Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple - Η λειτουργία Night Shift ίσως έλθει σε όλες τις συσκευές της

Apple - Η λειτουργία Night Shift ίσως έλθει σε όλες τις συσκευές της
ired.gr

Η γνωστή λειτουργία για τη νύχτα που ήλθε πρώτα στο iOS, είναι πιθανόν να έλθει και στις υπόλοιπες συσκευές της.

Η Apple πρωτο-παρουσίασε τη λειτουργία Night Shift με την έλευση του iOS 9.3 με σκοπό να προστατέψει τα μάτια μας από την κόπωση που δημιουργείται από το έντονο «μπλε» φως των οθονών τη νύχτα. Όταν την ενεργοποιήσουμε (σε iPhone 6 και άνω δυστυχώς), τότε κατά τη δύση του ηλίου και μετά, το χρώμα της οθόνης αρχίζει να μεταβάλλεται περισσότερο προς το «κόκκινο» του φάσματος προκειμένου να είναι πιο ξεκούραστο για τα μάτια.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το φάσμα του μπλε όπου λειτουργούν οι οθόνες - που είναι το φάσμα του φωτός της μέρας - είναι αφύσικο για τα μάτια μας τη νύχτα, δημιουργώντας κόπωση όχι μόνο στα μάτια, αλλά και στα νεύρα μας και πιθανότατα συμβάλλοντας σε αϋπνίες. Ως εκ τούτου, η Apple έκανε ένα πρώτο βήμα φέρνοντας αυτή τη νέα λειτουργία στο iOS και στις νεότερες συσκευές της, iPhone και iPad.

Αλλά, όπως φαίνεται, η λειτουργία αυτή αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής, με αποτέλεσμα η εταιρία να σκέφτεται σοβαρά να την ενσωματώσει και στις υπόλοιπες συσκευές της. Όπως μαθεύτηκε, κατατέθηκε ευρεσιτεχνία από την εταιρία και η κατοχύρωση εμπορικού σήματος (trademark) που αναφέρει το Night Shift ως κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία σε σχέση με τα οχήματα (συστήματα CarPlay, το Apple Car) τα ρολόγια, τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις - και άρα για κάθε συσκευή που κατασκευάζει η εταιρία του Cupertino.

Για την ακρίβεια η Apple δεν καταθέτει ακριβώς μια νέα πατέντα εδώ, δεδομένου ότι η τεχνολογία αυτή υπήρχε πολύ πριν αποφασίσει να την ενσωματώσει με δικό της τρόπο στις iOS συσκευές της (βλέπε F.lux), αλλά αυτό που θέλει, είναι να κατοχυρώσει και να προστατέψει την ονομασία «Night Shift». Το γεγονός όμως ότι αναφέρει συσκευές όπως υπολογιστές, ρολόγια, τηλεοράσεις και ακόμη και αυτοκίνητα, δείχνει μια πρόθεση εξάπλωσης της τεχνολογίας με το όνομα αυτό.

Εντωμεταξύ και μια από τις εκδόσεις ανάπτυξης του Android Marshmallow είχε μια παρόμοια λειτουργία για τη νύχτα, αλλά τελικά εγκαταλείφθηκε στην τελική έκδοση. Το χαρακτηριστικό αυτό επανήλθε στις πρώιμες εκδόσεις του νέου Android Nougat, οπότε φαίνεται ότι η Google σκέφθηκε σοβαρά να μπει κι αυτή στο «χορό», παρόλο που δεν θα μπορεί να το αποκαλέσει Night Shift.

Θα σας ενημερώσουμε όποτε έχουμε νεότερα, όπως πάντα.

Δείτε ακόμη: Νight Shift iPhone: Οδηγός της λειτουργίας σε iOS 9.3 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status