iOS 10 - “Raise to Wake”, Απλά ανασηκώστε τη συσκευή σας για να ξυπνήσει

iOS 10 -  “Raise to Wake”, Απλά ανασηκώστε τη συσκευή σας για να ξυπνήσει
ired.gr

Ποιες συσκευές θα μπορούν να κάνουν χρήση της νέας λειτουργίας “Raise to Wake” στο iOS 10;

Μπορεί η παρουσίαση του iOS 10 να αποτελεί παρελθόν, αλλά οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μας δίνουν μία καλύτερη εικόνα για τις πιθανές ασυμβατότητες που θα αντιμετωπίσουν με κάποιες από τις νέες λειτουργίες, οι κάτοχοι παλαιότερων συσκευών. Πρόσφατα σας ενημερώσαμε για την υποστήριξη που θα λάβουν τα παλαιότερα μοντέλα ως προς τα Rich Notifications και σε αυτή την ενότητα θα δούμε τι ισχύει για τη λειτουργία Raise to Wake.

Όπως θα γνωρίζουν όσοι έχουν βάλει “στο μάτι” το Apple Watch, υπάρχει η δυνατότητα της ενεργοποίησης της συσκευής, απλά με την κίνηση του καρπού μας. Τώρα, αυτό το feature, με την έλευση του iOS 10, θα “μεταφερθεί” και στα iPhones και ονομάζεται “Raise to Wake. Ασφαλώς, σε αυτή την περίπτωση δεν θα ανιχνεύεται η κίνηση του καρπού μας, αλλά της ίδιας της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - Αυτές είναι οι συσκευές iPhone και iPad που θα το υποστηρίζουν

raise wake 01

Με βάση τα τελευταία ευρήματα, η δυνατότητα αυτή θα δοθεί στις συσκευές που φέρουν τον συν-επεξεργαστή Μ9 της Apple, δηλαδή τα iPhone 6s, iPhone 6s Plus και iPhone SE. Ενώ ο Μ9 είναι “παρών” και στα iPad Pros, μέχρι στιγμής δεν έχει προβλεφθεί η περαιτέρω υιοθέτηση του feature σε αυτά, προφανώς λόγω της διαφορετικής χρήσης τους από εμάς. Εξάλλου, είναι αρκετές οι φορές που χρησιμοποιούμε τα tablets μας σε μία, σταθερή θέση.

Τον ίδιο περιορισμό συναντήσαμε και ως προς το χαρακτηριστικό “Hey Siri”, το οποίο μας επιτρέπει να “μιλήσουμε” κατευθείαν στην εικονική βοηθό, χωρίς η συσκευή μας να είναι συνδεδεμένη με τροφοδοσία ρεύματος. Ο συν-επεξεργαστής Μ9 και πάλι είχε αποτελέσει απαραίτητη προϋπόθεση. Είναι αλήθεια πως το τσιπάκι του επεξεργαστή Α9, μαζί με τα υπο-συστήματά του έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποδοτικό, καθώς, έχει τη δυνατότητα σε πολύ γρήγορο χρόνο να εντοπίζει πιθανή κίνηση της συσκευής, αλλά και να “ακούει” συγκεκριμένη φράση για την ενεργοποίηση της Siri, χωρίς να αδειάζει τη μπαταρία της.

Συνοψίζοντας, με την επερχόμενη μεγάλη αναβάθμιση του iOS στην δέκατη έκδοσή του τον Σεπτέμβριο, οι κάτοχοι των συσκευών iPhone 6s, iPhone 6s Plus και iPhone SE θα μπορούν να απολαύσουν το χαρακτηριστικό της άμεσης ενεργοποίησης της οθόνης της συσκευής τους, ενώ, κατά πάσα πιθανότητα, το Raise to Wake δεν θα είναι διαθέσιμο στα iPads.

από Kostthem