iOS 10 - Αλλάξτε το "Πατήστε" το κουμπί αφετηρίας σε "Αγγίξτε" για να ξεκλειδώσετε

iOS 10 - Αλλάξτε το "Πατήστε" το κουμπί αφετηρίας σε "Αγγίξτε" για να ξεκλειδώσετε
ired.gr

iOS 10: Αν το “πατήστε το κουμπί αφετηρίας” δεν σας βολεύει, δείτε πως μπορείτε να δοκιμάσετε έναν πιο εύκολο τρόπο ξεκλειδώματος

 

Το iOS 10 σε λιγότερο από δύο μήνες θα τρέχει στις συσκευές μας. Ήδη, έχουμε μία σαφή εικόνα για το τι έχει αυτό να μας προσφέρει και το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν το επερχόμενο iPhone θα έχει κάποιο αποκλειστικό χαρακτηριστικό. Μέχρι τότε, με τη βοήθεια των δοκιμαστικών εκδόσεων, μπορούμε να ανακαλύψουμε όλες τις χρήσιμες (και μη) δυνατότητές του.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - Εγκαταστήστε σήμερα τη δοκιμαστική έκδοση του νέου λειτουργικού 

Μία “ριζοσπαστική” αλλαγή στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα είναι ο τρόπος του ξεκλειδώματος της συσκευής μας. Τόσα χρόνια, το “σύρατε για ξεκλείδωμα” αποτελούσε το “σήμα κατατεθέν” για τα προϊόντα της Apple. Σε κάποιους αυτή η αλλαγή θα αρέσει. Όμως, πιστεύω πως οι κάτοχοι συσκευών που φέρουν το κύκλωμα Touch ID, έχουν μία καλύτερη εναλλακτική. Ο συνδυασμός του “raise to wake” με τον τρόπο ξεκλειδώματος που θα σας δείξουμε, πιστεύω πως αποτελεί την καλύτερη και πιο χρηστική επιλογή.

*Προσοχή: το “raise to wake”, δηλαδή η ενεργοποίηση της οθόνης του iPhone μας απλά με το να “σηκώσουμε” τη συσκευή μας, είναι διαθέσιμο σε συσκευές που φέρουν τον Μ9 συνεπεξεργαστή, δηλαδή στα iPhone 6s, 6s Plus και SE

Με το iOS 10, κάθε φορά που παίρνουμε τη συσκευή στα χέρια μας, ενεργοποιείται η οθόνη. Μετά, θα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί αφετηρίας για να ξεκλειδώσει η συσκευή μας. Όσοι όμως διαθέτουν τα μοντέλα που αναφέραμε πιο πάνω, έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν το “raise to wake”, παντρεύοντάς το με ένα πιο “παραδοσιακό” τρόπο ξεκλειδώματος. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, τουλάχιστον για τα δικά μου “γούστα”: Πιάνουμε τη συσκευή μας και απλά ακουμπάμε το home button. Τίποτα άλλο. Με την κίνηση ενεργοποιείται η οθόνη και με το άγγιγμα η συσκευή ξεκλειδώνει. Πάμε να δούμε το πώς:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Κουμπί Αφετηρίας > (ανοίγουμε τον εικονικό διακόπτη) “Άνοιγμα με άγγιγμα”

press unlock 01

Όσοι έχετε περάσει στις συσκευές σας τη beta έκδοση του iOS 10, δοκιμάστε το. Ίσως ο συνδυασμός του “raise to wake” με το “Άνοιγμα με άγγιγμα” να σας βολέψει πολύ. Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

από Kostthem