Νέα μήνυση στην Apple για την πατρότητα της συσκευής iPhone

Νέα μήνυση στην Apple για την πατρότητα της συσκευής iPhone
ired.gr

Τελικά είναι πολλοί, αλλά διασκορπισμένοι σε όλον τον κόσμο!

Ένας άντρας από τη Φλόριντα μηνύει την Apple για 10 δισεκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζοντας ότι του έκλεψε την ιδέα, όταν κυκλοφόρησε το iPhone, πριν από 9 χρόνια. Ο Thomas S Ross είχε καταθέσει μια πατέντα για μια «ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης», το 1992. Στην αγωγή του αναφέρει ότι ήταν ο πρώτος που κατέθεσε μια πατέντα για τέτοιου είδους συσκευή, η οποία, έκτοτε, έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από το iPhone της Apple αλλά και άλλες εταιρίες. Στον φάκελό του περιλαμβάνονται και τα σχέδια του αρχικού διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Μάλιστα, o Ross δηλώνει ότι οι «αναπαραγωγές» της Apple είναι αντιγραφές των τεχνικών του σχεδίων.

Ρίξτε μια ματιά στα σχέδια του «θιγμένου» Ross και αποφασίστε αν σας θυμίζει οτιδήποτε σε σχέση με το iPhone. 

iphone man 01

iphone man 02

Εκτός από τα 10 δις δολάρια που ζητά ως αποζημίωση, πιστεύει επίσης ότι δικαιούται το 1,5% των μελλοντικών κερδών της Apple. Αν λάβουμε υπόψη τα δισεκατομμύρια δολάρια που κέρδισε η Apple πέρυσι, τότε θα προσθέσει αρκετά ακόμα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. 

Η πατέντα του Ross δεν πήρε ποτέ έγκριση, δεδομένου ότι απέτυχε να καταβάλει τις ανάλογες εισφορές. Η αίτηση κηρύχθηκε εγκαταλελειμμένη το 1995. Παρόλαυτα, ο ίδιος συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η Apple τον αντέγραψε πλήρως κατά το σχεδιασμό του iPhone και των μεταγενέστερων συσκευών. 

Μεταξύ άλλων στην αγωγή αναφέρει τα λόγια του Steve Jobs που είχε πει κάποτε ότι «δεν ντρεπόμαστε ποτέ να κλέβουμε καλές ιδέες» και θεωρεί ότι η Apple του έχει προκαλέσει μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά που δεν μπορεί να αποζημιωθεί πλήρως ή να μετρηθεί σε χρήμα. Απαιτεί, μάλιστα, να πραγματοποιηθεί μια δίκη στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Νότιας Φλόριντα, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία. 

Ο κύριος από τη Φλόριντα δεν είναι ο μόνος που διεκδικεί την πρωταρχική ιδέα για το iPhone. Πρόσφατα και η Nancy Pelosi, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στην αμερικάνικη βουλή, δήλωσε ότι το iPhone εφευρέθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. 

Διαβάστε επίσης: «Ποιος ήταν τελικά ο εφευρέτης του iPhone;»

Από mirelen