Μειώνεται η ταχύτητα παραγωγής επεξεργαστών για Android συσκευές λόγω του iPhone 7

Μειώνεται η ταχύτητα παραγωγής επεξεργαστών για Android συσκευές λόγω του iPhone 7
ired.gr

 Ποιοι φοβούνται την «καταιγίδα» που έρχεται τον Σεπτέμβριο; Οι κατασκευαστές Android καθυστερούν τις αγορές chip, περιμένοντας να δουν πώς θα διαμορφώσει την αγορά το iPhone 7.

Σύμφωνα με πηγές του κλάδου, οι παραγγελίες chip από κατασκευαστές Android smartphones έχουν επιβραδυνθεί τελευταία. Πιο συγκεκριμένα, κάποιες κινέζικες εταιρείες που παράγουν φθηνότερες συσκευές, το τελευταίο διάστημα, έχουν αρχίσει να μειώνουν τις παραγγελίες τους. Η πιθανότερη εξήγηση είναι ο φόβος για το πολυαναμενόμενο iPhone 7.

Οι κατασκευαστές Android μάλλον δεν επιθυμούν να συγκρουστούν «μετωπικά» με την επόμενη συσκευή της Apple και να κυκλοφορήσουν και τα δικά τους smartphones το ίδιο χρονικό διάστημα. Βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα οι παραγγελίες να έχουν μειωθεί μόνο για ορισμένα συγκεκριμένα μοντέλα που, ούτως ή άλλως, δεν έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στην αγορά. Άλλο ένα σενάριο είναι κάποιοι κατασκευαστές να πράττουν σοφά και να κρατούν στάση αναμονής σχετικά με νέες αγορές chip.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη φυσικά και η πρόσφατη διαρροή ότι η παραγωγή του Samsung Galaxy Note 7 επισπεύδεται για τον Ιούλιο ώστε η κυκλοφορία του να ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στο IFA trade show. Πρόκειται για έναν από τους μελλοντικούς και δυνατότερους ανταγωνιστές του iPhone 7 Plus, στην κατηγορία των phablets. Την ίδια στιγμή, γενναία στάση απέναντι στην Apple δείχνουν και οι Lenovo και Xiaomi ετοιμάζοντας επίθεση στην αγορά με γιγαντιαία phablets 6,4 ιντσών.

Φυσικά, κανένας ανταγωνιστής δεν θα μείνει ασυγκίνητος από την εμφάνιση ενός καινούριου iPhone στην αγορά. Η κυκλοφορία του, κάθε χρόνο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στη βιομηχανία των smartphones και το iPhone 7 (αν αυτό θα είναι τελικά το όνομά του) δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Αν οι πηγές είναι έγκυρες, αυτοί που φοβούνται περισσότερο την «καταιγίδα» που έρχεται με το νέο iPhone είναι οι μικροί κατασκευαστές που μπορεί να εξαφανιστούν εντελώς από τον χάρτη της αγοράς μετά τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης: «H Apple παρήγγειλε chip για την οθόνη του iPhone 7 από τη Synaptics»

Από mirelen