Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Celebgate - Δεύτερος Hacker δηλώνει ένοχος για τις αθέμιτες δημοσιεύσεις φωτογραφιών

Celebgate - Δεύτερος Hacker δηλώνει ένοχος για τις αθέμιτες δημοσιεύσεις φωτογραφιών
ired.gr

Το μεγάλο leak γυμνών φωτογραφιών διασημοτήτων παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Επειδή οι φωτογραφίες των παπαράτσι αλλά και οι λήψεις που δημοσιεύουν οι ίδιοι οι celebrities στα social media δεν είναι ποτέ αρκετές, τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους και hackers στο Gmail αλλά και στο iCloud.

Μέχρι σήμερα, δύο από τους κατηγορούμενους για την προπέρσινη, τεράστια διαρροή γυμνών και ερωτικών φωτογραφιών διασημοτήτων έχουν δηλώσει ένοχοι στην κατηγορία της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε ένα προστατευμένο υπολογιστή (computer hacking).

Ο 28χρονος Edward Majerczyk είχε παραβιάσει λογαριασμούς Gmail και iCloud που ανήκαν σε περισσότερα από 300 άτομα, μεταξύ των οποίων και celebrities του Hollywood. Σε αντάλλαγμα με την δήλωση ενοχής, ίσως, καταφέρει να έχει μια ελαφρύτερη ποινή, αν κριθεί ένοχος στη δίκη. Παρ’ όλα αυτά, ο Majerczyk εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια σε ομοσπονδιακή φυλακή.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα Eileen M. Decker, το hacking online λογαριασμών με σκοπό την κλοπή προσωπικών στοιχείων δεν είναι απλώς μια εισβολή της ιδιωτικής ζωής του ατόμου αλλά μια σοβαρή παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι είχε θέσει σε λειτουργία ένα σύστημα phishing με σκοπό να αποκτήσει ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης από τα θύματά του, από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2014. Τα ψεύτικα emails εμφανίζονταν να προέρχονται από την ομάδα ασφαλείας του παρόχου υπηρεσιών και τα θύματα ανακατευθύνονταν σε ένα ελεγχόμενο site για να αναγράψουν τα διαπιστευτήρια των λογαριασμών τους. Στη συνέχεια, οι hackers χρησιμοποιούσαν αυτά τα στοιχεία για να εισέλθουν εντελώς ανενόχλητοι στους λογαριασμούς των θυμάτων και να «κλέψουν» φωτογραφίες και βίντεο.

celebgate 01

Μάλιστα, τότε είχε κατηγορηθεί και το iCloud για κενό ασφαλείας, όμως αποδείχτηκε ότι οι ίδιοι οι χρήστες είχαν, αφελώς, παραχωρήσει τα στοιχεία τους.

Το Celebgate του Σεπτεμβρίου του 2014 με διαρροές εκατοντάδων φωτογραφιών εξέθεσε πολλές προσωπικότητες της σόουμπιζ, μεταξύ των οποίων η βραβευμένη με Όσκαρ Jennifer Lawrence.

Διαβάστε επίσης: «Hackers εναντίον Apple»

Οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να “συνδέσουν” τον Majerczyk με τις πραγματικές διαρροές, όμως εκτιμούν ότι είχε πρόσβαση σε 300 λογαριασμούς, εκ των οποίων οι 30 ανήκουν σε διασημότητες. Πριν από λίγο καιρό, κι άλλος ένας hacker είχε παραδεχθεί ότι είχε πραγματοποιήσει παράνομη είσοδο σε 50 iCloud και 72 Gmail λογαριασμούς.

Διαβάστε επίσης: «Το 2016 η Apple θα γίνει στόχος των hackers»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status