iPhone 7 - Μας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις;

iPhone 7 - Μας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις;
ired.gr

Κάποια νέα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά διέρρευσαν όπως φαίνεται σε εικόνα εταιρικής παρουσίασης.

Ως τώρα νομίζαμε ότι έχουμε μια ξεκάθαρη πια εικόνα ως προς το τι περίπου να περιμένουμε από το νέο iPhone 7 Plus. Οθόνη 5,5 ίντσες, κάμερα με διπλό φακό, σχεδίαση όμοια σχεδόν με αυτήν του iPhone 6s Plus, ανασχεδιασμένες κεραίες και γενικά η Apple μάλλον δε θα μας εξέπληττε φέτος.

Αλλά μια φωτογραφία που διέρρευσε από μια ενδοεταιρική παρουσίαση εμφανίζει κάτι το εντελώς αναπάντεχο και που, όπως φαίνεται, η εταιρία κατάφερε να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό ως τώρα.

Μια φωτό που διαμοίρασε το MyDrivers στο Internet και την πήρε και το BGR, δείχνει ένα slide από μια παρουσίαση που, όπως αναφέρεται έγινε στη Foxconn, το μεγαλύτερο κατασκευαστή iPhone για λογαριασμό της Apple.

Το slide περιγράφει κάποια χαρακτηριστικά του iPhone 7 Plus που συμπεριλαμβάνουν κάποιες ιδιαίτερα σοκαριστικές λεπτομέρειες. Η μία από αυτές αναφέρεται στην ασύρματη φόρτιση της συσκευής, κάτι που μέχρι πρότινος η Apple φαινόταν να αποφεύγει.

Δείτε ακόμη: iPhone 7 Φήμες - Αποχαιρετάμε το φυσικό πλήκτρο Αφετηρίας (Home Button); 

Πίσω στον Ιανουάριο είχαν ακουστεί φήμες ότι η εταιρία εργαζόταν πάνω σε ένα δικό της σύστημα ασύρματης φόρτισης που θα επέτρεπε στα κινητά της να φορτίζονται ασύρματα ακόμη και από κάποια απόσταση, σε αντίθεση με τα άλλα ασύρματα συστήματα φόρτισης που υπάρχουν σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι δυνητικά θα μπορεί κάποιος να απαντάει σε μια κλήση και να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του και αυτό να συνεχίζει να φορτίζεται ασύρματα ακόμη κι αν δεν ακουμπάει στο φορτιστή. Εννοείται σε κοντινή απόσταση, ίσως όχι πάνω από ένα μέτρο.

Ωστόσο ακόμη δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν το σύστημα θα είναι πλήρως έτοιμο και λειτουργικό για το iPhone 7, παρόλο που στο slide φαίνεται ο τίτλος iPhone 7 Plus όπως βλέπετε κι απ’ τη φωτογραφία. Και το εάν είναι αυτή η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί, ή κάποια άλλη πιο κλασική από αυτές που ξέρουμε, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο και πάλι.

Η άλλη επίσης ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που φαίνεται είναι η πιστοποίηση ΙΡ68, που για τους γνωρίζοντες σημαίνει πλήρη αδιαβροχοποίηση της συσκευής. Το ΙΡ68 σημαίνει πλήρη προστασία από νερό και σκόνη. Αυτή είναι άλλη μια φήμη που είχε ακουστεί παλιότερα αλλά φαινόταν να έχει εγκαταλειφθεί πιο μετά ως πιθανό χαρακτηριστικό του iPhone 7. Τώρα επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο, κι αυτό είναι ευχάριστο.

Πέρα από αυτά, τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο slide είναι, λίγο-πολύ, γνωστά, όπως η κάμερα διπλού φακού των 12 megapixel και βέβαια το iOS 10 ως στάνταρ λειτουργικό που, ως γνωστόν, θα παρουσιαστεί μαζί με το iPhone 7, και σίγουρα αυτά δεν αποτελούν εκπλήξεις.

Δείτε ακόμη: iPhone 7 - Νέες φήμες κάνουν αναφορά για ακουστικά 3,5 mm και αντάπτορα Lightning 

Περαιτέρω, η εικόνα της συσκευής που υπάρχει στο slide δεν είναι η πραγματική τελική σχεδίαση του iPhone 7, αλλά ένα υποκατάστατο που απλά βοηθάει τους σκοπούς της παρουσίασης, κάτι το συνηθισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όπως και να ‘χει, αυτά είναι καταπληκτικά νέα. «Πολύ καλό για να ‘ναι αλήθεια;» θα αναρωτηθεί κάποιος. Σίγουρα είναι παρακινδυνευμένο να τα θεωρήσουμε σίγουρα, αλλά και πάλι ποιος ξέρει; Οψόμεθα ...

από Elichord