iOS 10 - Θα ειδοποιεί το λειτουργικό σε περίπτωση υγρασίας στη θύρα φόρτισης;

iOS 10 - Θα ειδοποιεί το λειτουργικό σε περίπτωση υγρασίας στη θύρα φόρτισης;
ired.gr

Ένα νέο χαρακτηριστικό που εντοπίστηκε στη beta version του iOS 10, δείχνει το δρόμο προς το αδιάβροχο iPhone.

 

Ενώ πολλές φορητές συσκευές είναι ανθεκτικές στο νερό (κάποιες λιγότερο και κάποιες περισσότερο), η Apple δεν έχει δημιουργήσει ακόμη μια αδιάβροχη συσκευή. Ωστόσο, υπάρχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην τελευταία έκδοση του λογισμικού iOS 10 που υπόσχεται να κάνει κάτι που κανένα αδιάβροχο Android smartphone δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει: να προειδοποιεί για ένα προφανή κίνδυνο, ανιχνεύοντας την υγρασία.

Στις νέες εκδόσεις του iOS 10 beta, οι χρήστες ενημερώνονται σχετικά με την υγρασία ή την παρουσία του υγρού στοιχείου μέσα στη θύρα φόρτισης. Είναι προφανές ότι μια φόρτιση παρουσία υγρασίας είναι πολύ επικίνδυνη. Ωστόσο, μπορεί η υγρασία να έχει σχηματιστεί στο εσωτερικό της συσκευής. Οι περισσότεροι χρήστες δεν μπορούν να εντοπίσουν το πρόβλημα, παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά.

wet iphone 01

Το iOS 10 θα ειδοποιεί τους χρήστες και θα τους δίνει κάποιο χρόνο για να αποσυνδέσουν το καλώδιο φόρτισης, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά. Επίσης, θα συμβουλεύει αυτόματα τους χρήστες να χρησιμοποιούν το καλώδιο όταν και οι δύο πλευρές δεν θα έχουν ίχνος υγρασίας.

Σύμφωνα με το Engadget, η πολύ σημαντική λειτουργία θα είναι διαθέσιμη, μέσω του iOS 10, μόνο στις νεότερες εκδόσεις iPhones, όπως τα iPhone 6s, 6s Plus και iPhone SE.

Οι φήμες λένε ότι η Apple θα μπορούσε να εισάγει χαρακτηριστικά αδιαβροχοποίησης στην επόμενη γενιά iPhone, iPhone 7 & iPhone 7 Plus, δεδομένου ότι φέρεται να εργάζεται πάνω σε αυτό το θέμα. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, κατατέθηκε αίτηση για πατέντα με σκοπό την ανάπτυξη αδιάβροχων ηχείων. Άλλο ένα βήμα προς την αδιαβροχοποίηση θα είναι και η ενσωμάτωση του Home Button στην οθόνη αφής.

Η πολυαναμενόμενη συσκευή iPhone 7 θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και μέχρι τότε θα σας μεταφέρουμε όλα τα νεότερα σε hardware αλλά και software επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: «Αδιάβροχο το iPhone 7»

Από mirelen