Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone tips - Συλλάβετε εξαιρετικές καλοκαιρινές φωτογραφίες με 6 απλά βήματα

iPhone tips - Συλλάβετε εξαιρετικές καλοκαιρινές φωτογραφίες με 6 απλά βήματα
ired.gr

Σας αξίζει το καλύτερο φωτογραφικό άλμπουμ από τις διακοπές. Να πως θα καταφέρετε να το αποκτήσετε.

Αρκεί ένα iPhone και λίγη φαντασία για να επιστρέψετε με τις καλύτερες καλοκαιρινές φωτογραφίες από τις διακοπές σας. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και εξερευνήστε διαφορετικά τον τόπο προορισμού σας.

Φορτώστε τις μπαταρίες σας

summer photos 01

Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι διακοπές έχουν να κάνουν με χαλάρωση και απελευθέρωση από το άγχος της καθημερινότητας. Όμως για όσοι έχουν ως χόμπι την φωτογραφία, ξεχνούν να χαλαρώσουν και ασχολούνται συνεχώς με το χόμπι τους. Αν πρόκειται για πραγματική εξάρτηση, καλό θα ήταν να πάρετε «ρεπό» για μία ή περισσότερες ημέρες και να απολαύσετε τις διακοπές σας. Θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να καταγράψετε κάθε στιγμή και λεπτομέρεια του ταξιδιού σας στην κάμερα του iPhone σας αλλά στο ίδιο το μυαλό σας. Επιστρέφοντας στη φωτογράφιση, θα νιώσετε ανανεωμένοι, με νέες ιδέες και πολύ ενέργεια.

Προγραμματίστε τη φωτογράφιση

summer photos 02

Αν κάνετε διακοπές με άλλους που δεν μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη φωτογραφία, καλό θα ήταν να προγραμματίσετε το πότε θα βγάζετε φωτογραφίες, σαν να ήσασταν επαγγελματίες. Θα μπορούσατε να επιλέξετε την ώρα του ηλιοβασιλέματος ή να ξυπνήσετε νωρίς για να φωτογραφίσετε την ανατολή του ηλίου. Κάντε μια βόλτα μόνοι σας, ώστε η παρέα σας να μην χρειάζεται να σας περιμένει κάθε φορά που θέλετε να βγάλετε μια φωτογραφία. Όταν επιστρέψετε, φροντίστε να μην ασχοληθείτε άλλο με τη λήψη φωτογραφιών και να απολαύσετε το χρόνο με τους φίλους σας.

Αναζητήστε τα hot σημεία

summer photos 03

Πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι σας, ψάξτε στα social media, όπως το Instagram, φωτογραφίες από τον προορισμό σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μαζέψετε ιδέες για τοποθεσίες και δημοφιλή σημεία που θα θέλατε κι εσείς να φωτογραφίσετε. Κρατήστε σημειώσεις στο iPhone σας, ώστε να τις έχετε μαζί σας όπου κι αν βρεθείτε.

Δοκιμάστε κάτι καινούριο

summer photos 04

Για να κάνετε κάτι διαφορετικό, χρησιμοποιήστε ένα νέο αξεσουάρ, όπως έναν ευρυγώνιο φακό ή ένα τρίποδο. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε ένα app με αργή εφαρμογή του κλείστρου για να δημιουργήσετε special effects στις φωτογραφίες σας. Αν ο προορισμός σας είναι κοντά στη θάλασσα, πάρτε μαζί σας μια αδιάβροχη θήκη.

Πάρτε τα κατάλληλα ρούχα

summer photos 05

Μπορεί ένα μακρύ κόκκινο φόρεμα να μην είναι το πρώτο πράγμα που θα βάζατε στις βαλίτσες σας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές αλλά φανταστείτε πόσο διαφορετικές θα είναι οι φωτογραφίες σας με αυτό. Αν έχετε χρόνο, διαλέξτε τα κατάλληλα ρούχα που θα κάνουν πολύ ξεχωριστές τις λήψεις σας. Μεγάλα καπέλα, vintage βαλίτσες και χρωματιστά φουλάρια θα παίξουν σπουδαίο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Θέστε στον εαυτό σας μια πρόκληση

summer photos 06

Ένα διασκεδαστικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να θέσετε κάποιες παραμέτρους ή προκλήσεις για το τι θα φωτογραφίσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα διευρύνετε τις ικανότητές σας και θα βελτιώσετε τη δημιουργικότητά σας. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να βγάζετε μόνο ασπρόμαυρες φωτογραφίες ή μόνο πορτρέτα, τοπία στο νερό, δέντρα κλπ. Οι διακοπές είναι η κατάλληλη ευκαιρία να πειραματιστείτε και να τραβήξετε φωτογραφίες που θα διαφέρουν από αυτές του κλασικού τουρίστα.

Διαβάστε επίσης: «Πως μπορώ να διαγράψω μαζικά φωτογραφίες από το iPhone;»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status