Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γίνετε ειδικός - Πώς να συλλαμβάνετε κρυφές selfies

Γίνετε ειδικός - Πώς να συλλαμβάνετε κρυφές selfies
ired.gr

Αν δεν θέλετε να σας παίρνει κανείς είδηση όταν τραβάτε selfies, διαβάστε τον οδηγό μας.

Οι selfies μπορεί να είναι κάτι το συνηθισμένο πια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και κάτι το αποδεκτό πάντα. Για να μην πούμε ότι υπάρχουν και μέρη όπου είναι απαγορευμένες. Για παράδειγμα, στη Disney World τα selfie sticks είναι παράνομα και κατάσχονται όταν τα βρουν στον έλεγχο. Και αυτό δεν είναι το μόνο μέρος που είναι ενάντιο στις selfies. Στη Garoupe Beach της Γαλλίας οι selfies είναι απαγορευμένες και αν θέλετε να «τρέξετε με τους ταύρους» στην Pamplona της Ισπανίας μπορείτε να φάτε πρόστιμο μέχρι και 4.000€ αν σας πιάσουν να τραβάτε selfie. Κι αν προσπαθήσετε να τραβήξετε κάποια selfie με ένα μεγάλο αιλουροειδές στον ζωολογικό κήπο της Ν. Υόρκης σας περιμένει ένα ωραιότατο πρόστιμο από 500-1000$.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, και όλους του κανονισμούς εναντίον των selfies, φαίνεται ότι η σχετικά πρόσφατη αυτή μόδα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στον σύγχρονο κόσμο μας. Κι ενώ πολλοί θα γελάσουν θεωρώντας τη νέα συνήθεια αφελή και άκακη, η αλήθεια είναι ότι μπορεί ακόμη και να σκοτώσει. Τον Μάιο του 2015, ένας έφηβος πέθανε προσπαθώντας να τραβήξει μια selfie σε μια γέφυρα όταν άγγιξε κατά λάθος ηλεκτροφόρα καλώδια. Και το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, δύο φοιτητές μηχανικοί από την Ινδία πνίγηκαν στο Narmada Canal καθώς γλίστρησαν στις όχθες του ενώ τραβούσαν selfies. Η απόσπαση της προσοχής που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της λήψης μιας selfie μπορεί όντως να αποβεί θανατηφόρα.

Βέβαια, αυτά συμβαίνουν σε ακραίες περιπτώσεις απροσεξίας. Η πλειοψηφία των κανονισμών ενάντια στις selfies δεν έχει να κάνει τόσο με την επικινδυνότητά τους, όσο με την ενόχληση που δημιουργούν στον περίγυρο του ατόμου που τραβάει τη selfie.

Τι γίνεται όμως αν - για διάφορους λόγους - θέλετε οπωσδήποτε να τραβήξετε μια selfie; Τι γίνεται αν νιώθετε ότι αυτή είναι μια κατάλληλη στιγμή για μια selfie, αλλά δεν μπορείτε να τεντώσετε το χέρι και να «κάνετε φιλάκια» για να την τραβήξετε; Δε σας λέμε να παραβείτε τη νομοθεσία εδώ ή να τραβήξετε μια ωραία selfie με το τρένο που έρχεται από πίσω σας (αλήθεια μεγάλε; με το τρένο;). Απλά θέλουμε να σας δείξουμε τον τρόπο να τραβάτε selfies χωρίς να ενοχλείτε, χωρίς να σας θεωρούν για βλαμμένο/η και μάλιστα με ασφάλεια.

Δείτε λοιπόν τον απόλυτο οδηγό για «super sneaky selfie!»

Δείτε ακόμη: Selfies με Flash για όλα τα iPhone 

1. Κλείστε εντελώς τον ήχο του κινητού σας

secret selfies 02

Πριν κάνετε οτιδήποτε, κλείστε εντελώς την ένταση του ήχου στο κινητό σας. Ως γνωστόν, με κάθε φωτογραφία που τραβάμε ακούγεται ο γνωστός ήχος του κλείστρου που επιβεβαιώνει τη λήψη της φωτό. Ε, λοιπόν, αυτός ο ήχος δεν πρέπει να ακουστεί, αν είναι να μην μας «πάρουν πρέφα» που λέμε. Κατεβάστε λοιπόν την ένταση του ήχου στο «0» και πατήστε και το πλήκτρο σίγασης (mute) για ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά.

2. Ξεχάστε τις ψηλές γωνίες, κάντε το απλό

secret selfies 03

Ίσως έχετε ακούσει ότι το απλό είναι και όμορφο. Και είναι αλήθεια ότι τις περισσότερες φορές η προσποίηση και το στήσιμο φέρνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα - ειδικά στη φωτογραφία. Παίρνοντας λοιπόν μια κρυφή selfie θα πρέπει να μείνετε στα απλά θέλοντας και μη και - πού ξέρετε - τελικά ίσως και να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Όπως και να ‘χει, σε μια κρυφή selfie ξεχάστε τα τεντωμένα χέρια και τις περίεργες πόζες με τα σουφρωμένα χείλια αν δεν θέλετε να σας πάρουν είδηση. Κρατήστε το κινητό σας ακριβώς μπροστά σας και δώστε γωνία στο πρόσωπό σας (σκύβοντας ελαφρά ή γυρίζοντας λίγο στο πλάι) ώστε να βρείτε την «κολακευτική γωνία». Θα δείτε ότι η φωτογραφία θα βγει φυσικότερη και καθόλου προσποιητή.

Δείτε ακόμη: Διορθώστε τις selfies και τα πορτρέτα σας στο iPhone 

3. Αγοράστε μια θήκη που να βοηθάει στις selfies

secret selfies 04

Η βασίλισσα των selfies, Kim Kardashian, συνεταιρίστηκε προσφάτως με τη LuMee, μια εταιρία που φτιάχνει θήκες κινητών με φωτάκια LED γύρω-γύρω, ώστε να παρέχουν τον απαραίτητο φωτισμό για selfies, ενώ στολίζουν το κινητό ταυτόχρονα (λίγο κιτς, είναι αλήθεια, αλλά μπρος στα κάλλη ...). Ο μακιγιέρ της Beyonce, Ty Hunter, από την άλλη, σχεδίασε επίσης μια αυτοφωτιζόμενη θήκη κινητού με το όνομα Ty-Lite.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν μια θήκη ειδικά κατασκευασμένη για selfies που όμως δεν θα τραβάει την προσοχή όπως τα εμπρόσθια φλας που κάνουν οι οθόνες κάποιων κινητών, μπορείτε να τραβήξετε selfies ακόμη και σε σκοτεινά μέρη χωρίς να σας πάρουν είδηση.

Μια συμβουλή εδώ: χρησιμοποιείτε αυτές τις θήκες με χαμηλωμένο σχετικά το φωτισμό τους, αλλιώς θα πετύχετε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

4. Ξεχάστε τα επιπλέον αξεσουάρ

secret selfies 05

Δε λέω, καλοί είναι οι έξτρα φακοί, τα τρίποδα, τα μονόποδα, τα remote, αλλά εδώ μιλάμε για κρυφές selfies και όχι για κινηματογραφική παραγωγή. Όπως είπαμε και στην αρχή, «κράτα το απλό».

Παρόλο που υπάρχουν - είναι αλήθεια - μπόλικα αξεσουάρ για να τραβήξεις ταινία του Χόλιγουντ με το κινητό σου, κανένα από αυτά δε θα βοηθήσει αν θέλεις να τραβήξεις selfie και να μην σε αντιληφθούν. Μένουμε λοιπόν στα βασικά: το κινητό και ίσως μια θήκη που θα βοηθάει στο φωτισμό σαν τις παραπάνω.

Δείτε ακόμη: Το κλεμμένο iPhone, ο κλέφτης Κινέζος και οι Μανταρινιές... 

5 RBF: θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος

secret selfies 06

Το ακρωνύμιο RBF σημαίνει «Resting Bitch Face» και όπως δηλώνει η ονομασία του, έχει να κάνει με την έκφραση αυτή που κάνει μια γυναίκα να φαίνεται αγριεμένη κι έτοιμη για επίθεση. Ίσως σας φανεί περίεργο αλλά τα παπιόχειλα (duck face) και τα σουφρωμένα χαμογελάκια μας κάνουν να φαινόμαστε μάλλον ... ηλίθιοι. Μια σοβαρή, ελαφρά αγριεμένη, ή μισο-θλιμμένη έκφραση, ένα μισό ειρωνικό και αδιόρατο χαμόγελο μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν μια εντελώς άλλη διάσταση σε σχέση με τις γνωστές χαζοχαρούμενες εκφράσεις του τύπου «είμαι πανευτυχής μετά το ηλεκτροσόκ».

Ξεχάστε λοιπόν τα παπιόχειλα, μαζέψτε τα δόντια μέσα με το χαμόγελο τύπου «τα σαγόνια του καρχαρία» και πάρτε μια άλλη πόζα, πιο σοβαρή, πιο μετρημένη, πιο «φιλοσοφημένη» ή «κουλτουριάρικη» και θα δείτε τα «like» να πέφτουν βροχή - κι αν όχι, θα έχετε τουλάχιστον μια αλλιώτική και πιο όμορφη φωτογραφία.

Δοκιμάστε λοιπόν το RBF στις selfies σας γιατί έτσι κι αλλιώς, είναι ο μόνο τρόπος για να μην σας καταλάβουν όταν θα τραβάτε εκείνη την κρυφή selfie μέσα σε ένα μουσείο γεμάτο κόσμο ή σε ένα λεωφορείο όπου ανακαλύψατε ότι η ομορφιά σας ξεχωρίζει και πρέπει να απαθανατιστεί.

Και κάτι ακόμη: συνηθίστε να τα κάνετε αυτά κρατώντας το κινητό με το ένα χέρι όπως όταν κάνετε χρήση του για άλλες εργασίες ώστε να μην φαίνεται ότι τραβάτε selfie.

Καλές λήψεις και μακριά από γέφυρες, όχθες και ... ζωολογικούς κήπους.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status