Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Dark Mode - Αλλάζει την εμφάνιση και των εφαρμογών του συστήματος; (macOS Sierra)

Dark Mode - Αλλάζει την εμφάνιση και των εφαρμογών του συστήματος; (macOS Sierra)
ired.gr

macOS Sierra: Το Dark Mode ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη υλοποίησή του

Με την κυκλοφορία του OS X Yosemite, η Apple εγκαινίασε το Dark Mode στο OS X, αν και θα έλεγα πως η ελληνική απόδοση του όρου από την ίδια την Apple (χρήση σκούρας γραμμής μενού και dock) είναι αρκετά πιο εύστοχη. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ένα “σκούρο θέμα”, αλλά “αφορά” μόνο τη γραμμή μενού και το dock. Προσωπικά είχα δοκιμάσει το dark mode και ενώ είναι κάτι που περίμενα από καιρό, κατέληξα να μην το χρησιμοποιώ. Είναι εντελώς παράταιρο το σκούρο θέμα τη στιγμή που σχεδόν όλες οι εφαρμογές (ευτυχώς όχι και το Spotify), αλλά και οι εφαρμογές συστήματος είναι διαθέσιμες σε πολύ ανοικτά χρώματα. Οπτικά, δεν πρόκειται για μία ολοκληρωμένη δουλειά.

Διαβάστε επίσης: Dark Mode: Μια μυστηριώδης εμφάνιση για τον υπολογιστή σας Mac

Όμως, όπως όλα δείχνουν, η Apple έχει ήδη ξεκινήσει τη δουλειά που απαιτείται προκειμένου να εναρμονίσει τα υπόλοιπα επί μέρους στοιχεία του macOS με τη menu bar και το dock, όπως αυτά απεικονίζονται κατά την ενεργοποίηση του dark mode. Ένας developer, κατάφερε να “ξεκλειδώσει” την “σκούρα έκδοση” κάποιων εφαρμογών συστήματος (όπως οι Προτιμήσεις) και μοιράστηκε τα σχετικά screenshots με την “κοινότητα”. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως πρόκειται για μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία και δεν είμαστε ακόμα σε θέση να “διακρίνουμε” αν είναι ένα χαρακτηριστικό που θα είναι έτοιμο κατά το ντεμπούτο του macOS Sierra, ή, αν θα παρουσιαστεί σε δεύτερο χρόνο.

dark mode 01

Παρόμοιες ενδείξεις συναντήσαμε και στο iOS, αν και σε αυτή την περίπτωση υποπτευόμαστε πως η προετοιμασία γίνεται σε σχέση με το ντεμπούτο των OLED οθονών για τα iPhones του 2017. Ίσως, καθαρά με βάση τη λογική, συναντήσουμε ένα πλήρες σκούρο θέμα πρώτα στους υπολογιστές Mac και αργότερα στα iDevices

dark mode 02

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σε όλες τις δοκιμαστικές εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων της Apple και θα σας ενημερώνουμε για όλα τα νεότερα. Stay tuned!

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status