Εγκαταστήστε Pages, Numbers, Keynote, iMovie και GarageBand δωρεάν στο iPhone

Εγκαταστήστε Pages, Numbers, Keynote, iMovie και GarageBand δωρεάν στο iPhone
ired.gr

Όλες οι εφαρμογές παραγωγικότητας της Apple, iWork και iLife, δύνανται να εγκατασταθούν δωρεάν.

Όλες οι εφαρμογές iLife και iWork της Apple για το λειτουργικό iOS διατίθενται δωρεάν υπό προϋποθέσεις. Εμείς σας παρουσιάζουμε πώς μπορείτε να το πράξετε εύκολα στη συσκευή σας iPhone ή iPad.

Έχουμε δεχθεί ερωτήσεις του τύπου:

"Άκουσα πως οι εφαρμογές Pages, Numbers, Keynote, iMovie και GarageBand είναι όλες δωρεάν. Όμως στο App Store έχουν κανονική τιμή, πώς μπορώ να τις κατεβάσω χωρίς να χρεωθώ;"

Το ηλεκτρονικό κατάστημα App Store για συσκευές iPhone και iPad φιλοξενεί πάνω από 2.000.000 εφαρμογές από τρίτους προγραμματιστές, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Μερικές από αυτές τις έχει δημιουργήσει η ίδια η Apple και τις προσφέρει επί των πλείστων δωρεάν.

ilife iwork 01

Διαβάστε επίσης: Σύγκριση των iPhone SE iPhone 6s Plus και iPhone 6s - Ποιο είναι ταχύτερο; 

Η σουίτα παραγωγικότητας iWork (Pages, Numbers, Keynote) καθώς και η σουίτα επεξεργασίας πολυμέσων iLife (iMovie, GarageBand) έχει συγχύσει τους χρήστες που προσπάθησαν να τις κατεβάσουν και να τις εγκαταστήσουν στη συσκευή τους iPhone ή iPad. Ο λόγος είναι πως αν πάτε στο App Store και αναζητήσετε τις εν λόγω εφαρμογές θα δείτε να κοστολογούνται ως εξής:

  • Pages: 9,99 €
  • Numbers: 9,99 €
  • Keynote: 9,99 €
  • iMovie: 4,99€
  • GarageBand: 4,99 €

Κατεβάστε κι εγκαταστήστε Pages, Numbers, Keynote, iMovie και GarageBand δωρεάν

Μην ανησυχείτε για τις παραπάνω τιμές, καθώς αν έχετε αποκτήσει τη συσκευή σας τα τελευταία δυόμισι χρόνια, έχετε δικαίωμα να κατεβάσετε δωρεάν όλες τις παραπάνω εφαρμογές. Ας δούμε ποιοι χρήστες πληρούν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν τις εφαρμογές αυτές δωρεάν.

Θα πρέπει να έχετε αγοράσει μία συσκευή iPhone ή iPad σχετικά πρόσφατα. Οι σουίτες iWork και iLife διατίθενται δωρεάν σε όσους χρήστες έχουν ενεργοποιήσει μια iOS συσκευή για πρώτη φορά μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2013. Εάν η συσκευή που κατέχετε έχει διαμορφωθεί πριν την καταλυτική ημερομηνία τότε τις παραπάνω εφαρμογές εάν τις χρειάζεστε, είτε είστε αναγκασμένοι να τις αγοράσετε ή να αποκτήσετε μία νέα iOS συσκευή για να τις εγκαταστήσετε δωρεάν.

Σημειώστε πως παρότι η Apple αναφέρεται στο λειτουργικό iOS 9 για τη δωρεάν προσφορά, δεν είναι υποχρεωτικό η συσκευή να φέρει το τελευταίο λειτουργικό σύστημα. Οποιαδήποτε συσκευή με λειτουργικό iOS 7 (ή νεότερο), μπορεί να δεχθεί δωρεάν εγκατάσταση των εφαρμογών, με την προϋπόθεση πως έχει ενεργοποιηθεί μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2013.

Μία ακόμη σύντομη αναφορά πριν φθάσουμε στο πως μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν τις εφαρμογές:

Υπάρχει το ενδεχόμενο οι εφαρμογές που αναζητείτε να είναι ήδη εγκαταστημένες στη συσκευή σας, χωρίς να το γνωρίζετε. Σύρετε προς τα κάτω την Αρχική Οθόνη από το μέσο της για να αποκαλύψετε το πλαίσιο αναζήτησης Spotlight. Πληκτρολογήστε τον τίτλο της εφαρμογής.

ilife iwork 02

Εάν εμφανιστεί, σίγουρα θα αναρωτηθείτε πως βρέθηκε στη συσκευή. Η εταιρεία Apple προ-εγκαθιστά εφαρμογές όπως Pages, Numbers, Keynote, iMovie και GarageBand σε όλες τις νέες συσκευές iPhone ή iPad με αποθηκευτικό χώρο 32 GB ή μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να πάρετε ένα εσωτερικό νούμερο αυτόματα στο iPhone σας 

Εάν όμως έχετε αποκτήσει την έκδοση εκκίνησης των 16 GB, τότε θα πρέπει να τις κατεβάσετε από το App Store. Η Apple δεν επιθυμεί να δεσμεύσει τον πολύτιμο χώρο σας με επιπλέον προ-εγκατεστημένες εφαρμογές.

  • Ανοίξτε λοιπόν την εφαρμογή App Store της συσκευής σας iPhone ή iPad
  • Βεβαιωθείτε πως έχετε εισάγει το Apple ID σας. Στην εφαρμογή θα εξακολουθήσετε να βλέπετε την τιμή αγοράς εάν δεν είστε συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό σας.
  • Αναζητήστε την εφαρμογή ή τις εφαρμογές που επιθυμείτε να εγκαταστήσετε και αγγίξτε το σύννεφο δεξιά της εφαρμογής, για να την εγκαταστήσετε.
  • Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για όλες τις εφαρμογές iWork ή iLife που θέλετε να κατεβάσετε.

Εναλλακτικά κάνετε αναζήτηση με το keyword “Apple”. Όλες οι εφαρμογές τις εταιρείας θα παραταχθούν στην οθόνη σας και μπορείτε να τις κατεβάσετε σε δευτερόλεπτα.

Προσπαθήσαμε να σας καθοδηγήσουμε βήμα βήμα πως μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν τις εφαρμογές παραγωγικότητας της Apple. Αν για κάποιο λόγο κάτι από τα παραπάνω χρειάζεται μεγαλύτερη διευκρίνιση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN