Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 6s - Οι τιμές μεταπώλησης της συσκευής παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

iPhone 6s - Οι τιμές μεταπώλησης της συσκευής παραμένουν σε υψηλά επίπεδα
ired.gr

Μήπως περιμένετε να πέσουν οι τιμές πώλησης της συσκευής iPhone 6s; Παρακαλώ “κρατήστε” μικρό καλάθι.

Με την εταιρεία Apple να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την επόμενη γενιά iPhone στους επόμενους μήνες, μία νέα ανάλυση της δευτερογενούς αγοράς της συσκευής iPhone 6s, ανέδειξε, πως η ναυαρχίδα της εταιρείας πωλείται περίπου στο 78% της τιμής της, ξεπερνώντας τον προκάτοχό της iPhone 6, την ίδια περίοδο.

Συγκεκριμένα o αναλυτής της εταιρείας ερευνών Piper Jaffray Gene Munster, παρακολουθεί τις τιμές μεταπώλησης των συσκευών της Apple στο eBay, αρκετά χρόνια. Μέσα σε 288 ημέρες από την έναρξη των πωλήσεων της συσκευής, το iPhone 6s διατηρεί το 78% της λιανικής του τιμής, σε σύγκριση με το 73% των συσκευών iPhone 6 και iPhone 6 Plus κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως η αγορά μεταπώλησης είναι σχετικά σταθερή, ο αναλυτής αναφέρει πως πρόκειται για καλό σημάδι και η επιχείρηση “iPhone” παραμένει υγιής. Πιστεύει πως οι προσδοκίες της αγοράς για την επερχόμενη συσκευή iPhone 7 θα είναι υψηλές, βάζοντας την κατάσταση της μετοχής της Apple ως “outperform”.

Συγκεκριμένα, ο Gene Munster αναφέρει πως αναμένει οι πωλήσεις της συσκευής iPhone 7 θα είναι όμοιες με της διετούς συσκευής iPhone 6 και η Apple θα υποχρεωθεί να ανακοινώσει διψήφια νούμερα ανάπτυξης τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2017.

Αξίζει να αναφέρουμε πως 4 μήνες μετά την κυκλοφορία της συσκευής Samsung Galaxy 7, η τιμή πώλησης στη δευτερογενή αγορά, έχει πέσει στο 71% της τιμής λιανικής της. Η επίδοση αυτή είναι χαμηλότερη από την προηγούμενη γενιά Galaxy S6 η οποία διατηρούσε περίπου το 74% της αξίας της, κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Διαβάστε επίσης: 40 εκατομμύρια οθόνες OLED οι πρώτες παραγγελίες για το iPhone του 2017

Ο αναλυτής σημειώνει επίσης πως κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών σε σημαντικές ενημερώσεις των προϊόντων όπως τα iPhone 4, iPhone 5 & iPhone 6, η μετοχή της Apple ξεπέρασε τον S & P 500 κατά 14% κατά μέσο όρο, 12 εβδομάδες πριν την επόμενη κυκλοφορία προϊόντος. Η παράδοση αυτή φαίνεται να συνεχίζεται και σήμερα.

Ο αναλυτής Piper Jaffray διατηρεί την αξιολόγηση της μετοχής της AAPL “overweight”, με τιμή στόχο τα $153.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status