Το Pokemon Go ξεπέρασε το Candy Crush Saga σε λήψεις παγκοσμίως

Το Pokemon Go ξεπέρασε το Candy Crush Saga σε λήψεις παγκοσμίως
ired.gr
 Χρειάστηκαν μόνο μερικές ημέρες για να καταφέρει το νέο και εθιστικό παιχνίδι Pokemon Go να φθάσει στην κορυφή του mobile gaming.

Σε παλαιότερες αναφορές, το Candy Crush, στο αποκορύφωμα της δημοφιλίας του, είχε συνολικά 93 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, αν και αυτό το νούμερο αφορά όλες τις χώρες και όλες τις συσκευές.

Το Pokemon Go είναι σήμερα η κορυφαία εφαρμογή με τα περισσότερα downloads την ημέρα της κυκλοφορίας της. Μέσα σε 24 ώρες είχε ξεπεράσει το Clash Royale και το Candy Crush Saga και είχε πάρει τον τίτλο του «μεγαλύτερου» mobile game του 2016. Αλλά δεν είναι μόνο το ίδιο το παιχνίδι που έχει σπάσει τα κοντέρ. Το Pokemon Go είναι το πιο δημοφιλές θέμα συζήτησης στο Twitter. Αν η τάση αυτή συνεχιστεί, η εφαρμογή μπορεί να ξεπεράσει σε δημοτικότητα το Snapchat, το WhatsApp και άλλα κοινωνικά apps.

beats 01

Φυσικά, ενώ το παιχνίδι ανεβαίνει παντού, η Niantic κερδίζει εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Το παιχνίδι είχε κατά το μέγιστο 21 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά στις ΗΠΑ, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο mobile game στην αμερικάνικη ιστορία. Επίσης, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το Pokemon Go, αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα μπορούσε να ξεπεράσει το Google Maps ως ο μεγαλύτερος χρήστης των δεδομένων χαρτογράφησης Alphabet.

Διαβάστε επίσης: «Pokemon Go – Ο απόλυτος οδηγός για να ξεκινήσετε το παιχνίδι»

Με τους σημερινούς ρυθμούς ανάπτυξης, το Pokemon Go θα μπορούσε να νικήσει το Snapchat σε ενεργούς χρήστες, σε λίγες ημέρες. Στην έκθεση του yourstory.com, το Pokemon Go είναι ήδη ένα τεράστιο app που θα μπορούσε να γίνει και μια τεράστια οικονομική επιτυχία. To παιχνίδι έγινε πρόσφατα διαθέσιμο σε Ευρώπη και Ιαπωνία, γεγονός που του δίνει μεγάλη ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η Niantic και η Nintendo θα καταφέρουν να κρατήσουν την ορμή με αυτό το νέο συγκλονιστικό παιχνίδι σε μακροπρόθεσμο επίπεδο; Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε.

Διαβάστε επίσης: «Pokemon Go – Οι πιο θεότρελες ιστορίες που έχουν συμβεί έως τώρα με το παιχνίδι»

Από mirelen