Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 9 - Πώς απενεργοποιούνται τρεις λειτουργίες που συνήθως επιλέγουμε από λάθος

iOS 9 - Πώς απενεργοποιούνται τρεις λειτουργίες που συνήθως επιλέγουμε από λάθος
ired.gr

Κάποια χαρακτηριστικά του iOS είναι “αχώριστοι φίλοι” μας. Κάποια άλλα, τα ενεργοποιούμε κατά λάθος. Δείτε πώς να τα απενεργοποιήσετε.

Υποθέτω πως έχετε αντιληφθεί πως οι Apple fans γνωρίζουμε τις λειτουργίες, τις δυνατότητες αλλά και τα κουσούρια του iOS καλύτερα και από ό,τι αυτά των Windows. Με την πάροδο των ετών, νέα features προστίθενται, κάποια από τα οποία αποδεικνύονται χρήσιμα, ενώ κάποια άλλα, όχι. Σε μερικές περιπτώσεις δε, ενεργοποιούμε εκ παραδρομής κάποιες λειτουργίες διακόπτοντας τη ροή των ενεργειών μας. Ας δούμε τρεις από αυτές, καθώς και πώς μπορούμε να τις απενεργοποιήσουμε.

Διαβάστε επίσης: Η εφαρμογή BOOM για iOS θα απογειώσει την ακουστική σας εμπειρία 

Ανακίνηση για αναίρεση

ios tips 01

Ελληνιστί, “shake to undo”. Μου τυχαίνει αρκετά συχνά, να γράφω ένα κείμενο εν κινήσει και ξαφνικά να βλέπω το μήνυμα της αναίρεσης. Ναι, καλό και χρήσιμο. Έλα όμως που όταν το χρειάζομαι, δεν το θυμάμαι ποτέ και ανακαλώ την τελευταία μου ενέργεια με “παραδοσιακούς τρόπους”...

Για την απενεργοποίηση της λειτουργίας ακολουθούμε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Ανακίνηση για αναίρεση > “Κλείνουμε” τον εικονικό διακόπτη

Πολυ-διεργασία στο iPad

ios tips 03

Ναι, πρόκειται για μία από τις καλύτερες λειτουργίες του iPad. Όσο κατείχα την ταμπλέτα της Apple (δεν αλλαξοπίστησα, την αντικατέστησα με ένα MacBook), τη χρησιμοποιούσα συνέχεια. Όμως, η πλειοψηφία των χρηστών φαίνεται πως όχι μόνο δεν την χρησιμοποιεί, αλλά ούτε γνωρίζει καν την ύπαρξή της, με αποτέλεσμα, όταν κατά λάθος την ενεργοποιεί να κοιτάζει την οθόνη του iPad λες και είναι πυρηνικό αντιδραστήριο.

Για την απενεργοποίηση της λειτουργίας ακολουθούμε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Πολυδιεργασία > “Κλείνουμε” τον εικονικό διακόπτη “Επιτρέπονται πολλές εφαρμογές”

Εύκολη Πρόσβαση

ios tips 05

Τι είναι αυτό; Μα φυσικά το Reachability! Η Apple, όταν εδέησε να μεγαλώσει τις οθόνες των iPhones με την κυκλοφορία των iPhone 6 και iPhone 6 Plus και με σκοπό τη διευκόλυνση των χρηστών που κάνουν χρήση των συσκευών τους με το ένα χέρι, μας παρουσίασε μία λειτουργία, το Reachability, προκειμένου με ένα διπλό άγγιγμα στο home button, τα στοιχεία που εμφανίζονται στην οθόνη να κινούνται προς το κάτω μέρος της. Έτσι, οι χρήστες μπορούν πιο εύκολα να χειριστούν τη συσκευή τους με το ένα χέρι. Στην αρχή, το χρησιμοποιούσα. Τώρα πλέον το Plus το χειρίζομαι ανετότατα με το ένα χέρι. Και όχι μόνο αυτό, αρκετές φορές αγγίζω κατά λάθος δύο φορές το home button και βλέπω την οθόνη να “κατηφορίζει”.

Για την απενεργοποίηση της λειτουργίας ακολουθούμε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > “Κλείνουμε” τον εικονικό διακόπτη “Εύκολη πρόσβαση”

Κλείνοντας

Ασφαλώς, αρκετοί χρήστες χρησιμοποιούν αυτά τα features και αυτός ο μίνι οδηγός πιθανόν να τους είναι άχρηστος. Όμως, πιστεύω, πως αρκετοί από εμάς δεν κάνουμε χρήση και των τριών αυτών λειτουργιών και εκτιμώ πως θα ήταν καλό να τις απενεργοποιήσουμε (όσες δεν χρησιμοποιούμε τελοσπάντων), κυρίως για να αποφύγουμε την άσκοπη ενεργοποίησή τους και κατ’ επέκταση, για να διατηρήσουμε το νευρικό μας σύστημα σε μία καλή κατάσταση (μου έχει τύχει σε συγγραφή μηνύματος να ενεργοποιηθούν το shake to undo και το reachability στο καπάκι - δεν υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό).

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status