Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS - Οι χρήστες του αγοράζουν 2,5 φορές περισσότερα από τους χρήστες του Android

iOS - Οι χρήστες του αγοράζουν 2,5 φορές περισσότερα από τους χρήστες του Android
ired.gr

Σε πρόσφατη έρευνα αποδείχθηκε ότι οι χρήστες του iOS χαλάνε 2,5 φορές περισσότερα χρήματα σε αγορές στο App Store από τους χρήστες του Android στο Google Play Store.

 

Οι λογιστές αγαπούν τα νούμερα και, όπως φαίνεται, και οι δημιουργοί εφαρμογών που θέλουν να μεγιστοποιούν τις αγορές που γίνονται εντός των εφαρμογών. Οι προγραμματιστές και οι εταιρίες κατασκευής εφαρμογών που θέλουν να κερδίσουν περισσότερα, λοιπόν, θα πρέπει να κάνουν στόχο τους την ανάπτυξη εφαρμογών για το iOS App Store της Apple και τους χρήστες του, καθώς οι πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι, οι χρήστες του iOS ξεπερνούν κατά 250% τους χρήστες του Android σε αγορές στο App Store - και αυτό σε μηνιαία βάση! Η θεωρία πίσω από τα νούμερα λέει ότι οι χρήστες του iOS είναι λιγότερο «ευαίσθητοι στο ξόδεμα χρημάτων» και περισσότερο πρόθυμοι να χαλάσουν λεφτά σε τεχνολογία και εφαρμογές, σύμφωνα με το Business Insider.

Είναι πια κοινό μυστικό ότι στη βιομηχανία των εφαρμογών για κινητά και ιδιαίτερα στα παιχνίδια, οι κατασκευαστές υπολογίζουν και βασίζονται περισσότερο στις αγορές εντός εφαρμογής (in-app purchases) σαν κύρια πηγή εσόδων από τις ελεύθερα προσφερόμενες εφαρμογές τους. Οι περισσότεροι δημιουργοί εφαρμογών πια, διαφημίζουν τις εφαρμογές τους ως «δωρεάν» για κατέβασμα ή για χρήση, αλλά η πρόοδος στο παιχνίδι ή η χρήση πιο προχωρημένων ή εξειδικευμένων λειτουργιών απαιτεί αγορές εντός της εφαρμογές και μερικές φορές διόλου ευκαταφρόνητα ποσά απαιτούνται από τη «δωρεάν» εφαρμογή.

Εφαρμογές όπως το Game of War απαιτούν αγορές της τάξης των 100€ τη φορά για την αγορά πακέτων που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη πρόοδο στον κόσμο του παιχνιδιού. Το «δωρεάν» αυτό παιχνίδι - σύμφωνα με αναφορές - απέφερε στην εταιρία 550$ ανά χρήστη μέσα στο 2015 μόνο!

Δείτε ακόμη: Διπλάσια δεδομένα κατεβάζουν οι χρήστες iPhone 6 Plus 

in app 01

Είναι λοιπόν λογικό, ότι οι μελέτες που γίνονται σχετικά με την απόδοση και τα κέρδη, αφορούν τις συνήθειες των χρηστών όσον αφορά τις εντός των εφαρμογών αγορές. Σε μια πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε από το AppsFlyer, οι συνήθειες κατανάλωσης 100 εκατομμυρίων χρηστών αναλύθηκαν και βρέθηκε ότι πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια καταναλώθηκαν σε αγορές εντός εφαρμογής. Το AppsFlyer, έκανε μελέτη για τις αγορές λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική θέση, το λειτουργικό σύστημα και την κατηγορία εφαρμογής.

Παρόλο που οι χρήστες της Λατινικής Αμερικής - για παράδειγμα - ξόδεψαν τα μισά από άλλους σε πλουσιότερες χώρες και αγορές, ωστόσο είχαν μεγάλο αριθμό χρηστών που χάλασαν πολλά χρήματα σε αγορές εντός εφαρμογών. Τους δόθηκε το χαρακτηριστικό «φάλαινες» ένα προσωνύμιο που χρησιμοποιείται στο καζίνο και στα τυχερά παιχνίδια γενικώς γι’ αυτούς που χαλάνε πολύ περισσότερα από το μέσο χρήστη σε τέτοιες αγορές.

Οι εταιρίες ανάπτυξης εφαρμογών που υπολογίζουν και στηρίζονται στις αγορές εντός εφαρμογής, θα χρησιμοποιήσουν σίγουρα τα δεδομένα που προέρχονται από αυτή και άλλες παρόμοιες αναλύσεις, προκειμένου να στοχεύσουν σε αγορές και πλατφόρμες εφαρμογών (όπως το iOS) που αποδίδουν περισσότερο από άλλες.

Οι κριτικές ενάντια στο σύστημα των εντός της εφαρμογής αγορών είναι τελικά ανούσιες, δεδομένου ότι οι κατασκευαστές ξεκαθαρίζουν ότι αυτές απαιτούνται για την πρόοδο και πλήρη χρήση της εφαρμογής τους, καθώς τη διαφημίζουν και δεν υπάρχει κανενός είδους παραπλάνηση. Ο χρήστης γνωρίζει το σύστημα πώς λειτουργεί και έχει την ελεύθερη επιλογή να προχωρήσει σε αγορές ή όχι, ανάλογα με το πόσο του αρέσει η συγκεκριμένη εφαρμογή.

Δείτε ακόμη: 4 λόγοι που κάνουν τους Android fans να ζηλεύουν το iOS 

Όσον αφορά το γιατί στο iOS είναι τόσο τεράστια η διαφορά αγορών σε σχέση με το Android, οι υποθέσεις που μπορούν να γίνουν είναι αρκετές. Ένα παράδειγμα είναι ότι, ο χρήστης που έχει δώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν της τάξης των αρκετών εκατοντάδων ευρώ για την απόκτηση ενός iPhone/iPad, δε θα λυπηθεί μερικά ευρώ ακόμη για να αγοράσει μια εφαρμογή που του αρέσει, σε αντίθεση με ένα χρήστη Android που έχει αγοράσει ένα φθηνό κινητό, π.χ., (κάτι που είναι σύνηθες στην πλατφόρμα) και που έχει την αντίληψη του δωρεάν λειτουργικού Android και των δωρεάν εφαρμογών του. Αυτός ο δεύτερος το σκέπτεται πολύ περισσότερο όταν είναι να χαλάσει χρήματα για επιπλέον αγορές. Η ψυχολογία των χρηστών των δύο πλατφορμών είναι πολύ διαφορετική και σίγουρα επηρεάζει και τη στάση τους απέναντι σε αγορές.

Ένα άλλο θέμα είναι η τεράστια συνήθως διαφορά των επιδόσεων του iPhone - και γενικά του iOS - σε σχέση με την πλειοψηφία των συσκευών Android που κυκλοφορούν στην αγορά - ακόμη και ναυαρχίδων κάποιων εταιριών - όπως δείχνουν και τα διάφορα τεστ. Το πόσο καλά τρέχουν εφαρμογές στο iOS σε σύγκριση με τις «αδελφές» τους στο Android είναι πια κοινό μυστικό ακόμη και για εφαρμογές της ίδιας της Google. Αυτό επηρεάζει όχι μόνο το πλήθος και την ποιότητα των εφαρμογών που εμφανίζονται στο iOS - και πολλές δεν εμφανίζονται στο Android - αλλά και τη διάθεση των χρηστών να χαλάσουν λεφτά για επιπλέον αγορές.

in app 02

Ένας ακόμη λόγος είναι το πρόβλημα συμβατότητας με το Android. Μια συσκευή με Android 5, π.χ., μπορεί να τρέχει μια εφαρμογή, ενώ μια άλλη με το ίδιο λειτουργικό μπορεί όχι. Ο λόγος είναι συνήθως η διαφορά στο hardware μεταξύ των συσκευών και οι απαιτήσεις της εφαρμογής που μπορεί να υποστηρίζουν τη μία σύνθεση και όχι την άλλη. Το ότι ένα κινητό τρέχει το Android 5, δε σημαίνει ότι θα τρέχει και τις εφαρμογές του. Έτσι, μια εταιρία δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει μια εφαρμογή της σε ποιες συσκευές θα τρέχει, ακόμη κι αν έχουν την τελευταία έκδοση του Android, λόγω της πληθώρας των διαφορετικών κατασκευών. Ένας χρήστης Android που το ξέρει αυτό, δεν είναι διατεθειμένος να χαλάσει λεφτά για μια εφαρμογή που μπορεί να μη δουλεύει ή να μισο-δουλεύει στη συσκευή του.

Και, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, η μέθοδος αναβάθμισης του Android που εξαρτάται από το αν ο κατασκευαστής μιας συσκευής θα δεήσει να βγάλει το αντίστοιχο πακέτο, άσχετα αν η Google παρουσίασε το νέο της λειτουργικό. Αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες συσκευές είναι κολλημένες στο Android 4.4 τη στιγμή που ήδη ετοιμάζεται να εμφανιστεί το Android Ν (7η έκδοση). Κάτι τέτοιο σίγουρα αποθαρρύνει τους χρήστες της εν λόγω πλατφόρμας, ακόμη περισσότερο από την αγορά εφαρμογών για μια παρωχημένη έκδοση λειτουργικού σε μια συσκευή που μάλλον δε θα αναβαθμιστεί ποτέ.

Δείτε ακόμη: Android vs iOS: Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των χρηστών 

Όσον αφορά τις εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού, και βλέποντας τις τάσεις των χρηστών, τείνουν να αναπτύσσουν εφαρμογές για το iOS επειδή ξέρουν ότι εκεί θα βγάλουν λεφτά, ενώ δεν τις αναπτύσσουν πάντα για το Android εξαιτίας όλων των παραπάνω λόγων.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status