Υποβάθμιση του λειτουργικού iOS 10 στην επίσημη διαθέσιμη έκδοση

Υποβάθμιση του λειτουργικού iOS 10 στην επίσημη διαθέσιμη έκδοση
ired.gr

Αναβαθμίσατε το iPhone στη δοκιμαστική έκδοση iOS 10 και το έχετε μετανιώσει; Δείτε πώς μπορείτε να επιστρέψετε στο επίσημο λειτουργικό iOS 9.3.2.

Είναι εφικτό να κάνετε υποβάθμιση λειτουργικού, αν παρεμπιπτόντως ακολουθήσατε τον οδηγό μας και αναβαθμίσατε στη δοκιμαστική έκδοση του iOS 10.

Διαβάστε: iOS 10 - Εγκαταστήστε σήμερα τη δοκιμαστική έκδοση του νέου λειτουργικού

Υποβάθμιση του λειτουργικού iOS 10 Developer account

Η Apple στις αρχές του μήνα παρουσίασε στην εναρκτήρια ομιλία του Παγκόσμιου συνεδρίου προγραμματιστών WWDC 2016, την επερχόμενη έκδοση iOS 10, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε δοκιμαστική μορφή (για προγραμματιστές εφαρμογών μόνο) για εγκατάσταση σε συσκευές iPhone και iPad. Για όλους τους υπόλοιπους, η τωρινή διαθέσιμη έκδοση είναι η iOS 9.3.2 έως την επόμενη δημόσια iOS 10.0.0 beta 1, που αναμένουμε τον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης: Quick Tip: Πώς να βρείτε το iPhone όταν είναι στο αθόρυβο

Εάν λοιπόν ανήκετε σε αυτούς που πήραν τη μεγάλη απόφαση κι εγκατέστησαν το νέο λογισμικό για μία προεπισκόπηση, αλλά τώρα το έχετε μετανιώσει κι επιθυμείτε να υποβαθμίσετε το λειτουργικό σας στην επίσημη έκδοση iOS 9.3.2, σας λέμε με ασφάλεια πως έχετε τη δυνατότητα να το πράξετε.

Στη ανάρτηση αυτή θα σας εξηγήσουμε πως μπορείτε - παρότι έχετε αναβαθμίσει στην δοκιμαστική έκδοση iOS 10 - με μερικά απλά βήματα να επιστρέψετε και πάλι στη σταθερότητα που παρέχει η τελευταία επίσημη έκδοση. Η Apple επιτρέπει να υποβαθμίσετε το λειτουργικό σύστημα μια συσκευής iPhone ή iPad όταν (αυτό) βρίσκεται σε στάδιο δοκιμής. Θυμίζουμε πως η ενέργεια της υποβάθμισης είναι σχεδόν αδύνατη όταν πρόκειται για επίσημη έκδοση.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε πως παρότι η υποβάθμιση είναι εφικτή δεν ισχύει το ίδιο και για την επαναφορά του εφεδρικού αντιγράφου ασφαλείας της συσκευής σας σε παλαιότερη έκδοση. Στον οδηγό που έχουμε αναρτήσει για να κάνετε την αναβάθμιση στο λογισμικό iOS 10 σήμερα, είχαμε τονίσει πως πρέπει να διατηρήσετε εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας.

Ο λόγος είναι πως εάν αποφασίσετε να επιστρέψετε, θα πρέπει είτε να επαναφέρετε τη συσκευή σας από εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας της ημέρας που έγινε η αναβάθμιση, ή, να διαμορφώσετε τη συσκευή σας ως νέα, χάνοντας όσα δεδομένα δεν συγχρονίζονται με την υπηρεσία iCloud. Οποιαδήποτε μεταβολή έχει γίνει στα δεδομένα σας, όντας στην αναβαθμισμένη έκδοση iOS 10, θα χαθεί, καθώς δεν είναι εφικτή η ανάκτησή της.

Για να επαναφέρετε τη συσκευή σας iPhone ή iPad στην τελευταία επίσημα ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS, κάνετε τα εξής βήματα:

ios 10 01

  • Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή σας Mac ή PC.
  • Πιέστε παρατεταμένα το πλήκτρο αφετηρίας και το πλήκτρο ενεργοποίησης, έως ότου δείτε τη συσκευή σας σε λειτουργία ανάκτησης.
  • Η εφαρμογή iTunes θα αναφέρει πως έχει εντοπίσει συσκευή σε λειτουργία ανάκτησης και πρέπει να γίνει αποκατάσταση του λειτουργικού.
  • Επιλέξτε Επαναφορά και ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης: Πώς να κατεβάσετε αρχεία στο iPhone 

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα είστε σε θέση να διαμορφώσετε τη συσκευή σας από την αρχή στο λειτουργικό iOS 9.

H διαδικασία αυτή δεν πρόκειται να σας στερήσει οποιαδήποτε αναβάθμιση στο μέλλον, είτε στο λειτουργικό iOS 9 είτε στις δημόσιες δοκιμαστικές εκδόσεις που θα ακολουθήσουν της έκδοσης των προγραμματιστών.

Θελήσαμε να σας συμβουλέψουμε βήμα προς βήμα για το πώς μπορείτε να κάνετε υποβάθμιση του λειτουργικού συστήματος iOS 10. Εάν τα παραπάνω αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα, εμείς βρισκόμαστε εδώ για να σας τα καλύψουμε.

από DINFUN