iOS 10 - 3 καλά κρυμμένα χαρακτηριστικά που η Apple δεν ανέφερε

iOS 10 - 3 καλά κρυμμένα χαρακτηριστικά που η Apple δεν ανέφερε
ired.gr

Τρία χαρακτηριστικά για τα οποία η Apple δεν είπε τίποτα στην παρουσίαση του iOS 10.

Η τελική έκδοση του iOS 10 πλησιάζει όλο και πιο πολύ στην τελική ημερομηνία εμφάνισής της - καθώς οι εκδόσεις developer και public beta ήδη βρίσκονται σε πολλά iPhone και iPad σε όλο τον κόσμο. Η Apple μας έδειξε πολλά από τα καινούρια χαρακτηριστικά και δυνατότητες του νέου της λειτουργικού στη WWDC του περασμένου μήνα, αλλά - όπως πάντα - υπάρχουν αρκετά ακόμη που δεν τα είδαμε «επί σκηνής», αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ όμορφα και καλοδεχούμενα όταν έλθουν μαζί με την επίσημη έκδοση του iOS 10.

Διαλέξαμε 3 κρυμμένα διαμάντια που θα έλθουν σε όλα τα συμβατά iPhone, iPad και iPod Touch όταν το iOS 10 κάνει επίσημα τη εμφάνισή του κατά το Σεπτέμβριο.

Δείτε ακόμη: iOS 10 - Ανακαλύψτε τα «απαρατήρητα» top χαρακτηριστικά του λειτουργικού 

1. Αλλαγή της έντασης του φλας-φακού μέσω Control Center

Οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το φλας του iPhone σαν φακό - κάτι πολύ χρήσιμο όταν βρεθούμε στα μαύρα σκοτάδια και δε βλέπουμε τη μύτη μας. Αν όμως έχετε ποτέ χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα αυτή, ξέρετε πόσο δυνατό είναι αυτό το φως και μερικές φορές μπορεί να εύχεστε να μπορούσατε να το ρυθμίσετε στα γούστα σας.

Κανένα πρόβλημα. Στο iOS 10 κάτι τέτοιο είναι πια δυνατόν να ρυθμίσουμε την ένταση του φωτός του φακού με μερικές απλές κινήσεις. Ενεργοποιούμε το Control Center και με τη χρήση του 3D Touch (δυστυχώς μόνο σε iPhone 6s/6s Plus και άνω) πατάμε σταθερά πάνω στο εικονίδιο του φακού, που με τη σειρά του θα εμφανίσει ένα μικρό μενού για τη ρύθμιση της έντασης του φωτός του.

hidden features 02

2. Συνεχής ακρόαση μουσικής, ακόμη κι όταν χρησιμοποιούμε την κάμερα

Όλοι όσοι έχουν προσπαθήσει να συλλάβουν μια φωτογραφία ή βίντεο ενόσω το iPhone τους αναπαράγει μουσική, θα έχουν προσέξει ότι αυτή σταματάει μόλις ενεργοποιηθεί η κάμερα. Για κάποιο λόγο, η Apple έχει κάνει τις εφαρμογές μουσικής και κάμερας ασύμβατες μεταξύ τους.

Όμως στο iOS 10 αυτό σταματάει. Η ασυμβατότητα αυτή παύει να υπάρχει και τώρα πια όταν πάτε να τραβήξετε μια φωτογραφία η μουσική σας δεν θα διακόπτεται μέχρι να την ενεργοποιήσετε και πάλι αφού τελειώσετε με τις φωτογραφίες.

Δείτε ακόμη: iOS 10 - To πιο "Hot" χαρακτηριστικό, επιμελώς κρυμμένο στη δοκιμαστική έκδοση 

3. Διαγραφή από ταχυδρομικές λίστες εύκολα

hidden features 03

Αν και το Mail στο iOS 10 δεν έχει δεχτεί δραματικές αλλαγές όπως άλλες εφαρμογές, σαν το Photos για παράδειγμα, η Apple έχει προσθέσει κι εδώ κάποιες πολύ χρήσιμες λειτουργίες. Μια από αυτές ειδικά κάνει τη διαγραφή μας από ενοχλητικές ταχυδρομικές λίστες και ομάδες που μας ζαλίζουν με συνεχή email, ευκολότερη από ποτέ.

Στο iOS 10 και στην εφαρμογή Mail δε χρειάζεται πια να σύρετε μέχρι κάτω στο τέλος του email και να ψάχνετε μέχρι να βρείτε το πλήκτρο «Unsubscribe» για να διαγραφείτε από τους ενοχλητικούς. Τώρα έχει προστεθεί ένα πλήκτρο «Unsubscribe» στην κορφή της σελίδας και μπορείτε απλά και εύκολα να διαγραφείτε χωρίς να ψάχνετε.

από Elichord