iPhone 7 - Με 14% μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας;

iPhone 7 - Με 14% μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας;
ired.gr

Ίσως η αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας του iPhone 7 να είναι και το ουσιαστικότερο “νέο”.

Έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά για το επερχόμενο iPhone. Αναμένουμε ίδιο σχεδιασμό, νέα χρώματα (ααααχ αυτό το Deep Blue), πιθανότητα αδιαβροχοποίησης της συσκευής, πιθανώς ανανεωμένη πρόσοψη και κατά πολλούς, ασύρματη φόρτιση. Νέο σχεδιασμό όμως, δεν περιμένουμε, τουλάχιστον σε σημαντικό βαθμό.

Συγκεντρωτική ενημέρωση για το επερχόμενο iPhone μπορείτε να λάβετε από εδώ 

Όμως, μήπως έχουμε αφήσει το σημαντικότερο ζήτημα, αυτό της μπαταρίας “εκτός των προβολέων”; Αλήθεια, αν ρωτάγαμε τους σημερινούς χρήστες (ok, εξαιρώ αυτούς που κατέχουν το μοντέλο “Plus”) iPhone, τι θα ήθελαν να βελτιωθεί περισσότερο στη συσκευή τους, μήπως ελάχιστοι θα μας απαντούσαν πως θέλουν μία OLED οθόνη και ακόμα λιγότεροι τα lightning earpods; Κακά τα ψέματα, η μπαταρία είναι το σημείο που τα smartphones δεν έχουν “προχωρήσει τεχνολογικά”. Σίγουρα το μέλλον αναμένεται συναρπαστικό, αλλά, προς το παρόν τη βγάζουμε με μεσοβέζικες λύσεις όπως οι ταχείες φορτίσεις, τα power banks κοκ.

Λοιπόν, σύμφωνα με την ομάδα OnLeaks και τη σχετική ανακοίνωσή τους στο Twitter, το iPhone 7 αναμένεται να διαθέτει μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας κατά 14%. Για την ακρίβεια, η χωρητικότητα θα φτάνει τα 1960mAh, έναντι των 1715mAh του iPhone 6s.

iphone battery 01

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η μπαταρία του iPhone 6 ήταν στα 1810mAh

Όπως μπορείτε να δείτε από το σχετικό tweet, οι OnLeaks ισχυρίζονται πως η είδηση είναι “αξιόπιστη” και κατά σχεδόν 100% “σίγουρη”. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, σε συνδυασμό με την βελτίωση των τεχνολογιών ως προς την αυτονομία των συσκευών από γενιά σε γενιά, θα πρέπει να αναμένουμε μία συσκευή με αισθητά βελτιωμένους χρόνους στη διάρκεια της μπαταρίας της. Κάτι που ίσως θα αποτελέσει το ουσιαστικότερο (κατ’ εμέ) “νέο” σχετικά με το επερχόμενο iPhone. Γιατί, τι να τα κάνουμε τα άπειρα features όταν είμαστε με ένα φορτιστή στο χέρι;

Φυσικά, υπάρχει πάντα η περίπτωση αυτό το “κέρδος” να “εξαργυρωθεί” με τη χρήση κάποιας “δαπανηρής ενεργειακά” νέας τεχνολογίας. Αν είχα να επιλέξω, θα προτιμούσα να δω βελτίωση στη μπαταρία κατά 15% (για παράδειγμα), παρά κάποιο νέο feature που θα την ρουφάει με το καλαμάκι.

Τώρα, για τους φίλους των “Plus” μοντέλων, δεν έχουμε νεότερα. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για αντίστοιχη αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας των συσκευών αυτών. Από τη μία, σίγουρα είναι πιο εύκολο, καθώς η συσκευή είναι πολύ μεγαλύτερη, ταυτόχρονα όμως, οι χρόνοι αυτονομίας των συσκευών αυτών είναι ήδη εξαιρετικοί.

Μείνετε συντονισμένοι, η ομάδα μας παρακολουθεί με προσοχή όλα τα τεκταινόμενα και θα σας μεταφέρουμε άμεσα, κάθε νεότερο.

από Kostthem