Pokemon Go - Κόλπα και συμβουλές απαραίτητα στο παιχνίδι (Μέρος 2ο)

Pokemon Go - Κόλπα και συμβουλές απαραίτητα στο παιχνίδι (Μέρος 2ο)
ired.gr

To Pokemon Go δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Εμείς σας παρέχουμε κόλπα και συμβουλές που θα σας προσφέρουν πολλά επίπεδα γνώσεων κι αιχμάλωτα πλασματάκια.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας τριγυρνούν στους δρόμους σε πόλεις και χωριά, παρατηρώντας μόνο το smartphone τους. Ναι θα μου πείτε το ίδιο κάνανε και πριν την έλευση του δημοφιλούς παιχνιδιού, όμως τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, βρίσκονται σε ειδική αποστολή.

Στόχος σας - σε περίπτωση που ασχοληθείτε με το αντικείμενο - είναι η σύλληψη όσων περισσότερων Pokemon μπορείτε, η εξέλιξη και στη συνέχεια η υπεράσπιση τοπικών Γυμναστηρίων από άλλα Pokemon. Τα Pokemon θα τα βρείτε στο μπάνιο σας - δεν αστειευόμαστε - στο δρόμο, σε κήπους, καφετέριες, πλατείες και για να μην πολυλογούμε οπουδήποτε.

Πριν μερικές μέρες αναρτήσαμε τα πρώτα 10 κόλπα και συμβουλές, με τις οποίες θα καταφέρετε να συλλάβετε και όχι μόνο, τα καλύτερα και πιο σπάνια Pokemon . Στις παρακάτω γραμμές σας παραθέτουμε σε συνέχεια κόλπα και συμβουλές, για τον ίδιο σκοπό. Εννοείτε πως θα επανέλθουμε και πάλι τα κόλπα και οι συμβουλές δεν τελειώνουν.

Διαβάστε: Pokemon Go - Κόλπα και συμβουλές απαραίτητα στο παιχνίδι (Μέρος 1ο) 

11. Συνδυάστε Razz Berries και Great Pokeballs

Αν συναντήσετε σπάνια Pokemon και δυσκολεύεστε να τα συλλάβετε, σίγουρα δεν θέλετε να τα αφήσετε να σας ξεφύγουν. Μία από τις καλύτερες συστάσεις για να σας κάνουμε τη ζωή ευκολότερη είναι πως στην προσπάθεια σύλληψης να χρησιμοποιείτε Razz Berries σε συνδυασμό με Great Pokeballs.

tricks tips 04

Τα Razz Berries είναι αντικείμενα, τα οποία μπορούν να επιβραδύνουν την ενέργεια των Pokemon καθιστώντας τα ευάλωτα. Μόλις το Pokemon καταναλώσει το φαγητό (berries), ρίξτε του μια Great Ball ή Ultra Ball, έχοντας περισσότερες πιθανότητες για να το συλλάβετε.

Για να χρησιμοποιήσετε Razz Berries, αγγίξτε το σακίδιό σας και στη συνέχεα επιλέξτε Razz Berries από τη λίστα των αντικειμένων σας. Η ενέργεια αυτή ενδείκνυται στα άγρια Pokemon, αμέσως μόλις τα συναντήσετε.

12. Αυξήστε τις δυνάμεις προς την εξέλιξη

Στο παιχνίδι Pokemon Go δεν είναι αρκετά σαφές κατά την προβολή στατιστικών των Pokemon, αλλά η ισχύς ενός εξελιγμένου Pokemon, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δύναμη που κατείχε πριν την εξέλιξη. Έτσι για να δημιουργήσετε και να έχετε στην κατοχή σας ισχυρά και παντοδύναμα πλασματάκια (ειδικά εάν έχετε αναλάβει τη επιτήρηση Γυμναστηρίων0, χρησιμοποιήστε άφθονες καραμέλες και αστερόσκονη για να ανεβάστε τα επίπεδα CP.

Προσπαθήστε να ακολουθήσετε την τακτική αυτή στα πιο σημαντικά Pokemon της συλλογής σας, τα οποία και θα αφήσετε να υπερασπιστούν Γυμναστήρια που ανήκουν στην ομάδα σας.

13. Η Εξέλιξη είναι συνώνυμη με την Υγεία

Εάν έχετε ορίσει σε γυμναστήριο ένα λαγουδάκι να υπερασπίζεται το χώρο, οι πιθανότητες να είναι τραυματισμένο το ιαπωνικό πλασματάκι κατά τη διάρκεια των εβδομάδων, είναι πολλές. Είναι λογικό και όλοι σέβονται έναν πυγμάχο αλλά τι κάνετε όταν τα καλύτερά σας Pokemon τα έχετε τραυματισμένα τη χειρότερη στιγμή;

Λοιπόν υπάρχει ένα επιθετικό τέχνασμα έκτακτης ανάγκης που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε. Ταΐστε καραμέλες ή αστερόσκονη το Pokemon έως ότου χάσει τις αισθήσεις του - δεν γνωρίζουμε γιατί - αλλά μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προκαλέσετε εξέλιξη σε ένα αδύναμο Pokemon. Μόλις ολοκληρωθεί η εξέλιξη, θα χαίρει άκρας υγείας.

Διαβάστε επίσης: Pokemon Go - Ο απολυτός οδηγός για να ξεκινήσετε το παιχνίδι 

14. Γυμναστήρια και Pokestops ισούνται με νομίσματα

Τα coins είναι το νόμισμα του παιχνιδιού Pokemon Go, αλλά όπως και τα περισσότερα χρήματα σε παιχνίδια AR-powered σε smartphone, είναι πολύ λίγα όταν δίδονται από το εκάστοτε παιχνίδι.

Τα coins είναι αναγκαία μετά το 20 Level XP καθώς θα τα χρειαστείτε για να αγοράσετε βασικά είδη από το κατάστημα για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Μία άλλη πηγή νομισμάτων είναι τα Pokestops, τα οποία μοιράζουν coins αλλά με το σταγονόμετρο. Έτσι δεν μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια στρατηγική, αφήνοντάς τα όλα στην τύχη.

tricks tips 02

Τα Γυμναστήρια από την άλλη πλευρά είναι πιο γενναιόδωρα με το χρυσό. Η υπεράσπιση Γυμναστηρίων θα σας παρέχει 10 coins ανά 21 ώρες υπεράσπισης. Αν το κάνετε συχνά τότε θα συγκεντρώσετε ένα σεβαστό αριθμό νομισμάτων.

15. Μελετήστε τα Γυμναστήρια πριν αποφασίσετε να επιτεθείτε

Οι μάχες στο παιχνίδι Pokemon Go δεν έχουν την απόχρωση και τη φινέτσα που συναντάμε στις υπόλοιπες εκδόσεις του παιχνιδιού, όμως βασίζονται στις ίδιες θεωρίες. Αυτό σημαίνει πως ορισμένα Pokemon είναι πιο ισχυρά από κάποια και πιο αδύναμα από κάποιους άλλους τύπους Pokemon. Έτσι καλό θα ήταν κάθε φορά που πάτε για προπόνηση στο τοπικό γυμναστήριό σας, ελέγξτε έξυπνα του τύπους τον Pokemon που έχουν τοποθετηθεί για υπεράσπιση.

Προσοχή, δεν πρέπει να επιλέξετε τον ισχυρότερο αντιπρόσωπο της συλλογής σας, αλλά τον κατάλληλο τύπο που θα μπορούσε να προκαλέσει τη μεγαλύτερη ζημιά, από προεπιλογή. (Οι τύποι νερού είναι ισχυρότεροι από τους τύπους φωτιάς και του χόρτου αποδυναμώνουν τους τύπους νερού και ούτω καθ' έξης). Μερικές φορές ένα λιγότερο ισχυρό Pokemon, ίσως να είναι πιο αποτελεσματικό από τον καλύτερό σας μαχητή.

16. Κερδίστε αλλά και υπερασπιστείτε Γυμναστήρια

Μόλις φθάσετε στο επίπεδο 5, τότε αρχίζει το πραγματικό παιχνίδι. Είστε σε αρκετά καλό επίπεδο για να κερδίσετε Pokecoins με το να ενταχθείτε σε μια από τις τρεις ομάδες. (Valor, Mystic, ή Instinct) για την κατάληψη ή την υπεράσπιση ενός τοπικού Γυμναστήριου. Συνάδελφοι εκπαιδευτές, θα έχουν αφήσει μερικά από τα καλύτερα Pokemon πίσω τους για να υπερασπιστούν το Γυμναστήριο.

tricks tips 03

Εσείς θα πρέπει να μπείτε σε διαδικασία μάχης για να διεκδικήσετε και να επικρατήσετε. Από τη στιγμή που κερδίσετε μπορείτε να αφήσετε ένα Pokemon για να το υπερασπίζεστε εσείς πλέον. Η υπεράσπιση του Γυμναστήριου για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, θα φέρει αναπάντεχα χρήματα, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στην επάνω δεξιά γωνία στο μενού του καταστήματος.

17. Pokestops ισούνται με ανταμοιβή

Τα Pokestops είναι η μέθοδος με την οποία το παιχνίδι Pokemon Go, εκμεταλλεύεται τα σημαντικά στοιχεία της κάθε περιοχής. Η επίσκεψη σε αυτά τα σημεία ενδιαφέροντος, θα αποφέρει εντελώς στην τύχη ανταμοιβές και βραβεία, όπως αυγά προς επώαση νέων Pokemon, για τα οποία θα συζητήσουμε στη συνέχεια, Pokeballs και την αλίευση φίλτρων για την επούλωση των πληγωμένων Pokemon μετά από τις μάχες.

Μπορείτε τα σημεία αυτά - Pokestops - να τα επισκέπτεστε καθημερινά στις ίδιες περιοχές ή σε νέες, ώστε να συγκεντρώνετε συνεχώς οφέλη. Για να λάβετε την ανταμοιβή σας όταν πλησιάσετε σε κάποιο από αυτά, αγγίξτε το μπλε εικονίδιο ώστε να εμφανιστεί το σημείο ενδιαφέροντος. σύρετε το δάχτυλο σας ώστε να περιστραφεί και να σας αποφέρει τα τυχερά βραβεία σας.

Διαβάστε επίσης: Pokemon Go - Παγκόσμια φρενίτιδα για το παιχνίδι της Nintendo 

18. Τα αυγά εκκολάπτονται μόνο με ανοιχτή την εφαρμογή του παιχνιδιού

Εδώ πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή: Όπως σε όλες τις εκδόσεις παιχνιδιών Pokemon τα αυγά θεωρούνται ως πηγή νέων Pokemon, μόνο που στο Pokemon Go τα αυγά επωάζονται μέσα σε ειδικές κάψουλες τύπου Tamagotchi οι οποίες επισπεύδουν τη διαδικασία.

Ο χρόνος εκκόλαψης, βασίζεται στα χιλιόμετρα τα οποία έχετε περπατήσει με ανοιχτή την εφαρμογή ή την ειδική συσκευή Pokemon Go Plus. Μέχρι να κυκλοφορήσει επίσημα και στη χώρα μας η συγκεκριμένη συσκευή, ο μόνος τρόπος είναι τα διανυθέντα χιλιόμετρα με ανοιχτή την εφαρμογή του παιχνιδιού.

tricks tips 05

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως έχετε τοποθετήσει το αυγό στην κάψουλα επώασης, ώστε να καταγράφονται τα χιλιόμετρα, καθώς περπατάτε. Για να ελέγξετε την πρόοδο, αγγίξτε την Pokeball και στη συνέχεια επιλέξτε το μενού Eggs από τη λίστα. O τύπος Pokemon που θα γεννηθεί από το αυγό, είναι εντελώς τυχαίος γι’ αυτό δεν πρέπει να απογοητευτείτε εάν δείτε κάποιο που το έχετε διπλό.

19. Αγοράστε ένα Power Bank, δεν αστειευόμαστε

Εάν έχετε διαβάσει Κάποιες από τις προηγούμενες αναρτήσεις μας τότε θα γνωρίζετε πολύ καλά πως η εφαρμογή Pokemon Go είναι ο χειρότερος εχθρός για την μπαταρία της συσκευής σας. Θυμηθείτε πως απαιτεί να είστε συνέχεια με την εφαρμογή ανοιχτή, να έχετε σύνδεση είτε Wi-Fi είτε 3G, ενεργοποιημένο το GPS και η φωτογραφική μηχανή να ανοίγει κατά την προσπάθεια αιχμαλωσίας ενός Pokemon. Η συγκεκριμένη εφαρμογή της Nintendo, ακόμη και μια από τις νεότερες συσκευές θα τις βγάλει έκτος σε διάστημα μισής ώρας.

Η εταιρεία αναφέρει πως αναζητά λύσεις, αλλά εν τω μεταξύ θα πρέπει να βρουν εναλλακτικά μέσα. Για αρχή προτείνουμε να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία AR και να επενδύσετε κάποια χρήματα για μία συσκευή φόρτισης Power banks. Στα καταστήματα ired θα βρείτε τα παρακάτω μοντέλα, για τα οποία αναλυτική παρουσίαση θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες.

  • ADATA PV120
  • ADATA PV150
  • PURO SMART LINE POWER BANK 2200 mah
  • HAVIT PB 750, 6600 MAH
  • XIAOMI UNIVERSAL 5000 MAH 16000 MAH

20. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Εάν δεν επιθυμείτε να προχωρήσετε στην απόκτηση μιας συσκευής Power Bank έχετε την επιλογή να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Pokemon Go εξοικονόμησης ενέργειας ουτώς ώστε να μην μείνετε από μπαταρία πολύ σύντομα. Ακολουθήστε τη διαδρομή Settings στην επάνω δεξιά γωνία >Battery Saver. Στη συνέχεια κρατήστε την οθόνη της συσκευής σας κατακόρυφα ώστε να χαμηλώσει η φωτεινότητα της οθόνης. Δεν πρόκειται να απενεργοποιηθεί το παιχνίδι και θα συνεχίζετε να παίζετε χωρίς να κλειδώσει η οθόνη σας.

Θα εξοικονομήσετε αρκετή ενέργεια συλλαμβάνοντας περισσότερα Pokemon.Τα κόλπα και οι συμβουλές θα συνεχιστούν στο μέλλον μόλις συγκεντρώσουμε το απαραίτητο υλικό. Μελετήστε σχολαστικά τις παραπάνω οδηγίες και εμείς θα σας λύσουμε στα σχόλια ό,τι απορία σας δημιουργηθούν.

Τα κόλπα και οι συμβουλές θα συνεχιστούν στο μέλλον μόλις συγκεντρώσουμε το απαραίτητο υλικό. Μελετήστε σχολαστικά τις παραπάνω οδηγίες και εμείς θα σας λύσουμε στα σχόλια ό,τι απορία σας δημιουργηθούν.

από DINFUN