Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελικά από πού ξεφυτρώνουν όλες αυτές οι φήμες για την Apple;

Τελικά από πού ξεφυτρώνουν όλες αυτές οι φήμες για την Apple;
ired.gr
Για καμία άλλη εταιρεία στον κόσμο δεν δημιουργούνται τόσες πολλές φήμες και εικασίες για τα προϊόντα της, σχεδόν καθημερινά. Γιατί για την Apple;

 

Όταν, πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, ξεκίνησα να γράφω για το blog του ired, είχα εντυπωσιαστεί για το πόσα νέα και ειδήσεις κυκλοφορούν για την Apple, καθημερινά και σταθερά. Από αυτά τα μισά μπορεί να είναι πραγματικές ειδήσεις και τα άλλα μισά φήμες και εικασίες. Το θέμα είναι πραγματικά απίστευτο και αρκεί κανείς να κάνει μια βόλτα στα sites και στα forums που συχνάζουν οι Apple fans για να το καταλάβετε. Όλες οι φήμες είναι φυσικά ...φήμες, μέχρι να επιβεβαιωθούν από την ίδια την Apple.

Οι ειδήσεις ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Θα έχει υποδοχή ακουστικών το νέο iPhone; Θα είναι dual SIM; Θα γίνει ριζική ανακαίνιση στο iTunes; Θα βγει σε κυκλοφορία το Apple Car; Θα είναι το deep blue το νέο χρώμα της Apple; Από την έγκριτη εφημερίδα New York Times μέχρι και κάθε site που σέβεται τον εαυτό του, εμφανίζονται, σχεδόν καθημερινά, φημολογούμενες ειδήσεις για την Apple και τα προϊόντα της.

Προέρχονται από «ανώνυμες», «καλά πληροφορημένες» και «αξιόπιστες» πηγές. Πηγές που «γνωρίζουν το πώς σκέφτεται η εταιρεία». Πολλές φορές μάλιστα η «είδηση» συνοδεύεται από θολές και κουνημένες φωτογραφίες του νέου iPhone ή των εξαρτημάτων του.

apple rumors 01

Πώς αυτές οι πληροφορίες, που αφορούν μια από τις πιο μυστικοπαθείς εταιρείες στον κόσμο, φτάνουν στο κοινό; Ποιοι είναι αυτοί που τις διαρρέουν; Ποιος κερδίζει κάτι από όλα αυτά;

Οι ειδήσεις για τα ακυκλοφόρητα προϊόντα της Apple προέρχονται συνήθως από τέσσερις πηγές:

  • Ένας αναλυτής που βγάζει θεωρίες για το μέλλον.
  • Μια ανακάλυψη που τυχαία βρίσκει κάποιος ψαχουλεύοντας ένα beta λειτουργικό σύστημα.
  • Ένας άνθρωπος της Apple που δεν τηρεί το συμβόλαιο σιωπής.
  • Κάποιος που εργάζεται στο εργοστάσιο Foxconn της Ταιβάν, όπου κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο τα iPhone.

Πρέπει να πιστεύουμε στις φήμες;

Τουλάχιστον πέντε μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία του iPhone 7 και ήδη είχαν αρχίσει οι φήμες. Ο κόσμος ενθουσιάζεται, οι χρήστες ζητωκραυγάζουν, οι iPhone users χειροκροτούν. Βαθιά μέσα τους γνωρίζουν ότι οι θολές φωτογραφίες μπορεί να προέρχονται από οποιοδήποτε Android smartphone και ότι ο αναλυτής θέλει απλώς να μαντέψει το επόμενο βήμα της Apple.

Δεν έχει σημασία αν οι φήμες θα βγουν αληθινές, ούτε αν η επόμενη εικασία ακυρώσει την χθεσινή. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να διαρρέουν ειδήσεις, χωρίς καμία επίσημη επιβεβαίωση από την Apple. Για παράδειγμα, όταν τον Ιανουάριο κυκλοφόρησε η είδηση ότι το επόμενο iPhone μπορεί να μην έχει υποδοχή ακουστικών, 300.000 άνθρωποι συγκέντρωσαν υπογραφές για να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Κάποιες από αυτές, φυσικά, είναι αληθινές. Κάποιες, όμως, όχι. Κάποιες θέλουμε πολύ να τις πιστέψουμε, κάποιες άλλες κάνουμε ότι δεν τις ακούσαμε. Όμως, ποτέ δεν θα στερέψει το ενδιαφέρον μας και η δίψα για νέες ειδήσεις και φήμες που αφορούν τα προϊόντα της Apple. Η περιέργεια και η ανάγκη για συνεχή Apple ειδησεογραφία κυλάει στο αίμα κάθε Apple fan boy και κάθε Apple fan girl.

Διαβάστε επίσης: Οι φήμες θέλουν μια συσκευή iPhone 7 Dual SIM, να τις ακολουθήσουμε;

Ποιος κερδίζει από όλα αυτά;

apple rumors 02

Μα φυσικά η ίδια η Apple. Όπως είναι γνωστό, μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν για εσένα, αρκεί να γράφουν σωστά το όνομά σου.

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status