Planet of the Apps - Το όνομα της εκπομπής reality για την TV από την Apple

Planet of the Apps - Το όνομα της εκπομπής reality για την TV από την Apple
ired.gr

Μπαίνει και η Apple στο παιχνίδι της τηλεόρασης με δικό της κανάλι και η πρώτη εκπομπή είναι έτοιμη.

Νωρίτερα φέτος, η Apple είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζει μια χωρίς σενάριο εκπομπή reality TV, που θα αφορούσε τους προγραμματιστές και δημιουργούς εφαρμογών. Τώρα, η εκπομπή απέκτησε και όνομα: Planet of the Apps (το λογοπαίγνιο προέρχεται από τη γνωστή ταινία Ο Πλανήτης των Πιθήκων που στα αγγλικά είναι Planet of the Apes).

Μια ανοιχτή πρόσκληση μέσω της ιστοσελίδας της εκπομπής στο Internet έγινε ζητώντας «100 από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς εφαρμογών», όπου ζητείται από τους δημιουργούς της εκπομπής οι πιθανοί συμμετέχοντες να στείλουν πληροφορίες σχετικά με τις επόμενες δημιουργίες τους, καθώς κι ένα βίντεο τους ενός λεπτού με πληροφορίες γι’ αυτούς και τις ομάδες τους.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη την τελική μορφή της εκπομπής, αλλά με το δεδομένο ότι είναι ένας διαγωνισμός εφαρμογών ίσως να μην κρύβει και πολλές εκπλήξεις. Το σίγουρο είναι ότι οι διαγωνιζόμενοι συναγωνίζονται για να κερδίσουν υποστήριξη, χρηματοδότηση και δωρεάν διαφήμιση.

Η ιστοσελίδα του Planet of the Apps δηλώνει ότι θα είναι περισσότερο από μια απλή εκπομπή. Επιπλέον θα είναι «μια εκκίνηση και επιτάχυνση των ικανοτήτων κορυφαίων δημιουργών». Οι διαγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την υποστήριξη κάποιων από τους «κορυφαίους ειδικούς της τεχνολογίας και της διασκέδασης στον κόσμο», λέει η ιστοσελίδα, όπως επίσης και χρηματοδότηση από «κορυφαίες εταιρίες που θα επενδύσουν μέχρι και 10 εκατομμύρια δολάρια», αλλά και διαφήμιση και προώθηση στις αγορές με τη μορφή «της ποιοτικότερης εφαρμογής στο App Store». Και βέβαια, όλα αυτά αξίζουν τον κόπο να τα κυνηγήσει κάποιος.

Σε μια δήλωση τύπου, (στο 9to5Mac), οι συν-διευθύνοντες του Propagate, που είναι η εταιρία συν-παραγωγής της εκπομπής, είπαν: «Υπάρχουν πάνω από 2 εκατομμύρια εφαρμογές στο App Store και καινούριες εμφανίζονται καθημερινά. Το Planet of the Apps θα δώσει στους δημιουργούς εφαρμογών τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν και να μοιραστούν τις ιδέες τους με τον κόσμο. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή που ασχολείται με ένα μεγάλο κομμάτι της σημερινής κουλτούρας. Περιμένουμε με αδημονία να δούμε επαναστατικές ιδέες να γίνονται δεκτές στην εκπομπή και να μετατρέπονται σε επιτυχημένες επιχειρήσεις».

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το πότε θα «βγει στον αέρα» η εκπομπή, αλλά η πρόσκληση που έχει γίνει δηλώνει ότι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν μια έτοιμη και σε λειτουργία ιδέα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου. Η κινηματογράφηση αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα στο Λος Άντζελες και να συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του 2017, οπότε, μην περιμένετε να δείτε τίποτε διαφημιστικά ή τρέιλερ για την ώρα.

Η εκπομπή, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι διαθέσιμη μέσα από την πλατφόρμα της Apple (Apple TV, iTunes κλπ), αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη, αν θα εμφανιστεί και στα κανονικά κανάλια της τηλεόρασης (καλωδιακή), ή από υπηρεσίες streaming όπως η Netflix. Οι αιτήσεις συμμετοχής για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν λήγουν στις 26 Αυγούστου.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Apple TV 4 

από Elichord