Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Γνωρίστε το νέο Κέντρο Ελέγχου της συσκευής iPhone στο επερχόμενο λειτουργικό

iOS 10 - Γνωρίστε το νέο Κέντρο Ελέγχου της συσκευής iPhone στο επερχόμενο λειτουργικό
ired.gr

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ανανεωμένο Control Center του iOS 10.

Σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS, το Control Center έμοιαζε κάπως «αγκυλωμένο», πιάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης ενός iPhone προκειμένου να τα χωρέσει όλα. Μπορούσες να πατήσεις ένα εικονικό πλήκτρο για ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις το Wi-Fi, το Bluetooth κλπ ή να χειριστείς τη μουσική που άκουγες μέσω των αντίστοιχων πλήκτρων.

Στο επερχόμενο iOS 10 όμως, υπάρχουν πια τρία διαφορετικά πάνελ στο Control Center και το καθένα εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς.

Δείτε ακόμη: Τι να περιμένουμε από το iOS 10 

Το κυρίως πάνελ

control center 02

Εξακολουθείς να έχεις πρόσβαση στο Control Center με το γνωστό τρόπο - σύροντας από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω. Το πρώτο πάνελ που θα εμφανιστεί έχει τις συντομεύσεις για την Airplane Mode, το Wi-Fi, το Bluetooth, το Μην ενοχλείτε και το Κλείδωμα περιστροφής στην πάνω σειρά. Ένας σύρτης ρύθμισης της φωτεινότητας, το AirPlay και το AirDrop αποτελούν τη μεσαία σειρά.

Το Night Shift έχει μετακινηθεί και από ένα απλό πλήκτρο συντόμευσης έχει καταλάβει την επόμενη σειρά, όπου παρουσιάζεται πολύ καλύτερα και με περισσότερες πληροφορίες.

Η τελευταία σειρά εικονιδίων έχει συντομεύσεις για λειτουργίες όπως ο φακός και η ρύθμισή του, το χρονόμετρο, η αριθμομηχανή και η κάμερα. Και φυσικά μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και να ρυθμίσουμε διάφορα χαρακτηριστικά της συσκευής μας με ένα απλό πάτημα όπως και πριν.

Μια ακόμη νέα δυνατότητα στο Control Center του iOS 10 είναι η εκμετάλλευση του 3D Touch για τις συσκευές που την υποστηρίζουν και ιδιαίτερα στα εικονίδια εφαρμογών της κάτω-κάτω σειράς. Μπορούμε για παράδειγμα να πατήσουμε με δύναμη σε ένα από τα εικονίδια και θα εμφανιστεί ένα υπο-μενού με επιπλέον ρυθμίσεις. Για παράδειγμα στο φακό εμφανίζεται το μενού ρύθμισης της έντασης της φωτεινότητάς του. Παρόμοια γίνεται και στα άλλα εικονίδια εφαρμογών.

Το πάνελ πολυμέσων

control center 04

Ενώ είμαστε στο πρώτο πάνελ μπορούμε να σύρουμε προς τα αριστερά και θα έχουμε πρόσβαση στο πάνελ ελέγχου των πολυμέσων. Όποτε ακούμε μουσική, κάνουμε streaming σε κάποιο podcast, βλέπουμε ένα βίντεο κλπ, μέσω αυτού του πάνελ μπορούμε να ελέγξουμε τον ήχο, να πάμε στο προηγούμενο/επόμενο κομμάτι, να κάνουμε AirPlay σε μια άλλη συσκευή, κλπ.

Όταν ακούμε μουσική μπορούμε να πατήσουμε πάνω στην εικόνα του άλμπουμ και να φορτωθεί η κατάλληλη εφαρμογή μουσικής. Το ίδιο γίνεται όταν βλέπουμε ένα βίντεο του Youtube όπου πατώντας στο πάνω μέρος του πάνελ θα μεταφερθούμε στην αντίστοιχη εφαρμογή ή ιστοσελίδα.

Εδώ δεν υπάρχουν κρυμμένες 3D Touch δυνατότητες (ακόμη), αλλά είμαστε προς το παρόν στη beta του iOS 10.

Δείτε ακόμη: iOS 10 - Επιτέλους! Μας επιτρέπει να σβήνουμε προεγκατεστημένες εφαρμογές 

Το πάνελ του HomeKit

control center 03

Και όσοι έχετε συσκευές στο σπίτι σας που τις ελέγχετε με το iPhone χρησιμοποιώντας το HomeKit της Apple, μπορείτε τώρα να έχετε γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στις ρυθμίσεις τους απευθείας από το Control Center.

Οποιαδήποτε προϊόντα συμβατά με το HomeKit που έχετε συνδέσει στο Apple ID σας, θα εμφανιστούν στο πάνελ του HomeKit και με το πάτημα σε κάποιο από αυτά - όπως στα φώτα π.χ. - μπορείτε να τα αναβοσβήνετε. Εδώ και πάλι, μέσω του 3D Touch, μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες και ρυθμίσεις για κάποια συσκευή, όπως ας πούμε, να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα των φωτιστικών.

Στην πάνω δεξιά γωνία υπάρχει ένα πλήκτρο πρόσβασης στις HomeKit Scenes.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status