Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pokemon Go - Η εφαρμογή που χαρίζει απρόσμενα κέρδη και στην Apple

Pokemon Go - Η εφαρμογή που χαρίζει απρόσμενα κέρδη και στην Apple
ired.gr

3 δις δολάρια το κέρδος της Apple από το Pokemon Go, πιο πολλά και από τη Nintendo

Σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία Needham, μεγάλη κερδισμένη από το Pokemon Go θα βγει και η Apple, με πρόσθετα έσοδα 3 δις δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια. Και αυτό γιατί η Apple χρεώνει ένα ποσό για να φιλοξενήσει μια εφαρμογή στο App Store, κρατά επίσης το 30% των χρημάτων που δαπανώνται σε in app αγορές στο Pokemon Go. Για παράδειγμα, η Apple είχε κερδίσει 2 δις δολάρια τα δυο πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του Candy Crush Saga.

Η Apple, φυσικά, κερδίζει και από άλλες εφαρμογές που έχουν κατακλύσει το App Store και σχετίζονται με το Pokemon Go: Pokemon Go Maps, Pokefind, Go!Chat, RazorGo, Go Helper, PokeType κ.α.

Η Apple μπορεί να κερδίσει περισσότερα χρήματα ακόμη και από την ίδια τη Nintendo. Η ιαπωνική εταιρεία videogames κατέχει μόνο το 32% στην Pokemon Company, την οποία ίδρυσε από κοινού με την Niantic. Παρά την τεράστια επιτυχία του παιχνιδιού, η Nintendo μπορεί να έχει ελάχιστο άμεσο κέρδος, λόγω του χαμηλού αυτού ποσοστού της, αν και η μετοχή της έχει διπλασιαστεί μετά την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του Pokemon Go.

Η τεράστια επιτυχία του παιχνιδιού έρχεται σε μια μεγάλη στιγμή για την Apple, η οποία προσπαθεί να επεκτείνει τις υπηρεσίες της, αντισταθμίζοντας την επιβράδυνση των πωλήσεων συσκευών. Το τελευταίο τρίμηνο, τα έσοδα από λογισμικό και υπηρεσίες ξεπέρασε εκείνα από τις πωλήσεις Mac υπολογιστών για πρώτη φορά. Τα μικτά κέρδη που σχετίζονται με υπηρεσίες όπως Apple Pay, Apple Care, Apple Music και iCloud έχουν αυξηθεί σε 14,5 δις δολάρια από 3,2 δις δολάρια το 2010, ενώ το ποσό που δαπανάται ανά χρήστη έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά.

Βέβαια, η εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις. Στο τέλος του οικονομικού έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη ετήσια μείωση στις πωλήσεις του iPhone.

Διαβάστε επίσης: «iOS 9 - Εγκαταστήστε νέο πληκτρολόγιο»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status