TSMC - Αποκλειστικός προμηθευτής επεξεργαστών για την Apple

TSMC - Αποκλειστικός προμηθευτής επεξεργαστών για την Apple
ired.gr

Σύμφωνα με τελευταίες φήμες, η TSMC θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των επεξεργαστών Α10 και Α11 για τις φορητές συσκευές της Apple.

Ο κύριος ανταγωνιστής της Samsung στους επεξεργαστές - ως προμηθευτής της Apple - η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), πιθανολογείται ότι έχει θα αποκλειστικά την παραγωγή επεξεργαστών Α10, Α11 για τις επερχόμενες φορητές συσκευές της Apple (iPhone, iPad).

Η - πιθανολογούμενη ακόμη - νίκη αναφέρθηκε στα Καθημερινά Οικονομικά Νέα της Κίνας (Economic Daily News), όπως ακριβώς το παρουσίασε αρχικά το DigiTimes. Οι ισχυρισμοί λένε ότι η TMSC θα χρησιμοποιήσει μια διαδικασία 10-nanometer FinFET για τον Α11 επεξεργαστή το 2017 και η παραγωγή θα αρχίσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου χρόνου.

Οι φήμες αυτές δεν είναι καινούριες, καθώς προέρχονται από τα τέλη του 2015 και υποθέτουν ότι η TSMC θα είναι ο μοναδικός παραγωγός και των επεξεργαστών Α10. Η εταιρία διαχωρίζει τη θέση της με τη Samsung, όσον αφορά τη διαφορά επιδόσεων στα τσιπ Α9 που επάνδρωσαν τα iPhone 6S και iPhone SE.

Όσον αφορά δε το Α11, πρότερες αναφορές υπέθεταν ότι η TSMC θα πάρει τη μερίδα του λέοντος των επεξεργαστών που θα εξοπλίσουν το iPhone του 2017. Και οι ακόμη πιο τελευταίες φήμες λένε ότι η TSMC έχει αποδείξει στην Apple ότι μπορεί να αντέξει και να αντεπεξέλθει στη ζήτηση.

Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι η ανάγκες και οι απαιτήσεις της Apple ως προς την παροχή επεξεργαστών αλλάζουν συνεχώς, με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να αποτυγχάνουν στο να διατηρήσουν μια συνεχή ροή στην προμήθειά τους. Σαν αποτέλεσμα αυτού, κάτι τέτοιες αναφορές όπως αυτή της Economic Daily News θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με επιφύλαξη.

Αλλά και πάλι, μια κίνηση για αποκλειστική συνεργασία με την TSMC, από τη μεριά της Apple, δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, η Samsung ήταν ο αποκλειστικός προμηθευτής της για τα τσιπ της σειράς Α, σε ένα εργοστάσιο στο Ώστιν του Τέξας.

Η Apple έχει προσπαθήσει βαθμιαία να μειώσει την εξάρτησή της από τη Samsung - η οποία είναι ανταγωνίστριά της στο χώρο των τηλεφώνων, τάμπλετ και υπολογιστών. Τα αποτελέσματα σε κάτι τέτοιο όμως, ήταν διφορούμενα, καθώς η Samsung ήταν η μοναδική ως τώρα που μπόρεσε να αντέξει και να καλύψει πλήρως; τη ζήτηση για επεξεργαστές για το iPhone και το iPad.

Δείτε ακόμη: Εντοπίστε τον κατασκευαστή (TSMC ή Samsung) του A9 επεξεργαστή στο iPhone 6s

από Elichord