Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS tip - 8 εύκολοι τρόποι για να «κλειδώσετε» το iPhone

iOS tip -  8 εύκολοι τρόποι για να «κλειδώσετε» το iPhone
ired.gr

 Κρύψτε τα πάντα από την κλειδωμένη οθόνη του iPhone και από τα αδιάκριτα μάτια.

Μπορεί η πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες μέσω της κλειδωμένης οθόνης να είναι ιδιαίτερα εξυπηρετική για τον ίδιο τον χρήστη, όμως μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα όταν η συσκευή «πέσει» σε λάθος χέρια.

Αυτές είναι οκτώ πανεύκολες ρυθμίσεις με τις οποίες μπορείτε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να κλειδώσετε το iPhone 100%.

1. Κλειδώστε την πρόσβαση στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων και στο Κέντρο Ελέγχου

Ακόμη κι όταν το iPhone είναι κλειδωμένο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες. Με μια απλή σάρωση από την κορυφή, μπορείτε να ανοίξετε το Κέντρο Γνωστοποιήσεων και να ρίξετε μια ματιά στα εισερχόμενα μηνύματα, στο ημερολόγιο, στον καιρό και σε διάφορες άλλες ειδοποιήσεις. Πρόσβαση από την οθόνη κλειδώματος έχει και το Κέντρο Ελέγχου, μέσω του οποίου μπορείτε να αλλάξετε τις ασύρματες ρυθμίσεις της συσκευής, να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα, να μοιραστείτε αρχεία με άλλους και όλα αυτά με μια απλή σάρωση προς τα πάνω, από το κάτω μέρος της οθόνης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις πρόκειται για μεγάλη ευκολία αλλά σε περίπτωση κλοπής, ο καθένας θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα μηνύματά σας και να θέσει τη συσκευή σας σε airplane mode.

Μια καλή ιδέα λοιπόν, είναι να μπλοκάρετε την πρόσβαση στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων και στο Κέντρο Ελέγχου, όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη.

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Συνθηματικό και εντοπίστε το σημείο όπου αναγράφεται «Να επιτρέπεται η πρόσβαση από κλειδωμένη οθόνη». Απενεργοποιήστε το «Προβολή Γνωστοποιήσεις» (για να κρύψετε πρόσφατα μηνύματα, emails και app alerts) και το Σήμερα (για να κρύψετε την καθημερινή σας ατζέντα).

lock ways 01

Επιστρέψτε στο κεντρικό μενού των Ρυθμίσεων και επιλέξτε Κέντρο Ελέγχου. Απενεργοποιήστε το «Σε οθόνη κλειδώματος».

2. Απαίτηση συνθηματικού

Κάθε φορά που ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας με το συνθηματικό, πόσο χρονικό διάστημα θα θέλετε να περάσει μέχρι να απαιτηθεί ξανά (το συνθηματικό) για το ξεκλείδωμα της συσκευής; Θα μπορούσατε να δηλώσετε π.χ. δεκαπέντε λεπτά ή ακόμη και δυο ώρες για ελεύθερη χρήση χωρίς συνθηματικό αλλά σκεφτείτε ότι μπορεί να χάσετε το iPhone σε δευτερόλεπτα από έναν επιτήδειο.

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Συνθηματικό > Απαίτηση και επιλέξτε χρονική διάρκεια. Αν δεν πρόκειται για κάποιο iPad που σπάνια βγαίνει εκτός σπιτιού, η επιλογή «άμεσα» είναι η πιο σωστή. Επίσης, είναι και η μοναδική αν χρησιμοποιείτε το Touch ID για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας.

Διαβάστε επίσης: «Οθόνη κλειδώματος: Αυτόματο κλείδωμα και ορισμός συνθηματικού»

3. Αυτόματο κλείδωμα

Μπορείτε να ρυθμίσετε το iPhone ή το iPad να κλειδώνουν αυτόματα μετά από κάποιο διάστημα αδράνειας, από ένα λεπτό έως και ποτέ. Όσο πιο σύντομος είναι ο χρόνος, τόσο πιο ασφαλής είναι η συσκευή. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αυτόματο Κλείδωμα και επιλέξτε σε πόσο χρόνο το iPhone θα κλείνει αυτόματα.

4. Κλειδώστε τη Siri και το Wallet

Όταν το iPhone είναι κλειδωμένο, μπορείτε ακόμη να απευθυνθείτε στη Siri πατώντας παρατεταμένα το Home Button. Φυσικά, η Siri δεν θα αφήσει ούτε εσάς, ούτε έναν ξένο να έχει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες μέχρι να ξεκλειδώσετε τη συσκευή. Θα μπορούσατε αν θέλατε όμως να την κρατήσετε σιωπηλή για το διάστημα που το iPhone είναι κλειδωμένο.

Δεν ξέρουμε αν χρησιμοποιείτε το Wallet, πάντως μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό πατώντας δυο φορές το Home Button από την κλειδωμένη οθόνη. Κανείς δεν μπορεί να κάνει αγορές με το Apple Pay χωρίς το συνθηματικό ή το Touch ID αλλά δεν είναι κακή σκέψη να το απενεργοποιήσετε.

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Συνθηματικό, εντοπίστε το σημείο όπου αναγράφεται «Να επιτρέπεται η πρόσβαση από κλειδωμένη οθόνη» και απενεργοποιήστε το Wallet και τη Siri.

Διαβάστε επίσης: «Δίπλωμα οδήγησης αποθηκευμένο στο iPhone. Η νέα εποχή ...είναι εδώ!»

5. Επιλέξτε ένα «δυνατό» password

Αν υπερηφανεύεστε για την καλή μνήμη σας, τότε δημιουργήστε ένα συνθηματικό με περισσότερα από τέσσερα ψηφία.

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Συνθηματικό > Αλλαγή συνθηματικού. Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το υπάρχον συνθηματικό και στη συνέχεια πριν εισάγετε το νέο, να πατήσετε Επιλογές Συνθηματικού και να διαλέξετε μεταξύ αλφαριθμητικού, αριθμητικού ή 6ψήφιου αριθμητικού κωδικού.

lock ways 02

6. Κρύψτε τις ειδοποιήσεις μηνυμάτων και email

Αν θέλετε να κρατήσετε τα μηνύματα και τα email για τον εαυτό σας και δεν θέλετε να τα έχετε σε κοινή θέα από την κλειδωμένη οθόνη, υπάρχει τρόπος.

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γνωστοποιήσεις. Εντοπίστε το Mail και επιλέξτε τον λογαριασμό που σας ενδιαφέρει (π.χ. το Gmail) και απενεργοποιήστε το «Σε οθόνη κλειδώματος». Αν έχετε κι άλλους λογαριασμούς, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γνωστοποιήσεις. Εντοπίστε τα Μηνύματα και απενεργοποιήστε την επιλογή «Σε οθόνη κλειδώματος».

lock ways 03

Bonus tip: αν θέλετε, μπορείτε να εμφανίζεται μόνο το όνομα του αποστολέα στην οθόνη κλειδώματος. Σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιήστε τη ρύθμιση «Σε οθόνη κλειδώματος» αλλά απενεργοποιήστε το «Εμφάνιση προεπισκοπήσεων» στο κάτω μέρος του μενού τόσο του Mail, όσο και των Μηνυμάτων.

7. Βεβαιωθείτε ότι το Find my iPhone και το Activation Lock είναι ενεργά

Αν το κλεμμένο iPhone σας δεν βρεθεί ποτέ, μπορείτε τουλάχιστον να έχετε την ικανοποίηση ότι δεν θα μεταπωληθεί στο ebay. Το Activation Lock είναι ένα χαρακτηριστικό του iOS που απαιτεί το σωστό συνθηματικό iCloud για την επαναφορά της συσκευής σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και για νέα διαμόρφωση από τον επόμενο κάτοχο.

Αρκεί να ενεργοποιήσετε το Find my iPhone για να έχετε ενεργό και το Activation Lock. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > iCloud > Εύρεση iPhone και βεβαιωθείτε ότι είναι ανοικτό.

Διαβάστε επίσης: «Έλεγχος κλειδώματος ενεργοποίησης πριν από την αγορά μεταχειρισμένης iOS συσκευής»

8. Ρυθμίστε το iPhone έτσι ώστε να διαγράφει τα δεδομένα μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εισαγωγής συνθηματικού

Αν επιλέξετε αυτή τη ρύθμιση τα δεδομένα σας θα διαγραφούν μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες εισαγωγής συνθηματικού.

Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Συνθηματικό και στο τέλος της λίστας ενεργοποιήστε το «Σβήσιμο δεδομένων».

Μην επιχειρήσετε να κάνετε κάτι τέτοιο, σε περίπτωση που το 4χρονο παιδί σας είναι ένας εκκολαπτόμενος χάκερ και θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το συνθηματικό σας.

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status