Εκτύπωση αυτής της σελίδας

6 πανεύκολοι τρόποι για εξοικονόμηση δεδομένων στο smartphone σας

6 πανεύκολοι τρόποι για εξοικονόμηση δεδομένων στο smartphone σας
ired.gr

Επιλέξτε τις λύσεις που σας ταιριάζουν για μην ξοδεύετε άσκοπα τα δεδομένα σας, έτσι ώστε να μην βγείτε εκτός «προγράμματος» στο τέλος του μήνα.

Είναι σχετικά εύκολο να καταλάβετε πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε κάθε μήνα καθώς και τον όγκο των δεδομένων που πραγματικά χρειάζεστε. Αλλά, αν στο τέλος του μήνα, βρίσκεστε οριακά ή ξεπερνάτε τα δεδομένα του πακέτου σας, τότε μπορεί να αναζητάτε μερικούς εύκολους τρόπους για να κάνετε εξοικονόμηση.

Οι παρακάτω προτάσεις θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε να μην «ξοδέψετε» όλα τα δεδομένα σας μέχρι το τέλος του μήνα.

Αφήστε ορισμένες δραστηριότητες για όταν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi

less data 01

Πρόκειται για έναν από τους πιο απλούς και ευνόητους τρόπους για να εξοικονομήσετε δεδομένα. Αφήστε το ανέβασμα φωτογραφιών στο Facebook και στο Instagram για όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα δωρεάν ασύρματο δίκτυο. Τότε μπορείτε, επίσης, να κατεβάσετε έγγραφα, μουσική, βίντεο, γλιτώνοντας τα δεδομένα που θα ξοδεύατε εν κινήσει.

Χρησιμοποιήστε mobile websites αντί των εφαρμογών

less data 02

Μπορείτε να «σώσετε» κάποια δεδομένα με το να επισκέπτεστε π.χ. το Facebook μέσω της ιστοσελίδας 0.facebook.com και όχι μέσω του app. Ελέγξτε ποιες άλλες εφαρμογές καταναλώνουν τα περισσότερα δεδομένα και είτε απενεργοποιήστε τις, είτε επιλέξτε την mobile version ιστοσελίδα τους.

Εγκαταστήστε ένα ad blocker

less data 03

Εάν σχεδιάζετε να μετακινήσετε το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας των εφαρμογών στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του smartphone σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε δεδομένα κατεβάζοντας ένα blocker διαφημίσεων.

Διαβάστε επίσης: «Ad blockers στο λειτουργικό iOS 9 – Οδηγίες χρήσεως»

Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης με εργαλεία εξοικονόμησης δεδομένων

less data 04

Ορισμένες εφαρμογές, όπως οι mobile browsers, διαθέτουν ορισμένα χαρακτηριστικά που τις βοηθούν να κάνουν εξοικονόμηση δεδομένων. Ο Google Chrome για Android (αλλά όχι για iOS) έχει Data Saver που μειώνει την ποσότητα των δεδομένων που κατεβάζει. Και άλλοι εναλλακτικοί browsers, όπως ο Opera Mini (διαθέσιμο για iOS, Android, Windows Phone) έχουν παρόμοια στοιχεία εξοικονόμησης. O browser Opera για Android προσφέρει ακόμη και συμπίεση βίντεο.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις

less data 05

Όλες οι πρόσφατες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων Android, iOS και Windows διαθέτουν ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τη χρήση των δεδομένων σας. Μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν τα περισσότερα δεδομένα και να απενεργοποιήσετε τη δραστηριότητα στο υπόβαθρο. Μπορείτε επίσης, να σταματήσετε τις εφαρμογές από τη λήψη ενημερώσεων όταν η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη με Wi-Fi. Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το Data Usage για να δημιουργήσετε προειδοποιήσεις ή να θέσετε όριο στις λήψεις.

Απενεργοποιήστε τα δεδομένα για ορισμένα apps

less data 06

Σίγουρα δεν θα το κάνετε για την εφαρμογή των μηνυμάτων ή των Χαρτών αλλά το να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα π.χ. για το Apple Music (ή παρόμοιο app) είναι μια πολύ καλή ιδέα. Θα μπορείτε να ακούτε όλα τα αποθηκευμένα τραγούδια και όχι τα streaming, ενώ όταν βρίσκεστε σε Wi-Fi, θα κατεβάζετε όλα τα καινούρια αγαπημένα σας άλμπουμ.

Διαβάστε επίσης: «Διπλάσια δεδομένα κατεβάζουν οι χρήστες iPhone 6 Plus»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status