γνωστοποίησης, τη συσκευή που χρησιμοποιείτε και την τεχνολογία που διαθέτει (συσκευή εξοπλισμένη με τεχνολογία οθόνης 3D Touch). Σε γενικές γραμμές όμως μπορούμε να αναφέρουμε με ασφάλεια πως η αλληλεπίδραση είναι παρόμοια σε όλες τις iOS συσκευές.

Ας δούμε δύο σημαντικές αλλαγές των γνωστοποιήσεων στο λειτουργικό iOS 10

Διαβάστε επίσης: Τι να περιμένουμε από το iOS 10 

1. Δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας

Όταν μία ειδοποίηση εμφανιστεί στην οθόνη κλειδώματος, είστε σε θέση να τη σύρετε προς τα αριστερά για να αποκαλύψετε περισσότερες επιλογές. Στις συσκευές οι οποίες είναι εξοπλισμένες με οθόνη τεχνολογίας 3D Touch, η επιλογή είναι ενιαία “Απόρριψη”, ενώ στις non 3D Touch συσκευές οι επιλογές είναι δύο: Προβολή / Απόρριψη.

Αγγίζοντας την κοινοποίηση ή το εικονικό πλήκτρο “Προβολή”, θα ανοίξει χωρίς να απομακρυνθείτε από την Οθόνη Κλειδώματος. Στη συνέχεια μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το περιεχόμενό της. Για γνωστοποίηση που αφορά την εφαρμογή Μηνύματα θα έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε το μήνυμα συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, video και κινούμενων αρχείων GIF. Στα πλαίσια της παρουσίασης του λειτουργικού iOS 10, η Apple μας έφερε ως παράδειγμα γνωστοποίησης της εφαρμογής Uber όπου online χάρτης έδειχνε που ακριβώς βρίσκονταν ο οδηγός, σαν να ήταν εντός της εφαρμογής.

2. Σύρετε προς τα κάτω για περισσότερα

Σύρετε προς τα κάτω μία εισερχόμενη γνωστοποίηση κατά τη διάρκεια χρήσης της συσκευής σας, για προβάλλετε και να αλληλεπιδράσετε με τη αυτή.

Αντί να χρησιμοποιήσετε λειτουργία 3D Touch ή να σύρετε τη γνωστοποίηση προς τα αριστερά για προβολή, το μόνο που χρειάζεται είναι να τη σύρετε προς τα κάτω και να ανοίξει η εφαρμογή. (Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία 3D Touch στη γνωστοποίηση εάν επιθυμείτε). Η ειδοποίηση θα ανοίξει, χωρίς όμως να σας απομακρύνει από την εφαρμογή που βρίσκεστε εκείνη τη στιγμή.

Το “Κέντρο Γνωστοποιήσεων” είναι μία άλλη τοποθεσία όπου μπορείτε να ανοίξετε μία γνωστοποίηση μέσω λειτουργίας 3D Touch ή σύροντας την οθόνη προς τα αριστερά και “Προβολή”.

Κατά την απελευθέρωση της επερχόμενης έκδοσης του λειτουργικού iOS, οι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους και να προσθέσουν τις νέες δυνατότητες κοινοποίησης. Θα επανέλθουμε κι εμείς με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικές με τις νέες λειτουργίες των γνωστοποιήσεων. Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να αναφέρετε τη δική σας άποψη, μπορείτε να το πράξετε στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status