iOS 10 - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαγραφή προ-εγκατεστημένων εφαρμογών

iOS 10 -  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαγραφή προ-εγκατεστημένων εφαρμογών
ired.gr

Διαγραφή, απόκρυψη ή προσωρινή εξαφάνιση των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών στο iOS 10; Η Apple δεν μας κάνει το χατίρι, ούτε αυτή τη φορά.

Οι ημέρες που τοποθετούσαμε όλες τις «αχρείαστες» Apple εφαρμογές σε έναν φάκελο και τις ξεχνάγαμε εκεί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Με το iOS 10, θα υπάρχει, επίσημα, η δυνατότητα διαγραφής εικοσιτριών από τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές που βρίσκονται σε κάθε iOS συσκευή.

Οι εφαρμογές είναι οι εξής: Αριθμομηχανή, Ημερολόγιο, Πυξίδα, Επαφές, FaceTime, Εύρεση Φίλων, Home, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store, Mail, Χάρτες, Μουσική, News, Σημειώσεις, Podcast, Υπομνήσεις, Μετοχές, Συμβουλές, Βίντεο, Μαγνητόφωνο, Watch, Καιρός.

Διαγραφή εφαρμογών

ios 10 Apps 01

Σε τεχνικούς όρους, η διαγραφή δεν ισχύει ακόμη και τώρα. Στην πραγματικότητα, τα εικονίδια κρύβονται και συγχρόνως διαγράφονται όλες οι προσωπικές πληροφορίες και οι ρυθμίσεις για το κάθε app. Σύμφωνα με την Apple, όλες οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές καταλαμβάνουν μόνο 150 MB, όλες μαζί, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την απελευθέρωση χώρου με τη διαγραφή τους.

Η διαδικασία της διαγραφής είναι η ίδια όπως οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής: παρατεταμένο πάτημα μέχρι οι εφαρμογές να μπουν σε jiggle mode και μετά πάτημα του Χ, στην πάνω δεξιά γωνία του εικονιδίου.

Παρενέργειες

ios 10 apps 02

Προς το παρόν, η Apple δεν επιτρέπει σε κάποια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή να πάρει τη θέση του default app. Για παράδειγμα, αν αφαιρέσετε το εικονίδιο του Mail, δεν μπορείτε να απαιτήσετε από το iOS 10 να τοποθετήσει στη θέση του το Outlook ή το Gmail. Αυτό θα μειώσει τη λειτουργικότητα της συσκευής, π.χ. όταν ζητήσετε από τη Siri να στείλει ένα email ή όταν πατήσετε πάνω σε μια διεύθυνση email κάποιου τρίτου.

Σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο Ημερολόγιο, η συνεργασία του iOS 10 με άλλες εφαρμογές είναι πιο καλή. Η αφαίρεση των εφαρμογών θα κρύψει συγχρόνως και τα αντίστοιχα widgets στο Apple Watch ή στο CarPlay.

Διαβάστε επίσης: «iOS 10- Επιτέλους μας επιτρέπει να σβήνουμε προ-εγκατεστημένες εφαρμογές»

Επανεγκατάσταση ενός Apple app

ios 10 Apps 03

Για να επαναφέρετε μια προ-εγκατεστημένη εφαρμογή, ανοίξτε το App Store και αναζητήστε την. Όταν την εντοπίσετε, δοκιμάστε να την ξανακατεβάσετε. Η ταχύτητα θα σας εκπλήξει. Αφού η εφαρμογή δεν είχε στα αλήθεια διαγραφεί από τη συσκευή, στην ουσία με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται ενεργοποίηση εκ νέου. Το μόνο που έχετε να κάνετε στη συνέχεια είναι να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις, ώστε η εφαρμογή να λειτουργεί όπως επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης: «Native iPhone apps vs Εφαρμογές τρίτων: ποιος είναι ο νικητής;»

Από mirelen