Άντρας συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Λονδίνου με θήκη προστασίας iPhone σε σχήμα όπλου

Άντρας συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Λονδίνου με θήκη προστασίας iPhone σε σχήμα όπλου
ired.gr
Εάν θέλετε να χάσετε την πτήση σας μπορείτε να κυκλοφορήσετε στο αεροδρόμιο με μία θήκη προστασίας για iPhone όπως αυτή.

Ένας επιβάτης συνελήφθη από αστυνομικούς στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου, καθώς εντοπίστηκε να μεταφέρει συσκευή iPhone, σε θήκη προστασίας με σχήμα πυροβόλου όπλου. Η αστυνομία του Essex ανέβασε φωτογραφία της θήκης προστασίας σε σχήμα όπλου στο twitter, με σχόλιο:

“Ο κάτοχος της συγκεκριμένης θήκης προστασίας, θα μπορούσε να βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο με την είσοδό του στο αεροδρόμιο”.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μετατρέψετε τις Live Photos του iPhone 6s σε GIF 

Με ένα δεύτερο μήνυμά της η αστυνομία προσθέτει:

“Φέρνοντας ένα τέτοιου είδους αξεσουάρ σε ένα αεροδρόμιο, είναι σίγουρο πως θα χάσετε την πτήση σας.”

Στην αναφορά της η αστυνομία γράφει πως θα μπορούσε να συνταχθεί σε βάρος του αδίκημα, για προβολή απομίμησης όπλου, δημοσίως.

Αξεσουάρ για κινητές συσκευές του τύπου αυτού, κυκλοφόρησαν το 2014 και πολλές φορές κάτοχοι θηκών προστασίας σε σχήμα όπλου, έχουν έρθει ενώπιον της δικαιοσύνης κι έχει επιβληθεί ο νόμος σε αρκετές των περιπτώσεων.

gun case 01

Ενδεικτικά τον περασμένο Αύγουστο οι αστυνομικοί του Royal Canadian Mounted πυροβόλησαν στον αέρα για να σταματήσουν άνδρες οι οποίοι έφεραν τις θήκες προστασίας - όπλα στη ζώνη τους. Στη συνέχεια οι άνδρες αναγκάστηκαν να παραδώσουν τις θήκες, προκειμένου να αποφύγουν περαιτέρω κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - Η οθόνη κλειδώματος παίζει σημαντικό ρόλο στο νέο λειτουργικό 

“Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τους κινδύνους που σχετίζονται με την εμφάνιση αντιγράφων όπλων σε δημόσιο χώρο”, αναφέρει ο λοχίας του RCMP όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό. Όποιος είναι κάτοχος τέτοιων αξεσουάρ θα πρέπει να απαλλαγεί άμεσα από αυτά, για να μην κινδυνέψει.

Τον Ιούνιο του 2015 το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης έκανε δημόσια παρόμοιες προειδοποιήσεις κι από τότε το Amazon απομάκρυνε από τις σελίδες του τις θήκες προστασίας σε σχήμα όπλου.

από DINFUN