Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 4s - Ομαδική μήνυση στην Apple

iPhone 4s - Ομαδική μήνυση στην Apple
ired.gr

 Μήπως οι χρήστες είχαν παράλογες απαιτήσεις ή μήπως η Apple τους παραπλάνησε;

Καθώς το λογισμικό γίνεται όλο και πιο απαιτητικό, οι συσκευές πρέπει να αναβαθμιστούν για να «αντέξουν». Αυτός είναι ο λόγος που νεότερες ενημερώσεις του iOS είναι μερικές φορές ασυμβίβαστες με παλαιότερα iPhone. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η Apple έχει μια αρκετά καλή υποστήριξη σε προηγούμενα μοντέλα, ακόμη κι αν δεν αποκτούν, κάθε φορά, όλα τα νέα χαρακτηριστικά.

Όμως επειδή δεν το βλέπουν όλοι με τον ίδιο τρόπο, μια μήνυση κατατέθηκε, πριν από μερικούς μήνες, εναντίον της Apple, επειδή το iOS 9 έκανε τα iPhone 4s να «παραλύσουν».

Το iPhone 4s είναι τέσσερις γενιές παλαιότερο, έτσι προφανώς το υλικό του διαφέρει σε σχέση με τα ολοκαίνουρια iPhone 6s και 6s Plus. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι το iOS 9 δεν ανταποκρίνεται πλήρως, παρόλο που είναι συμβατό με τη συσκευή. Η βάση της καταγγελίας είναι ακριβώς αυτή: το iOS 9 επηρέασε αρνητικά το iPhone 4s, κρίνοντάς το ακατάλληλο για καθημερινή χρήση, ενώ θεωρητικά μπορούσε να το «αντέξει».

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η Apple γνώριζε τους περιορισμούς αλλά προχώρησε σε παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές και ψευδείς διαφημίσεις που υποστήριζαν ότι το iOS 9 θα επιφέρει ταχύτερη απόδοση, καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κ.α. Επειδή το iOS 9 τελικά παρενέβη σημαντικά αλλά αρνητικά στην απόδοση του iPhone 4s και επειδή τα πρωτόκολλα ασφαλείας της Apple απέτρεψαν τους χρήστες από το downgrading σε iOS 8, οι χρήστες αναγκάστηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια μη λειτουργική συσκευή ή την αγορά μιας νέας ξοδεύοντας εκατοντάδες δολάρια.

Οι ενάγοντες ζητούν αποζημίωση που ξεπερνά τα 5 δις δολάρια με δυνατότητα τριπλασιασμού.

Παρόμοιες κατηγορίες αντιμετώπισε η Apple και το 2011, όταν σε μια άλλη αγωγή, οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι το iOS 4 μετέτρεψε το iPhone 3G τους σε «iBrick». Η υπόθεση δεν προχώρησε αν και το θέμα της προγραμματισμένης απαξίωσης των παλαιότερων συσκευών συνεχίζει να εμφανίζεται σχεδόν κάθε χρόνο, πριν την κυκλοφορία του νέου iPhone.

Διαβάστε επίσης: «Νέα μήνυση για την πατρότητα της συσκευής iPhone»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status