Τι πρέπει να δημιουργήσει η Google για να συναγωνιστεί το iPhone;

Τι πρέπει να  δημιουργήσει η Google για να συναγωνιστεί το iPhone;
ired.gr
Αν υπάρχει μια εταιρεία που θα μπορούσε να έχει την επιρροή και τη δύναμη να ανταγωνιστεί την Apple, αυτή είναι η Google.

Μια πρόσφατη φήμη αναφέρει ότι η Google θα μπορούσε να ετοιμάζει ένα νέο smartphone για να ανταγωνιστεί, «στα ίσα» το iPhone της Apple. Στο άκουσμα μιας τέτοιας είδησης, κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένου ότι στο iPhone ανήκει το 80% των κερδών από την αγορά smartphones, με μόνο το 20% των πωλήσεων.

Όμως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Google έχει, δυνητικά, τη δύναμη, την επιρροή και φυσικά τα χρήματα για να μπει σε μια τέτοια σκληρή μάχη με την Apple και το iPhone. Όμως για να βγει νικήτρια δεν θα πρέπει να επαναλάβει τα λάθη που έκαναν πολλές εταιρείες του Android οικοσυστήματος όλα αυτά τα χρόνια.

Παρακάτω, απαριθμούμε δέκα από τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να λάβει υπόψη της η Google για να αντιμετωπίσει σοβαρά το iPhone.

Διαφορετικότητα

Όλες οι Android συσκευές έχουν άπειρες ομοιότητες, σε αντίθεση με το iPhone που είναι μοναδικό! Εάν η Google θέλει να κάνει το μεγάλο μπαμ, τότε χρειάζεται μια συσκευή που να ξεχωρίζει από το πλήθος. Αυτό από μόνο του, θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά το τοπίο στα Android.

Προσαρμοσμένο Android

Ένας τρόπος που η Google θα μπορούσε να διαφοροποιήσει το υλικό της από τα υπόλοιπα Android είναι να δημιουργήσει μια προσαρμοσμένη, κλειστού κώδικα έκδοση που θα μπορεί να παραχωρεί σε τρίτους κατασκευαστές, μόνο αν το θέλει. Αυτή η έκδοση θα μπορούσε να είναι συμβατή με τις υπάρχουσες εφαρμογές αλλά θα είχε τη δυνατότητα να εισάγει και νέα χαρακτηριστικά που θα την κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Μαζική και εντατική διαφήμιση

Η Apple ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για τη διαφήμιση. Η Google πρέπει να κάνει κάτι αντίστοιχο για να δείξει στους υποψήφιους αγοραστές τι αξίζει και τι προσφέρει η νέα συσκευή της.

google phone 01

Σωστή τιμή

Η τιμή της νέας συσκευής θα πρέπει να είναι κοντά, ή ακόμη καλύτερα πιο χαμηλά, από εκείνη του iPhone. Σήμερα, ελάχιστες συσκευές έχουν την ίδια, υψηλή τιμή με το iPhone.

Να μην στηριχθεί στο Nexus

Όσο καλό και να είναι το Nexus, για τη Google είναι απλώς άλλο ένα Android smartphone. Η νέα συσκευή θα πρέπει να έρθει με φρέσκες ιδέες και νέο branding.

Υψηλού επιπέδου συσκευή

Τα πάντα, από την οθόνη, τον επεξεργαστή, τη μπαταρία και το εξωτερικό περίβλημα, όλα θα πρέπει να είναι τα καλύτερα και ποιοτικότερα που υπάρχουν.

Ψηφιακή βοήθεια που λειτουργεί

Ένα από τα ελάχιστα αδύναμα σημεία της Apple είναι η ψηφιακή βοηθός της. Αντίθετα, η Google τα πάει εξαιρετικά, κάτι που μπορεί να θέσει ως πλεονέκτημα και να επωφεληθεί από την κατάσταση.

Κι άλλες συσκευές

Το νέο smartphone θα χρειαστεί να είναι μέρος ενός οικοσυστήματος. Ένα tablet και ένα SmartWatch θα κάνουν το νέο εγχείρημα να φαίνεται εξαιρετικά αξιόπιστο.

Άψογη υποστήριξη και εξυπηρέτηση πελατών

Η Apple έχει υψηλές βαθμολογίες όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των πελατών της. Η Google θα πρέπει να θέσει σε λειτουργία ένα μηχανισμό για να προσφέρει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υποστήριξης.

Χρόνος

Η Google δεν πρόκειται να νικήσει την Apple από την μια μέρα στην άλλη. Αν συμβεί, θα είναι μια μακρά και δαπανηρή μάχη.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 6s Plus vs Nexus 6P»

Από mirelen