Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Sharp αρχίζει να παράγει OLED οθόνες για τα μελλοντικά iPhone

Η Sharp αρχίζει να παράγει OLED οθόνες για τα μελλοντικά iPhone
ired.gr

Η Sharp θα μπει στην παραγωγή οθονών OLED για ένα μοντέλο του iPhone πριν το 2018.

Επιπρόσθετα με τις LG Display και Samsung (τμήμα οθονών για κινητά της δεύτερης), που και οι δυο έχουν διαθέσει μεγάλο μέρος των πόρων τους για την παραγωγή OLED πάνελ, για τις ανάγκες του περάσματος της Apple από τα LCD στα OLED για τα επόμενα iPhone, αναφέρθηκε από το Ιαπωνικό πρακτορείο Nikkei ότι και η Sharp επιστρατεύεται για να βοηθήσει προς τον ίδιο στόχο πριν το 2018.

Είναι πια κοινός τόπος ότι η Apple ετοιμάζεται για τη μετάβαση στις OLED οθόνες και μάλιστα έγκαιρα προκειμένου να είναι έτοιμη για την 10η επέτειο του iPhone το 2017.

Η Sharp εξαγοράστηκε το Μάρτιο του 2016 από τη Foxconn, με αντίτιμο 3,5 δις δολάρια προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο του παραπαίοντος Ιαπωνικού γίγαντα.

Η Foxconn δηλώνει ότι η συμφωνία θα βελτιώσει τη θέση της στην τεχνολογική αλυσίδα αξιών. Έχει σχέδια ώστε να αναπτύξει την ικανότητα παραγωγής της Sharp και να επενδύσει στην παραγωγή OLED οθονών - πιθανότατα - για τα επόμενα μοντέλα iOS συσκευών.

«Θα είμαστε έτοιμοι πριν από το 2018 και θα προμηθεύουμε OLED πάνελ στους πελάτες μας», είπε ο πρόεδρος της Foxconn, Terry Gou, στους ρεπόρτερ μετά την ετήσια συνάντηση μετόχων την περασμένη Τετάρτη, αλλά αρνήθηκε να πει αν τα παραγόμενα πάνελ θα αφορούν το μελλοντικό iPhone.

Σημειώνοντας ότι μόνο οι Samsung και LG είναι ικανές να παράγουν πάνελ OLED σε μεγάλες ποσότητες, σύμφωνα με την αναφορά, η Apple συμφώνησε να προμηθεύεται OLED πάνελ από τη Samsung για το 2017 τουλάχιστον.

Παρόλο που τα προϊόντα της Apple διαθέτουν κλασικές TFT-LCD οθόνες, η εταιρία του Cupertino έχει υιοθετήσει εύκαμπτες OLED οθόνες για τη «φορετή» συσκευή της (Apple watch), επειδή μια OLED οθόνη χρειάζεται ένα μικρό μέρος μόνον της ισχύος που απαιτεί μια αντίστοιχη κλασική TFT-LCD. Οι εύκαμπτες OLED χρησιμοποιούνται επίσης ήδη από τη Samsung στα Galaxy S6 Edge και Galaxy S7 Edge κινητά της που έχουν καμπυλωτές οθόνες.

Δείτε ακόμη: Πλησιάζει το πρώτο OLED iPhone!

Και ενώ μιλάμε γι’ αυτό, το Ταϊβανέζικο περιοδικό DigiTimes ανέφερε πρόσφατα ότι η Apple μπορεί να κάνει και μια άλλη μετάβαση στα ελάχιστης κατανάλωσης micro-LED panels για το Apple watch του 2017. Πέρσι, η εταιρία κατασκευής του iPhone έφτιαξε εγκαταστάσεις στη βόρεια Ταϊβάν για την έρευνα πάνω στα micro-LED. Το ενδιαφέρον της πάνω στην τεχνολογία αποκαλύφθηκε αφότου εξαγόρασε την αμερικάνικη εταιρία ανάπτυξης micro-LED LuxVue Technology το Μάιο του 2014.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status