Pokémon GO - Μπορεί σύντομα να αποκτήσει δυνατότητα ανταλλαγών Pokemon

Pokémon GO - Μπορεί σύντομα να αποκτήσει δυνατότητα ανταλλαγών Pokemon
ired.gr

Οι ανταλλαγές χαρακτήρων έρχονται στο Pokémon GO, αλλά και άλλες αναβαθμίσεις ετοιμάζονται.

Καθώς το Pokémon GO σαρώνει τον κόσμο, υπάρχουν κάποιοι που σκέπτονται ότι του λείπουν κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά. Προς το παρόν, είναι ένα βασικό παιχνίδι και το μεγαλύτερο μέρος του gameplay του περιστρέφεται γύρω από το να πηγαίνουμε σε διάφορα μέρη και να μαζεύουμε Pokémon. Όμως η κατασκευάστρια εταιρία, Niantic Labs, σκέπτεται ότι το παιχνίδι της έχει δυνατότητες εξέλιξης.

Έδωσε το παιχνίδι της στον κόσμο αρχικά, αλλά τώρα θα αρχίσει να το αλλάζει και να το αναβαθμίζει με βάση τις αντιδράσεις και τις προτάσεις των παικτών. Και βέβαια, μια από τις πιο σημαντικές επιθυμίες των παικτών, είναι η δυνατότητα να ανταλλάσσουν Pokémon μεταξύ τους και ο CEO της Niantic, John Hanke, είπε στο Business Insider ότι αυτό είναι ήδη στα σκαριά.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού», είπε ο Hanke, κάτι που υποδηλώνει ότι θα το δούμε πολύ συντομότερα από ότι νομίζουμε. Σε μια άλλη του συνέντευξη στο Game Informer, ο Hanke είπε ότι το παιχνίδι θα δέχεται αναβαθμίσεις δυο φορές την εβδομάδα - που δεν θα είναι πάντα σπουδαίες σε περιεχόμενο - αλλά περισσότερο δηλώνει το ρυθμό με τον οποίο θα γίνονται αυτές.

Άλλα χαρακτηριστικά που είναι στα σχέδια περιλαμβάνουν το να προστεθεί περισσότερο βάθος στα gym και στο Pokéstop system, επιτρέποντας στους παίκτες να αναβαθμίζουν και να τα ρυθμίζουν προκειμένου να εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς, όπως επίσης θα γίνουν και βελτιώσεις στο AR display που δείχνει το Pokémon στο τηλέφωνό μας.

Κάτι μας λέει ότι η χρηματοδότηση δεν θα είναι πρόβλημα για τη Niantic και το Pokémon GO στο εγγύς μέλλον κι έτσι, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα μοιάζει το παιχνίδι σε έξι μήνες από τώρα (για παράδειγμα). Έχει όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν ένα φαινόμενο αυτή τη στιγμή, αλλά θα χρειαστεί κάμποση δουλειά για να αποκτήσει τη διάρκεια σε βάθος χρόνου που χρειάζονται όλα τα καλά παιχνίδια.

Κατά τη γνώμη μας, οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις πρέπει να γίνουν στο σύστημα μάχης. Όχι μόνο είναι οι μάχες τόσο αυτόματες που δεν έχουν ενδιαφέρον, αλλά στην ουσία δεν μπορείς να συμμετάσχεις σχεδόν καθόλου στη διαδικασία. Μπορείς να πολεμήσεις μόνο σε gyms και αυτό σημαίνει να αντιμετωπίσεις τους πιο σκληροτράχηλους παίκτες της περιοχής σου. Κι αυτό δημιουργεί ένα χάσμα που θα μεγαλώνει συνεχώς καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται.

Η Niantic είπε ότι εργάζεται αυτή τη στιγμή σε ένα σύστημα που θα μας επιτρέπει να μαχόμαστε και με φίλους μας, αλλά πιστεύω ότι το παιχνίδι χρειάζεται και κάποιους εχθρούς που θα είναι Τεχνητής Νοημοσύνης κι όχι άλλοι παίκτες, ώστε να μπορούν να εξασκηθούν μαζί τους και οι παίκτες που είναι πιο άπειροι ή λιγότερο ασχολούμενοι με το παιχνίδι. Αλλιώς το παιχνίδι θα γίνει σύντομα hardcore (μόνο για πολύ καλούς παίκτες) και αυτό θα αποτελέσει μειονέκτημα στο μέλλον και θα εμποδίσει την εξάπλωσή του. Επίσης ένα σύστημα μάχης με περισσότερο βάθος θα ήταν καλό, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι άμεσα απαραίτητο.

Δείτε ακόμη: Pokemon Go - Οι πιο θεότρελες ιστορίες που έχουν συμβεί έως τώρα με το παιχνίδι 

από Elichord